arkadaşlar tsubasanın ilk yayınlanışı 1981 benjamin ise bilinmiyor sizce hangisi daha eski bence benjamin özenti çünkü zaten 80ler Televizyonun ilk çıktığı yıllar zaten bide benjamin hayranları forumlarda çok küçük duruma düşüyor tsubasada en fiyakalı taktik kuş kafesiydi diyip kendilerini küçük düşürüyorlar ve sadece benjaminde özel şut olduğunu sölüyorlar bunlar sadece ilk bölümü izlemiş herhalde
Tsubasa önce manga olarak çıkmıştır.Hemde japonlara futbolu sevdirmeyi amaçlamıştır.Tutulunca çizgi filmi yapılmıştır benim bilidğim kadarı ile benjamin direk çizgi film olarak çıktı bu durumda da tsubasanın daha eski olabiliceği konusunda mantık yürütüyorum :D benjamin daha eski olsa bile tsubasanın özenti olup yapıldığınıda hiç sanmıyorum.
Bence tsubasa biraz özenti çünkü . bildiğim kadarıyla Benjaminin sadece akula vuruşu yok . Daha sonradan Paraşüt Şutunu öğrenmişti . Paraşüt şutu , tsubasa da bize Drive Shoot olarak sunuldu
1.cisi tsubasa özenti değil çünkü o daha önce çıkmıştır daha doğrusu ondan önce fark etttiyseniz doğru düzgün futbol çizgi filmi yok 2.cisi tsubasadada sadece drive şut yokki onun dışında filiying drive şut skywing şut ve drive rövaşatası var (hatırlarsanız shin finalinde müllere atmıştı drive rövaşata ile) 3.sü bunları söylememin nedeni drive şut değil paraşüt şutu özentidir
Konu _[Emre]_ tarafından (08-15-2011 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir..