"images/sto/misc/logo.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.
images/sto/misc/menu.jpg
images/sto/boxlogo.jpg
Duyuru Bölümü.

Duyuru Ekle.

>> Eklenicek Olan Duyuru veya Grafik
Speed Links.
» Kategori Basligi.
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  »Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
» Kategori Basligi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
Link Değisimi
  » Milon4.Com
  » TurkvB
  » Site Ekle
  » Site Ekle

Geri git   TsubasaTR® > TsubasaTR.Net Team® Geri Dönüşüm Forumu > Çöp Kutusu
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

Çöp Kutusu Kırık Link,Güncelliğini Yitiren Konular,Sona Eren Etkinlikler Vs...

Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-17-2008, 00:36   #1 (permalink)
Hiena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Başkan Yrd.
Tecrübe Puanı: 100 Hiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud of

Standart CT 2: İlk Paylaşılan Türkçe Romdaki 16. Maç Sorununa Çözüm

Arkadaşlar,

biliyorsunuz ilk Türkçe romu yapan Cruyyford arkadışımızın verdiği o romda 16.takım ve 33.brezilyayı yendikten sonra oyun kilitleniyordu.. Bu problem benim de başıma geldi.. Toho Soccer oyununu editlerken, farklı bir romdan çeviri yaptım.. Oyun içerisindeki birçok yeri Türkçe yaptım, sonra baktım ki 16.takımdan sonra kilitleniyor.. Kilitlendiği yerde biraz araştırma yapınca çözdüm sebebini ve düzeltim..

Bu oyunu paylaştıktan sonra Cruyyford'un verdiği romu da düzeltim. İki yeride düzeltip, yeniden paylaştım. Gerçi Cruyyford'tan sonra birkaç arkadaşımız da sıfırdan Türkçeye çevirdi ama birçok yer hala İngilizce... Özellikle oyun içinde birçok bölüm... Cruyyford arkadaşımız ise oyun içindeki hemen hemen her yeri Türkçe yapmıştı. Bir de bu sonradan çeviri yapan arkadaşlarımız, biraz da kendilerine göre şeyler yazmış. Mesela bi arkadaşımızın yaptığı Türkçe bir rom vardı; Furano maçından önce Misaki ile Matsuyama konuşuyor ya;

Matsuyama: ''Bugün nankatsu kaybedecek'' diyor...
Misaki'de: ''hiç sanmıyorum'' diyor...
Sonra, Matsuyamanın kız arkadaşı Fujisawa: ''Hikaru aşkım'' diyor...
Ondan sonra Matsuyamanın, kız arkadaşına cevabı yanlış cevrilmiş.
Normalde ''kazanıcam Fujisawa'' olması lazım, ama o arkadaşımız, ''Fujisawayı geçicem'' diye yazmış.
Bunun gibi birkaç yerde böyle kendince bişeyler katmışlar...

Cruyyford ise birebir İngilizce'den aynen çevirmiş, kendince bişeyler katmamış. O yüzden bu romu düzeltip sizlerle paylaşayım istedim. Bence en iyi çeviri burda yapılmış ama tabii 16.maça kadar... Bu sorunu da çözdüğümüze göre eğer yapmak isteyen arkadaşımız varsa, bu romdan 16.takım sonrasını Türkçe yaparsa, yani full versiyonunu yaparlarsa güzel olur.

Oyunun takılmasının sebebi de: Maçı kazandıktan sonra, spikerin konuşması sırasında oluyor... Spiker mükemmel maçtı diyor, orda kilitleniyor... Biraz düşününce, sorunun burdan kaynaklandığını anladım.
31E02 ofsetindeki spikerin konuşması bura hatalı çevrilmiş. Şimdi maç aralarındaki kelimeler arasına ü harfini koymazsak yazılar iç içe geçer. Maç içerisinde ise bunu girmezsek veya iki 3 kelimeden sonra koyarsak burada taşma olmaz; oyun kilitlenir. Cruyyford da, biraz uzun Türkçe kelime girdiği için böyle bir sorun olmuş. Bundan sonra çeviri yapacak arkadaşlarda da böyle bir problem olmasın diye bunu sizlerle paylaşayım istedim.

Oyunu, sorunsuz hali ile aşagıdaki linkten indirebilirsiniz...

Konu Hiena tarafından (08-24-2011 Saat 02:43 ) değiştirilmiştir..
Hiena isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 05-17-2008, 08:06   #2 (permalink)

Ünvan :As Takım
Tecrübe Puanı: 60 Hikaru Matsuyama Yakında Ünlü Olacak :)

Standart Ynt: CT 2 - ilk verilen türkçe romdaki 16.maç sorununa çözüm.

ellerine sağlık hiena.emeklerin için sağol
Alt 05-17-2008, 09:44   #3 (permalink)
Kojiro Hyuga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 102 Kojiro Hyuga is a glorious beacon of lightKojiro Hyuga is a glorious beacon of lightKojiro Hyuga is a glorious beacon of lightKojiro Hyuga is a glorious beacon of lightKojiro Hyuga is a glorious beacon of light

tolga süpersin gerçekten valla her türlü soruna yanıt bulabiliyorsun artık sen yavaş yavaş ct2 den ct3 e geçersin artık....
Kojiro Hyuga isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 05-17-2008, 20:55   #4 (permalink)

Tecrübe Puanı: 100 Hiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud of

Sağolun arkadaşlar...

