Bilen bilir, cheat engine yani türkçe tabiri ile hile makinesi adlı program, hilesi bulunmayan birçok oyunda kendinize göre hile oluşturmanızı sağlar. Onca zamandır kullanmama rağmen halen çözemediğim birçok sırrı olduğunu da biliyorum.
Benzer mantıkta ayar
"Tecmo Cup - Soccer Game" ve diğer birçok oyunda da geçerlidir.
Ben kendi oyunum için ct2'de dün cheat engine dosyası hazırladım. Yapmanız gerekenleri yazıyorum:
1.
VirtuaNES emülatörünü ve CT2 (captain tsubasa2) oyununubilgisayarınıza indirin.
Cheat Engine 5.5 sürümünü download edin ve sisteminize kurun. Burada download için arama sonuçları bulabilirsin. Belki reklama girer diye direk site vermiyorum.
Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?
2.
VirtuaNes Emülatörünü ve sonrasında da
CT2'yi açın.
3.
Cheat Engine programını açın ve resimdeki yere tıklayın.
4. Bu ekranda görünen listenin altına inin ve resimde görüldüğü gibi önce
VirtuaNes'i seçili hale getirin ve sonra da
"Open" butonuna basın.
5. Şimdi cheat engine ekranında
"File" menüsünden
"Load" seçeneğini tıklayın ve ekrana gelen pencereden benim bu konu altında verdiğim dosyayı açın. Böylece resimde görüldüğü gibi program ekranında bir liste belirecektir.
6.
"Frozen" bölümü altındaki kutucukların hepsini
işaretli hale getirin.
Bu listede görüldüğü üzere
"Value" kısımlarında
"9999" yazıyor. Bu değer, futbolcuların enerjilerini belirtir. Liste başında yer alan kutucular yani
"Frozen" kısmı da değerin sabit kalmasını sağlar.
Ayrıca değerlere karakterlerin isimlerini de verdim. Oyunda incelediğiniz zaman göreceğiniz üzere aslında karakterlerin enerjleri sadece görüntü olarak 9999 oluyor. Fakat "Frozen" altındaki kutucukları
"işaretli hale" getirirseniz, oyuncu enerjileri sabit kalır ve örneğin ilk yarıda 3'ten fazla "Driver S." çekemediğiniz halde
(çünkü her driver s. 200 enerji alır) hem driver s. hem de diğer özel hareketleri sınırsız sayıda yapabilirsiniz.
"Click here to start download" yazan yere tıklayarak indirebilirsiniz.
NOT: Bunun uzun yolu da var arkadaşlar ama açıkçası bazı sağlık sorumlarım yüzünden anlatmaya mecalim yok. Yine de nerden başlayacağınızı öğrenebilmeniz için birkaç şey yazacağım.
1. Google'yi açın ve
"cheat engine kullanımı" diye bir arama yapın. Benzeri anahtar sözcüklere sahip aramalar da yapabilirsiniz. Bu şekilde programa girilecek değerleri nereye, hangi sırayla ve nasıl girileceğini öğrenebilirsiniz.
2. Genel mantık, açık programların ram'deki sayısal değerlerini değiştirme üzerine çalışır. Bu nedenle genelde flash oyunlarda programa girilecek değer önce 8'le çarpılır; ama bu konudaki ct2 ve/veya bilgisayarınızda kurulu sacred, farm frenzy gibi diğer oyunlarda programa gireceğiniz değeri 8'le falan çarpmanıza gerek yok, doğrudan değeri giriyorsunuz.
3. Program ekranını incelediğinizde, en yukarıda belirttiğim üçüncü adımdaki yerden virtuaNes'i seçtikten sonra sıradaki maçı oynadığınız sırada top o an hangi karakterdeyse onun enerjisine bakarsınız.
Örneğin;
ilk enerjisi 400 diyelim. Oyunu durdurup cheat engine ekranındaki
"First Scan" butonu altındaki boş dikdörtgen kutuya 400 yazıp
"first scan" butonuna basarsınız. Arama tamamlanınca hemen yan listede alt alta bir sürü 400 olduğunu görürsünüz.
Daha sonra oyuna dönüp karakterin topu biraz daha sürmesini sağlarsınız ve
diyelim enerjisi 396'ya düştü. Hemen oyunu durdurup cheat engine ekranına dönersiniz. Şimdi de ister yan listedeki o 400'lerin içinde değişip 396'ı olan veriyi bulursunuz, isterseniz de
400 yazdığınız ekrana bu kez 396 yazıp "next scan" butonuna basarsınız. Böylece yan listede bu kez tek bir değer olduğunu ve onda da 396 yazdığını görürsünüz.
Ona çift tıkladığınızda programın altındaki listeye geçer. Burada
"Value" bölümü altındaki
396'a tıklayıp "
999" yapar ve "
frozen" bölümü altındaki kutucuğu
işaretli hale getirirsiniz. Böylece o oyuncunun enerjisi bi daha düşmez. Tabi oyunu ya da programı kapattığınızda frozen yani değeri dondurma etkisi de kalkacaktır.
Umarım faydalı olur arkadaşlar. Şu an bu konuyu çekmekte olduğum diş ağrısına rağmen hazırladım. Sorularınız olursa yardım etmekte gecikebilirim onu şimdiden belirteyim. Fakat benim yaptığım gibi google'yi kendi sorularınıza cevap bulmakta kullanırsanız kısa sürede çok yol katedersiniz.
İyi forumlar...