animede eski usul mü bilgisayar teknolojisi mi tercihinizdir?
konunun tsubasayla dolaylı ilişkisi var ayrıca tartışmaya açık olduğu içinde buraya açıyorum.
şöyle sorayım:animede ki görüntü kalitesi,hareketlendirme,arka planlar,efektler bilgisayar teknolojisi ile mi daha iyi yoksa el yapımı her karenin elle çizildiği renklendirme vs yine gerçek boyalarla yapıldığı eski usul teknikle mi daha iyi.
benim fikrim bana el emeği göz nuru gibi gelen bazı nadir anime sanatçıları tarafından kullanılmaya devam eden eski usuldür.kıyaslama yaparsak ct ilk serisi rt 2002 den görüntü olarak kötü olsada göze hoş geleni seçersem ilk seriyi seçerim.hareketlerde de rt 2002 evet çok gerçekçi ama göz zevki değil mi işte ben herşeyin gerçekçi olmasını istemiyorum bu yüzden ilk seri yine benim seçimimdir.
bunun yanında hayao miyazaki gibi bilgisayar teknolojisini olabildiğince nadir kullanmaya çalışan ustaların animelerinde hareketler o kadar ustaca yapılmıştır ki bilgisayar teknolojisi yarışamaz bununla.arka planlar efektler harikadır.animede büyüleyici bi hava vardır.herkes en az bi animesini izlemişdir kesinlikle.
|