1. bölüm rio cup
1)sao paolo vs. fluminense
ana oyuncular:
gk)renato
2)lima
3)marini
4)amaral
5)dotoru
6)battista
7)tahamata
8)babington
9)gil
10)tsubasa
11)platton
maç başlar başlamaz flamengo kaptanı carlos santana'yı görnür daha sonra sao palolonun yeni oyunucusunun görür ve şaşırır.
takımdan bahsetmek gerekirse defansınız sağlam;amaral ve dotoru brezilya milli takımının oyuncuları olduğu için,kaleciniz orta derece ama bazen inanılmaz şutlar kurtarıyor,orta sahada güveneceğiniz ilk isim babington ki kendisi arjantin milli takımında da oynar.çok iyi pas atar ve adam çalımlar,battita ne yapacağı belli olmayan biridir bi maç sürünür başka maç coşar:D.forvete gelirsek gil vardır.kafa vuruşları etkilidir.platton ise voleleri iyidir ama çok kolay top kaybeder.bide tsubasa var ki anlatmaya gerek yok en iyi oyuncunuz.
ilk maç oldukça kolay gil'in kafası tsubasanın drive şutu veya normal şutu (ama normal şutu yakında olursa iyi olur).rahat rahat gol atarsınız.
maç sonunda santana dişine göre bir rakip bulduğuna sevinir.
2)sao paolo vs. corintias
rakip ana oyuncuları:
9)satrustegui
10)riberio
ilk gerçek maçınız diyebilirz.arjantinli satrustegui ve brezilyalı riberio oldukça etkilidir.satrusgei'nin havadan gelen topa yaptığı dynamite head çok etkilidir ve renatonun topu kesmesi zordur.riberionun banana shotu daha etkisiz dir dynamite heade göre ceza alanını dışında çekilirse renato çelebilir (sakın bu şutları yakalamaya çalışmayın!).gol yolları da tsunun drive shot ile overead kick i ve gilin kafası etkilidir.
maç sonrası mavili bir kaleci gözükür.maçtan sonra tsubasa sahada antreman yaparken kalenin tepesinde bu kaleciyi görür.arada kısa bir konuşmadan sonra kaleci(adını unuttum sölemeyi meon)tsuyla iddalaşır ve drive şutu kurtaracağını söyler ve tabiiki tutarda tsubasa şaşırır.
3)sao palol vs. gremio
rakip ana oyuncuları:
gk)meon
9)da silva
orta zorlukta bir maç kaleci meon a çektiğiniz her drive shotu çeler.üst üste çektiğiniz dirve veya overhead lardan sonra tsubasa sinirlenir ve bir sahne gelir burada tsubasa düşünür bi süre sonra nasıl gol atacağınıda bulur sinirlenir.ona gelen ilk toptada yeni şutu olan drive overhead ı bulur ve ilk çektiği drive overhead ağları yırtar.da silvadan bahsetmek gerekirse çok iyi çalım atarve normal şut çekmesine rağmen renato bu şutları yeme gibi bir huyu vardır.az gol atabilirsiniz ama gol yememeye bakın.maçtan sonra santana gelir ve tribünde gizemli bir kişiyle konuşur bu konuşma sırsında santana gaza gelir.
4)sao paolo vs. palmerias
rakip ana oyuncuları:
9)toninho
11)nei
dikkatli olmanız gereken bir maç nei ve toninho nun vurduğu etkili bir şut vardır ayrıca toninho drive şut çeker nei fake drible yi kullanarak ilerler gol yollarına ayrıca tsu nun drive overheadı ekleyin.artk drive shotuda rahat rahat çekin ama kendi kalenizden çekin demiyom tabiiki:D
5)sao paolo vs. santos
rakip ana oyuncuları:
4)dirceu
9)zagalo
bol gol atmanız gereken birmaç.ilk olarak zagalodan bahsetmek gerekirse force drible kullanarak ilerler ve double eel shot u kullanat-rak sizin adamları hallaç pamuğu gibi savurur.dirceu ise er türl defansif hareketi olan bir oyuncu.ayrıca defans özelliklerinin yanında birde özel kafa vuruşu vardır ama pek kullanmaz ve siz siz olun karşı karşıya gelmeyin:D.dirceu nun tek kötü tarafı sürekli ileri çıkmasıdır.maçtan sonra robeto ile tsubasa yarınki maç için konuşurlar ve burda cycloneden bahseder robeto.
