Ewet arkadaşlar uzunca bir süredir merak ettiğim bir konu vardı ct2 de hepiniz biliosunuzdur aslında ct2 de orjinal oyundaki levellerin dengesizliklerini değilmisiz finale hiç maç kaybetmeden geldiğinizde yenme şansınız hemen hemen 0 gibidir çünkisizin oyuncularınızın ortalama şut skili 45-50 dir oyuncular bile ir kaç şutunuz hariç hepsinibloklar japonya takımına geçtikten sonra heleki iran maçından sonra 7 numaralı oyuncu muz dahl top sürmeyi çalım atmayı garanti pas hariç adam önüne çıkabileceği hiç bir pası bile kullanmayız kullandığımız dört oyuncu vardır vede oynarken şunun şutu bunun şutu die aklımızdan hangisi güçlü die düşünüp dururz peki bu 6 adam çöplükmüyani tahamata gibi etkisizmi neden souda-jitao-isizaki-matsuyama-masao-kazao gibi oyuncuların levelleri vede oynanabilirl,iği çok düşük tutulmuş bundan bahsedicem size ...
şöyle okuma şevkiniz kırılmasınn die özet yapayım bu 6 oyuncuda birer cevher aslında nasıl derseniz mesela bir takım yendiğimizde level atlıyorz değilmi bu level skilleri tsubasa hyuga misaki ve misugide şut skilleripası vede diğer özellikler 4 der 5 şer artarken kalan 6 oyuncuda 1-er ve 2 şer puan artmaktadır taki level 30 a kadar burda aklınıza hemen ama onlar as oyuncu tabiki öle olucak die bilirsiniz bende öyle düşünüyordum ama durum farklıymış nasıl diceksiniz 4 günümü alsada her oyuncuyu dikkatle vede ortalama as oyunculara yakın levellerde analiz ettim başlayalım isterseniz
SOUDA- leveli 30 olduktan sonra çalım skili 49 pası 45 şutuda 51 dir çok komik değilmi level 30 da asd bir oyuncunun çalımı 72 pası 70 şutuda 68 felan dielim ortalama ama çalımı 72 skil olan as oyuncuyla kimleri çalımlıorsanız ki kaptırma ihtimaliniz bile var souday la bu skillere ulaştıktan sonra gariptirki rabson libuta gibi defansın devlerinibile çalımlayabilirsiniz :)) cidden vede gol atabilirsiniz kaleciyle karşı kariıya %90 oranında da souda gol atacaktır buda şutunun teknikliğinden yani aslında gizli bir yetenek vede güzellikte bir oyuncu.
JİTAO- görevi defans işte robson libuta galvan gibi defansları görünce çoğu maçta jitaonun defans görevini tahamatalarda bile yerine getirememesi çok kızdırmıştır bizi bu tamamiyle skillerinin düşük olmasından kaynaklanır yani souda gibi jitaoda level 30 oldumu sanki luis galvan orjinal skilleriyle defansınızdaymış gibi iş görecektir.
İsiZAKİ- jitaoyla aynı olduğu için yazmıyorum:)
MATSUYAMA- Aslında bu oyuncuyu as oyuncularda ayırt etmek onlardan düşük skillerede sahip olsada baya bir zordure vede ayırt etmeyiz çok değerli bir oyuncu olan matsuyamanın eagle şutu oyundaki çoğu şuttan vede kendi takımındaki as oyuncuların şutlarından çok daha iyidir düşük skilde olsa bile bunu nasıl test ettim bakalım ben sert şutları şu güçlü demem için şutu çektiğimde önüne çıkan ouuncunun bloklaması vede havada uçarken bulutların hızı şutun hızıdır arkadaşlar teknik şutlarda ise direk olarak bloğun üstüne gitmeyen şutları nerden anlıyorum onların da fileleriyırttığı skillere bakıyorum drive şut nadiren 61 de genel olarak şut skili 80de iken %95 yırtar matsuyama ise nadiren 51 skilken yırtmaya başlar 55 ten sonra %95 yırtar demekki bu oyuncunun şutu tsubasa misaki veya hyuga ile rövaşata çekmekten yada tiger şut vede drive şut ve benzeri şutların çok üstündedir matsuma gerçekten as oyuncu olmayı hak eden bir oyuncu:):)
MASAO-KAZAO- ewet gelelim gizli yeteneklere orta saha olarak düşük skill,bu ikizler aslında hem çok teknik hemde sert oyunculardır orta saha vede defansta çok işe yaradıklarını biliriz ama diaz-ısırazu-liberio-nei-santana-paskal-sneider gibi ünlü yıldızlarda kayarak topu almayı beceremezler burdada şu notu düşeyim kayma skili 40 olduktan sonra alayından topu rahat rahat alırlar arkadaşlar söyleyeyim birde şutlarına gelecek olursak oyunun belkide en güçlü şutlarındandır 3 lü vurdukları şut nasıl bu kaanate vardım nadiren 41 de yırtarlar fileyi 45 ten sonra %98 yırtarlar vede ceza sahasında kaleciyi geçmedede yine bu şutta ustadırlar :) aslında böyle sağlam futbolcular çalımlarıda çok iyidir kolay kolay vermezler rahat oynayın.
NİTLA - adını üste yazmayı unuttum ama şut skilleride matsuyama gibidir teknik şut çeker vede file yırtmaz ama şut skili 45 ten sonra çok etkili bir forvet olduüğunu söyleyebilirim her zaman şöyle derdim ya japonyada karma takımda forvet oyynuyosun şu skillerin haline bakçoğumuz forvert olarak bile düşünmeyiz yerine hemen misugiyi koyar onu atarız ama durum aslında öle değil oda yetenekli ve işe yarar bir forvettir.
Şimdi ya arkadaşım bunları neden anlatıyosun derseniz sitede benim gibi ct2 hayranlarının bence düşündüğü şeylerdir bunlar demekki oyunu yapanlar aslında bu oyuncular çok kaliteli odukları için ve hareketlerigerçekten özel olduğu için skilleridüşük tutmuşlar bir düşünün düşük skillerde bile işe yarayan oyuncular birde skilleri as oyuncular kadar olsa düüşünün nasıl oynuyorlar aynı levellerde birde oynamayı deneyin bu oyuncular işe yaramadıkları düşünülerek pek konuşulmayan tartışılmayan oyuncular en azından kendiçabamla size onları oyundaki güçleriyle anlatmaya çalıştım umartım bilgilendirmem faydalı olmuştur...