Evet bu programla yepyeni bir çalışma ortaya çıkarılabilir. sorun içine girmek ve bunun mantığını anlayabilmek. bizim burda ki sorunumuz bu yorucu, zahmetli işe kalkışmaktan korkmamız, çekinmemiz. ben birkaç kez baktım hakkaten zor geldi, sıkıldım bıraktım.
ilk zamanlar Hex editör de öyle gelmişti. açıp bi baktım bu ne ya. 60000 kod var, sonsuzluk gibi. ne, nerde nasıl bulacam dedim. nerden başlıyacam. Dünya gibi düşünün işte. hiç bilmediğiniz, görmediğiniz bir yere bırakılıyorsunuz ve yolunuzu bulmak sonuca ulaşmak istyorsunuz ama bunu nasıl yapacaksınız, nerden başlıyacaksınız, nereye varacaksınız, varabilecekimisiniz sonuca ulaşabilecekimisniz.
işte şimdi bu program da ki bu tereddütü, ilk zamanlar bu hex editör programında da yaşadım. bir, iki açtım hiçbir ipucu yok, sıkıldım kapattım. ara ara açıp baktım. ve sonra biryerlerden başladım. mantık yürüttüm, analiz yaptım ve birşeylere ulaştım. ordan başak bir bilgiye, onun devmın da bir başkasına böyle sürpü gitti. ve sonunda olayın mantığını çözdüm ve o zamanlar bana sonsuzluk gibi görünen bu şey, şimdi avucumum içi gibi görünüyor. herşey ufacık, küçücük bir alanda toplanmış. artık olay avucumun içinde ki bu çizgilerin ne olduğunu anlamaya geldi. ve bunun anlamını da birer birer çözüyorum.
Yani sorun önce bişeyi başaracağına inanmak, cesaret etmek, karar vermek ve bunu uygalamaya geçirmekten, geçiyor. en kısa zamanda buna inanıp, karar verip, uygulamaya geçecem. İnşallah bu konuda da size faydalı olacam.
İçimizde ki ölüler Dışımızda ki ölüler
İnsan yaşıyorken özgürdür
|