6)sao paolo vs. flamengo
rakip ana oyuncuları:
2)jenthino
6)santamaria
10)santana
nihayet geldik final maçına.adamlara direk geçersek.jenthino drive shotu kullanıyo ama maçta pek karınıza gelmez.santamaria iyi bir orta saha oyuncusudur ve banana shotu kullanır.santana ise speed drible yle adamlarınızı ipe dizer...ve güçlü bir şut olan mirage shotu çeker.renatonun lvl iyiyse bu şutu çelme şansı artar.gol yolları ise gil ve tsubasaya devam ayrıca kalecinin 1-1 i kötüdür heel lift le geçebilirsiniz.maçtansonra sao paolo tarafı sevinir santana tsubasayı tebrik eder ve bay katagiri gözükür ve bir süre sonra hikaye japonyaya geçer
2.bölüm: japonya ulusal kupası
1)nankatsu vs. kunimi
ana oyuncularınız:
gk)morisaki
2)kishida
3)nakayama
4)ishizaki
5)takasugi
6)urabe
7)taki
8)izawa
9)nitta
10)misaki
11)kisugi
rakip ana oyuncuları:
4)jito
9)sano
kolay bir maçtır.takımınızdan bahsetmek gerekirse morisaki ct5 de lecce kalecisini andiriyo onu bilmiyosanız şöyle diyebilirim geleni geçeni yer.ishizaki en iyi defansif harekete sahip gammen blok kullanarak top geçirmez.takiyi orta açmak için izawayı adam eksiltmek için kullanın.nitta ise en verimli olacaı kısımdır.misaki ise en iyi oyuncunuzdur.rakipte ise jito sanoyla beraber sanotano combination play shotunu kullanır force drible ile ilerler.sano overhead kullanır ayrıca çok verkeç yapar.
2)nankatsu vs.akita
rakip aa oyuncuları:
9)masao
11)kazuo
tachibana kardeşlerin takımı .çok gol yersiniz çünkü tachiler gemini attk a ilerler ayrıca skylab hareketlerini kullanırlar.bizim morisakide geleni geçeni çok başarılı biçimde yer...gol için nitta ve misaki yeter.
3)nankatsu vs. tatsunami
rakip ana oyuncuları:
gk)nankashi
4)soda
defansif anlamda kolay ofansif anlamda zor bir maç.soda defansif anlamda çok iyidir.her attığı özel şutu olan kamisori shot her yerden girer ve bizim morisaki her zamanki halindedir:D.
eğer adamlarınızın lvl düşükse gol atmakta zorlanırsınız. bn bi ara nankashinin misakinin overheadı çeldiini gördüm.nittanın flcon shotu etkisiz kalmaya başlar.oyüzden falcon volley shota yğonlaşmaya başayın...
4)nankatsu vs. munkashi
rakip ana oyuncuları:
10)misugi(2.yarı)
ilk yarısı kolay ikinci yarısı zor bir maç.ilk yarıda misugi olmadığı için rahattır ama ikinci yarıda misui oyuna girer ve oyuun bu kısmı sizi zorlar çünkü misui herkesi çalımlar ve havadan gelen toplara yaptığı hyperbiycle shotu gol olur.NOT:sizi uyarmam gereken bir durum 4 nolu oyuncu çok iyi defans yapıyormaçtan sonra misugi misakiyi tebrik eder.