CT 2 de hemen hemen herşeyi çözdük. Asıl oyunu yaptıktan sonra, tüm kodları sizlerle paylaşacağız ve ondan sonra, Burhan'la beraber diğer Tsubasa oyunlarına gececeğiz.

İlk olarak CT 1 veya CT 3 olabilir... Aslında ilk düşündüğümüz sega oyunu ama dil Japonca olduğu için biraz zor olacak. çünkü bize gereken, kadro,müzik,forma rengi gibi kodlar, genelde yazılara yakın yerde oluyor.. Ama tabii zamanla bunu da çözeriz. Bir de sega oyununda milli takımlar yok... Ama bunda da, Toho Soccer oyununda yaptığımız gibi; Hyüga ve takımını yönetebiliriz. Sonra Matsuyama'lı - Furano, Musashi'li - Misugi üzerine çalışmalar yapabiliriz. Milli takımlar yok ama Japon oyunculardan karma yapabiliriz. Japon yıldızlar karması...

Bizde: Hyüga, Misaki, Wakabayashi.
Rakipte: Tsubasa, Misugi, Matsuyama, Wakaşimazu.

Yani farklı çalışmalar yapabiliriz...

CT 3 ve üzerindeki oyunlar 4, 5 ve j oyunu falan, bunlarda kadrolar çok geniş, oyuncu sayısı çok fazla, o yüzden bu oyunlarda çok güzel çalışmalar yapılabilir. Ama önce, CT 2 de birkaç güzel oyun hazırlayalım, ondan sonra diğerlerine geçeriz.

Konu Hiena tarafından (05-16-2009 Saat 21:38 ) değiştirilmiştir..
Alt 05-17-2008, 20:56   #5 (permalink)
Kojiro Hyuga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 102 Kojiro Hyuga is a glorious beacon of lightKojiro Hyuga is a glorious beacon of lightKojiro Hyuga is a glorious beacon of lightKojiro Hyuga is a glorious beacon of lightKojiro Hyuga is a glorious beacon of light

aslında sega hem dil açısından hemde seganın benim bildiğim kadarıyla kodları daha detaylı olması lazım çünkü çok ayrıntı içeren sahneleri olası ve grafikleri bu detaylara dayanması işi zora sokabilir bu şeyler bir yana dil açısından ct4 de zorlar....
Kojiro Hyuga isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-17-2008, 21:51   #6 (permalink)

Ünvan :Yeni Transfer
Tecrübe Puanı: 30 aykii Bir Yolda Daha :)

DOSTUM 16 CI TAKIM İLE OYNAMAK ZORUNDAMIYIZ O TAKIMI ARADAN YOK ETSEN SORUN ÇÖZÜLÜR SNRM 16 DAN SONRAKİ TKMDA DVM EDİYOR ÇÜNKÜ OYUN.
Büyük harf ile yazı yazmak yasaktır! Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?
aykii isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-18-2008, 01:20   #7 (permalink)

Ben bu konuyu niye açtım?.. Dikkatli okumadın heralde.. Zaten sorunu çözdüm... Artık 16.takımda kilitlenmiyor... 16.takımı yendikten sonra, spikerin konuşmasındaki yazının düzensiz değişimden dolayı oyun kilitleniyordu... O yazıyı düzelttim... Artık kiltlenmiyor... Yukarıdaki linkte verdiğim romda düzeltilmiş hali...

Yaklaştım iyice geliyorum
Her insan biraz ölüdür

Biz de biraz ölüyüz
Ölüler ki bir gün gömülür

İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler

İnsan yaşıyorken özgürdür

Konu Hiena tarafından (05-16-2009 Saat 21:39 ) değiştirilmiştir..
Alt 05-18-2008, 18:58   #8 (permalink)

Tecrübe Puanı: 40 hyuga10 Bir Yolda Daha :)

gerçekten çok iyi çalışmalar yapıyosun tolga abi.bunu da hemen çözmüşün ellerine sağlık.
hyuga10 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-19-2008, 09:06   #9 (permalink)
Cyber-Warrior - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :ChessMaster®
Tecrübe Puanı: 100 Cyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant future

beraber ct3de bi hack yaparız o zaman
Cyber-Warrior isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-23-2008, 18:59   #10 (permalink)

Tecrübe Puanı: 30 taroh misaki Bir Yolda Daha :)

ellerine sağlık kardeş..
taroh misaki isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil