Arkadaşlar,
biliyorsunuz ilk Türkçe romu yapan Cruyyford arkadışımızın verdiği o romda 16.takım ve 33.brezilyayı yendikten sonra oyun kilitleniyordu.. Bu problem benim de başıma geldi.. Toho Soccer oyununu editlerken, farklı bir romdan çeviri yaptım.. Oyun içerisindeki birçok yeri Türkçe yaptım, sonra baktım ki 16.takımdan sonra kilitleniyor.. Kilitlendiği yerde biraz araştırma yapınca çözdüm sebebini ve düzeltim..
Bu oyunu paylaştıktan sonra Cruyyford'un verdiği romu da düzeltim. İki yeride düzeltip, yeniden paylaştım. Gerçi Cruyyford'tan sonra birkaç arkadaşımız da sıfırdan Türkçeye çevirdi ama birçok yer hala İngilizce... Özellikle oyun içinde birçok bölüm... Cruyyford arkadaşımız ise oyun içindeki hemen hemen her yeri Türkçe yapmıştı. Bir de bu sonradan çeviri yapan arkadaşlarımız, biraz da kendilerine göre şeyler yazmış. Mesela bi arkadaşımızın yaptığı Türkçe bir rom vardı; Furano maçından önce Misaki ile Matsuyama konuşuyor ya;
Matsuyama: ''Bugün nankatsu kaybedecek'' diyor...
Misaki'de: ''hiç sanmıyorum'' diyor...
Sonra, Matsuyamanın kız arkadaşı Fujisawa: ''Hikaru aşkım'' diyor...
Ondan sonra Matsuyamanın, kız arkadaşına cevabı yanlış cevrilmiş.
Normalde ''kazanıcam Fujisawa'' olması lazım, ama o arkadaşımız, ''Fujisawayı geçicem'' diye yazmış.
Bunun gibi birkaç yerde böyle kendince bişeyler katmışlar...
Cruyyford ise birebir İngilizce'den aynen çevirmiş, kendince bişeyler katmamış. O yüzden bu romu düzeltip sizlerle paylaşayım istedim. Bence en iyi çeviri burda yapılmış ama tabii 16.maça kadar... Bu sorunu da çözdüğümüze göre eğer yapmak isteyen arkadaşımız varsa, bu romdan 16.takım sonrasını Türkçe yaparsa, yani full versiyonunu yaparlarsa güzel olur.
Oyunun takılmasının sebebi de: Maçı kazandıktan sonra, spikerin konuşması sırasında oluyor... Spiker mükemmel maçtı diyor, orda kilitleniyor... Biraz düşününce, sorunun burdan kaynaklandığını anladım.
31E02 ofsetindeki spikerin konuşması bura hatalı çevrilmiş. Şimdi maç aralarındaki kelimeler arasına ü harfini koymazsak yazılar iç içe geçer. Maç içerisinde ise bunu girmezsek veya iki 3 kelimeden sonra koyarsak burada taşma olmaz; oyun kilitlenir. Cruyyford da, biraz uzun Türkçe kelime girdiği için böyle bir sorun olmuş. Bundan sonra çeviri yapacak arkadaşlarda da böyle bir problem olmasın diye bunu sizlerle paylaşayım istedim.
Oyunu, sorunsuz hali ile aşagıdaki linkten indirebilirsiniz...