5)nankatsu vs. furano
rakip ana oyuncuları:
10)matsuyama
zor bir maç çünkü matsuyama tam bir baş belası olur bu maçta maç öncesi kendini nankatsuyu yenmeye o kadar odakamıştırki top ona geldiği zaman yağtığı takımı gazza getirme taktiği çok işine yarar ayrıca eagle shotu çok etkilidir.eğer matsuyamayı kontrol altına alabilirseniz maç kolaylaşır.gol yolarındada pek sıkıntı çekmezsiniz.maçtansonra matsuyama misakiyi tebrik eder ve ardında tribünde hyuga birşeyler söyler ve spiker final maçı için anons yapar.
6)nankatsu vs. toho
rakip ana oyuncuları:
gk)wakashimazu
6)sawada
9)hyuga
10)sorimachi
şu ana kadar oynadığınız en zor maç.wakas karımıza çıkan en iyi kaleci hyuga en iyi forvettir.
wakashimazu santakunobi ile bütün toplara hareketlenir.sawadahyugayla toho combi. yaparak ilerler.sorimachi enellikle paslı oynar.hyuga ise force dribleyi kullanır ve o an ya tiger yada neo tiger shotu çeker bu shotlardan kurtulamanın ik you var ya dua etmek direğe çarpması için yada ishizakinin gammen blok yapmasıdır.gol yolları için misaki ve nittanın voleleri ayrıa misaknin overheadı belki hep aynı yoldan sıkıldıysanız misakiyle wakashimazu ya çalım atmayı deneye bilirsiniz...maçtan sonra hyuga üzgündür ama misakiyi tebrik eder misaki şampiyonluk bayrağını alır.daha sonra hikaye tekrar brezilyaya döner ve katagiri ile tsubasa bir süre konuşur...
3. bölüm sao paolonun hazırlık maçları:
1)sao paolo vs. as roma
rakip ana oyuncuları:
9)rampion
kolay bir maçtır. rakip oyuncuları sürekli pas yapar.rampionda verkaçlarla ilerler ve havadan gelen toplara yaptığı rocket head şutu etkilidir.renatonun bu şutu çelme olasılığı %25 dir.gol yollarında rahatsınızdır..
2)sao paolo vs. uruguay
rakip ana oyuncuları:
9)da silva
11)victorino
orta zorlukta bir maç.da silvadan bahsetmeyeceğim.çnkü daha önce karşılaştıydınız.victorinodan bahsetmek gerekirse tam bir çalım manyağı.ve havadan gelen topara overhead özelliğini kullanır..
gol yollarında igili pek tavsiye etmiyorum oyüzden tsunun üzerine yoğunlaşın...
3)sao paolo vs. hamburg sv
rakip ana oyuncuları:
gk)wakabayashi
6)mezza
7)capelmann
10)kaltz
hamburgu görünce direk schneider geliyosa korkmayın schneider yok.ama wakabayashi war.
rakipden bahsedersek mezza iyi bir defans oyuncusudur.top-spin pass engelleyemezsiniz.capellman iyibir orta saha oyuncusudur.sidewind şutu kullanır.renato bu şutu çelebilir.(tabiiki lvl iyiyse).kaltz ise çok iyi bir oyuncudur mümknse top kaltzde iken tackle şeçeneğini kullanmayın çünkü super drib. ile adamınız uçar.çok iyi pas atar ve şutlarıda fena değildir.wakabayashi yi anlatmaya gerek duymuyorum ki zaten bilirsiniz nasıl kaleci olduğunu.
gol yollarında gili artık unutun tsubasa ile kale dibinde çekeceğiniz drive shot veya driver overhead etkili olabilir.olabilir diyorum çünkü karşınızda S.G.G.K. var.maç sonrası tsubasa ile wakabayashi arasında bi konuşa geçer.
4)sao paolo vs. japonya
rakip ana oyuncuları:
gk)wakashimazu
2)jito
3)soda
4)ishizaki
5)matsuyama
6)sano
7)kazuo
8)masao
9)hyuga
10)misaki
11)nitta(2.yarı misugi)
oldukça zor bir maç.rakipten bahsetmek istemiyorum sadece tachibanaların jito ile yaptıkları sky lab hurricane twin shot vardır ekstradan.bu maçda zorlanırsınız çünkü tüm oyuncuların özellikeri var.kimi tutacağınız belli olmadığından çok zor duruma düşebilirsiniz.gol yollarında tsubasa tek yolunuzdur.wakashimazu santakunobi yaparak engellmeye çalışır tüm topları.maçtan sonra tsubasa japon takımına gelir.dotoru ve amaral brezilyaya,babington ise arjantine gider.bi süre sonra takım kamp yapmak için tokyoya gider orada tsubasa ile sanae aralarında tsubasanın bugünkü durumyla konuşurken araya ishzaki gelir ve gitme vaktinin geldiğini söyler dünya kupasında önce asya kupasının kaznamak zorunda olduğunu hatırlatır.
Ulan dargınım işte sana
Zaten kırık döküktü herşey
Birde acı biberi oldu bu dargınlık
Bakışlarında yokluk
Gülüşlerinde sessiz bir elveda…
Şimdi , şimdi demişken ;
Yıllar.. hani o yıllar…
Sana bana bize neler katmıştı.?
Sorular hep kudurur içimde
Yanıt veren yok
Şiirler sadece şiir oldukları için var.
Peki ya sorular….?
Yalan olduğuna inandırdım kendimi
Herşeyi olduğu gibi kabullendim
Neydi ben deki bu değişim ?
İnan, inan ki hangi soruyu sorsan,
Hangi tümleci koysan özne yerine,
Yine yanıtsız , yine kelamsız…
Bardak bardak- oluk oluk akıyor birşeyler…
Yalnızca yıllarmıydı bizden geçen,
Yoksa acı tatlı hatıralar mı…?
Hiç plaktan müzik dinledin mi dargınım?
Ben dinledim… Bom boş bakışlarda dinledim hemde…
Her dinleyişte birşeyler ürperdi benliğimde…
Tek bir cevap için ne kadar çabalasamda…
Geç kalıyorum her zaman yarına..
Şehrin kuru gürültüsünden bir ‘’hav’’ duyar gibi
İstanbul’un karanlığında kendimi hırpalar gibi
Gecenin suküt etmesini beklerken,
Sonu olan yine ben oluyorum…
Bana bir kez sorsaydın eğer,
Kızgın bir bakışta yeterdi konuşmam için
Yada bir güvercin, yada yada yada…
Ama bilki ;
Bil ki söylerdim …
Herşeyin, ama tüm herşeyin;
Anın, zamanın, günün , tarihin, saatin, yılın, beklemenin, ağlamanın, gülmenin… ve belkide öksürmenin… ......................
çok saol Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ? güzel yazmışsın gerçi biraz düzensiz , bölümleri fln boşluklarla ayırsan daha güzel gözükür ve ayırt etmesi kolay olurdu (tabiki ben kendi bilgisayarıma alınca ayarladın onları :D)
devamını bekliorum...
Çok iyi yazmışsın.Devamı gelirse süper olur.Ama bir şey ekleyeceğim.1. takımı çok küçümsemeyin.Gerçekten çok iyi bir takım.Defansı çok sağlam ve Babington'un paslarını, Gil'in şutlarını hatta bir kez Drive Shoot'u bile durdurdu.Ama iyi oynayabiliyorsan sorun olmuyor.:)
Gerçekten güzel yazmışsın.ellerine sağlık.Ayriyetten ct 2'de 16. takımda kojiroya çok dikkat edin elinizde ishizaki olmadığı için(zaten o karşı takımda)neo tiger veya tiger sut çeker ve renatonun bu şutları tutması imkansızdır.hele neo tigeri tutması dilek olay(ama amaral ve dotoru tiger şutu belki uçsalar bile çelebilirler oda ilk biri uçacak ve topu yavaşlatırsa.