Final maçı çok zorlu. Ben de çok zorlanmıştım. Hernandez, Tsubasa ve Hyuga dışında hiç bir oyuncudan gol yemiyor. O ikisi de ara sıra atabiliyor. Schneider, Napoleon ve Pierre ise sürekli Wakabayashi'ye gol atıyor. Diaz da genellikle atıyor. Pascal'da ara sıra atabiliyor. Bu yüzden çok zorlu bir maç.
Şimdi, eğer R1 ve L1 ile çekilen standart şutlar dışında, özel kombinasyonlarla çekilen şutları vurabiliyorsan, onları dene, onlar daha etkili şutlar. O şut combinasyonlarınıda, bu altta kısayolunu vermiş olduğum başlıkta paylaşmıştım.
Tabii eğer bu kombinayonları yapamıyorsan, çünkü hikaye modunda çok zor. Özellikle, son takımda çok hızlı oyuncular var ve bu oyuncular sürekli pres yapıyorlar. O kombinasyonu yapmaya fırsat kalmadan kayıp alıyorlar. İşte bu yüzden bu vereceğim taktiği uygula, bu sayede daha fazla gol bulabilirsin.
Öncelikle maç başlar başlamaz Tsubasa ile bir şut çek.. Sonraki şutu ise Hyuga ile.. Daha sonra tekrar Tsubasa ile.. Yani sıra ile bu iki oyuncuyla şut çek. Çünkü şöyle bir durum var; Tsubasa ile bir şut çekip gol attıktan sonra, tekrar Tsubasa ile şut çektiğinde, kaleci kurtarıyor. 2. 3. hatta 4. şutu bile kurtarıyor. Hyuga'da da aynı durum oluyor. Bu yüzden her ikisiyle de, sıra ile çek. Bir de, Schneider'e ve Napoleon'a pas atılmasına izin verme, mümkün oldukça pas attırma. Top onlardan başladığında veya her golden sonra, hemen kay ve topu al. Tsubasa ve Hyuga'nın enerjileri azalır veya biterse, diğer oyuncular ile şut deneme, dolaştır, vakit geçir, topu kendi kalene doğru sür, kalecine doğru git. Rakipler, kaysalar bile, top kalecine gidecek. İşte bu şekilde vakit geçirip, Tsubasa ve Hyuga ile ara sıra şut deneyebilirsin. Zor maç ama bu taktiklerle kazanabilirsin.
Ben ilk karşılaşmamda 8-2 yenilmiştim, sonraki maçlarda da hep baya fark yedim, ama daha sonra bu taktik ile 3-3 berabere kalıp, uzatmalarda 5-4 yendim.