Sitede paylaşılmış ama benim kendi yaptığım eklemeler de var bunda. ve bazı ayarlamalar yaptım.her ayar yapılıdır sadece açıp oynayacaksınız. tuş kombinasyonunu da anlatıcam yazının ilerleyen kısmında...
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu oradan buradan bulduğum bioslar ve pluginlerle takviye ettiğim oyuncehenneminden aldığım playstation emülatörünü sizlerle paylaşıyorum.
Emülatör ayarlarını yaptım fazla kurcalamazsanız iyi edersiniz.en iyi optimizasyonu elde etmek için neredeyse günlerce uğraştım.
yalnız birkaç konuda dikkat etmeniz lazım oyun açılırken açılış videosunda hata verip kapanıyor orayı enter tuşu ile geçin.yapacağınız olay şu captain tsubasa yazan ekran gelene kadar entere basın sürekli. emülatör ayarı 3x hızlandırma hacki içerdiği için videoda hatalara neden oluyor. ama oyunun içerisinde olcukça sağlam görüyor işini. oyunun normalde 20lerde gezinen fpssi 3x hızlandırma ile 60 lara çıkıyor. 60 tam istenilen sayı zaten. bilgisyarınız normal hızı ile mesela 10 fpsde gösteriyor bu hack 30 a çıkartır. normalde 30 ile gösteriyorsa 90 a çıkartmaz 60 ta sabitler. bu sabitleme olayını cpu yapıyor onun da ayarı var orda.
not:emülatörü tsubasaya göre optimize ettim başka oyunlarda ayarlar değişebilir. her oyunda en iyi performansı vermez. ama tsubasadan zevk alacağınızdan eminim. tahmin ettiğim sistem gereksinimleri şunlar
64 bit işletim sistemi-32 bit te olur ama 64 bit daha iyi -
2gb ram
tek çekirdekte 2,66 ghz üstü çok çekirdekte 2 ghz üstü
ekran kartı olarak en az 256 mb orta sınıf bir erkan kartı.örnek olarak geforce 8600 gibi
ya da şöyle bi kıyaslama yapabilirsiniz bilgisayarınız güncel oyunları açabiliyorsa, crysis(düşük detay da olsa açmışsa), devil may cry, fifa 07-08-09, pes07-08-09 gibi oyunları açabilmişseniz bunu da açabilirsiniz..denemenizde fayda var..
uyarı:açık programları kapatın, vista kullanıyorsanız aero temasını kullanmayın.
siteden ilk olarak tsubasanın ps2 oyununu indiriyoruz.
sonra emulatörü açıyoruz, sonra CD/DVD yürüt kısmından oyunun iso dosyasını gösteriyoruz. hayırlı olsun oyunumuz açıldı.
enter enter enter yaparak captain tsubasa ekranına geliyoruz (videoyu göstermeye başlamadan hemen atlamamız lazım çünkü kilitler emülatörü) bi daha enter yapıyoruz. A tuşuna basarak oyuna başlıyoruz. ilk takım nitta'nın takımı oldukça etkili futbolcu ama Tsubasa kadar değil : D
tuş kombinasyonunu anlatayım:
yön tuşları yukarı falan onlar zaten belli
A=kare
S=çarpı
D=yuvarlak
W=üçgen
oyun sırasında mesela top tsubasada D tuşuna basarak hareketi belirleme menüsüne giriyoruz. burdan şut mu atacak pas mı atacak onu seçiyoruz. eğer vazgeçtiysek s tuşuna basarak topla ilerlemeye geri dönüyoruz. istediğimiz hareketi onaylarken tekrar D tuşuna basıyoruz A tuşuna basarsanız tsubasa kayar ve bazen bu istenmeyen bir durum oluyor.
mesela karşıdaki rakip ilerliyor ayağına kayıp topu almak istiyoruz A tuşuna basarak kayabiliriz.
mesela rakip pas attı pas havadan gidiyorsa tsubasa da o doğrultudaysa W tuşuna basarak topu kapabiliriz. top yerden geliyorsa A tuşuna basarak kayıp alabiliriz, isterseniz yine w tuşuna basarak ta alabilirsiniz. ben kaymayı tercih ediyorum daha artistlik oluyor.
sadece tsubasa ile ilerleyebiliyoruz diğer oyuncularımız kendileri karar veriyorlar ne yapacaklarına ama onlar karar vermeden önce D tuşuna basarak aynı tsubadaki gibi ne yapacaklarına karar verebiliriz.
oyunda en çok zorlanacağınız kısım bence tuş zamanlama kısımları. bu ciddi tecrübe ve alışkanlık isteyen bir kısım. mesela şut atıyoruz üç kere doğru zamanda A,S,D,W tuşlarından birine basmamız gerekiyor. Bu doğru zaman en doğru olduğu anda Critical seviyede güç elde ediyoruz ki bu gerçekten etkili oluyor.
oyundan çektiğim, FPS yi de gösteren resimlere aşağıdan bakabilirsiniz. FPS (frame per second=saniedeki görüntü sayısı demek) monitörümün desteklediğim max fps 60 olduğu için 60 tam ideal demek : D ama 45 in üstü oldukça akıcı sayılır. sizleri eminim tatmin edecektir.
Bu arada size verdiğim emülatördeki hafıza kartı sıfır : D
Nasıl kaydedeceğinizi de söyleyeyim mesela maçı kazandınız karşınıza iki seçenekli bir ekran gelecek üsttekini seçiyoruz sonra tsubasa bişeyler diyor oyun kaydedildi diyor heralde. böylece kaldığınız yerden devam edebilirsiniz oyuna. iyi oyunlar dilerim. : D
can abi dualarım hepseninle böyle bişi arıyordum umarım benim makina da açar crysisi açmıştı orta dereceye yakın düşük seviye de çünkü çok sağol :D +rep veriyorum...
normal olrak da denemiştim 17 fps kadar açıyordu ama ana menü de kitleniyordu bakalım acacak mı inş açar çok sevindirik oldum:D bu arada remim 1gb umarım sorun çıkarmaz...
can abi xp için sorun çıkartıyor adamlar nerdeyse kele yakın saydam saçları var bide kısmen yavaşlıyor senin gönderdiğin resimler kadar düzgün renkeri yok bende çok parlıyor ekran ekran kartından dolayı bence eğer mümkün ise biraz daha ayar çekebilir misin... vista da sorun yaşamıyorum ama kuzenin pcsi olduğu için onu kullanma ömrüm az xp için el atılması lazım...
can abi xp için sorun çıkartıyor adamlar nerdeyse kele yakın saydam saçları var bide kısmen yavaşlıyor senin gönderdiğin resimler kadar düzgün renkeri yok bende çok parlıyor ekran ekran kartından dolayı bence eğer mümkün ise biraz daha ayar çekebilir misin... vista da sorun yaşamıyorum ama kuzenin pcsi olduğu için onu kullanma ömrüm az xp için el atılması lazım...
oyunu daha hızlı ve görüntüsü düzgün oynamak istiyorsan aşağıda verdiğim emülatörü indir ve dediklerimi yap,yukarıda verilen emü fasafiso...