"images/sto/misc/logo.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.
images/sto/misc/menu.jpg
images/sto/boxlogo.jpg
Duyuru Bölümü.

Duyuru Ekle.

>> Eklenicek Olan Duyuru veya Grafik
Speed Links.
» Kategori Basligi.
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  »Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
» Kategori Basligi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
Link Değisimi
  » Milon4.Com
  » TurkvB
  » Site Ekle
  » Site Ekle

Geri git   TsubasaTR® > TsubasaTR.Net Team® Geri Dönüşüm Forumu > Çöp Kutusu
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

Çöp Kutusu Kırık Link,Güncelliğini Yitiren Konular,Sona Eren Etkinlikler Vs...

Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-05-2009, 13:00   #1 (permalink)

Ünvan :Yeni Transfer
Tecrübe Puanı: 19 cyberstrike Bir Yolda Daha :)

Yeni işte Cheat Engine ile CT2 Sınırsız Enerji Hilesi!!

Bilen bilir, cheat engine yani türkçe tabiri ile hile makinesi adlı program, hilesi bulunmayan birçok oyunda kendinize göre hile oluşturmanızı sağlar. Onca zamandır kullanmama rağmen halen çözemediğim birçok sırrı olduğunu da biliyorum.

Benzer mantıkta ayar "Tecmo Cup - Soccer Game" ve diğer birçok oyunda da geçerlidir.

Ben kendi oyunum için ct2'de dün cheat engine dosyası hazırladım. Yapmanız gerekenleri yazıyorum:

1. VirtuaNES emülatörünü ve CT2 (captain tsubasa2) oyununubilgisayarınıza indirin. Cheat Engine 5.5 sürümünü download edin ve sisteminize kurun. Burada download için arama sonuçları bulabilirsin. Belki reklama girer diye direk site vermiyorum. Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?

2. VirtuaNes Emülatörünü ve sonrasında da CT2'yi açın.

3. Cheat Engine programını açın ve resimdeki yere tıklayın.
Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?

4. Bu ekranda görünen listenin altına inin ve resimde görüldüğü gibi önce VirtuaNes'i seçili hale getirin ve sonra da "Open" butonuna basın.

5. Şimdi cheat engine ekranında "File" menüsünden "Load" seçeneğini tıklayın ve ekrana gelen pencereden benim bu konu altında verdiğim dosyayı açın. Böylece resimde görüldüğü gibi program ekranında bir liste belirecektir.

6. "Frozen" bölümü altındaki kutucukların hepsini işaretli hale getirin.

Bu listede görüldüğü üzere "Value" kısımlarında "9999" yazıyor. Bu değer, futbolcuların enerjilerini belirtir. Liste başında yer alan kutucular yani "Frozen" kısmı da değerin sabit kalmasını sağlar.

Ayrıca değerlere karakterlerin isimlerini de verdim. Oyunda incelediğiniz zaman göreceğiniz üzere aslında karakterlerin enerjleri sadece görüntü olarak 9999 oluyor. Fakat "Frozen" altındaki kutucukları "işaretli hale" getirirseniz, oyuncu enerjileri sabit kalır ve örneğin ilk yarıda 3'ten fazla "Driver S." çekemediğiniz halde (çünkü her driver s. 200 enerji alır) hem driver s. hem de diğer özel hareketleri sınırsız sayıda yapabilirsiniz.

"Click here to start download" yazan yere tıklayarak indirebilirsiniz.

NOT: Bunun uzun yolu da var arkadaşlar ama açıkçası bazı sağlık sorumlarım yüzünden anlatmaya mecalim yok. Yine de nerden başlayacağınızı öğrenebilmeniz için birkaç şey yazacağım.

1. Google'yi açın ve "cheat engine kullanımı" diye bir arama yapın. Benzeri anahtar sözcüklere sahip aramalar da yapabilirsiniz. Bu şekilde programa girilecek değerleri nereye, hangi sırayla ve nasıl girileceğini öğrenebilirsiniz.

2. Genel mantık, açık programların ram'deki sayısal değerlerini değiştirme üzerine çalışır. Bu nedenle genelde flash oyunlarda programa girilecek değer önce 8'le çarpılır; ama bu konudaki ct2 ve/veya bilgisayarınızda kurulu sacred, farm frenzy gibi diğer oyunlarda programa gireceğiniz değeri 8'le falan çarpmanıza gerek yok, doğrudan değeri giriyorsunuz.

3. Program ekranını incelediğinizde, en yukarıda belirttiğim üçüncü adımdaki yerden virtuaNes'i seçtikten sonra sıradaki maçı oynadığınız sırada top o an hangi karakterdeyse onun enerjisine bakarsınız.

Örneğin; ilk enerjisi 400 diyelim. Oyunu durdurup cheat engine ekranındaki "First Scan" butonu altındaki boş dikdörtgen kutuya 400 yazıp "first scan" butonuna basarsınız. Arama tamamlanınca hemen yan listede alt alta bir sürü 400 olduğunu görürsünüz.

Daha sonra oyuna dönüp karakterin topu biraz daha sürmesini sağlarsınız ve diyelim enerjisi 396'ya düştü. Hemen oyunu durdurup cheat engine ekranına dönersiniz. Şimdi de ister yan listedeki o 400'lerin içinde değişip 396'ı olan veriyi bulursunuz, isterseniz de 400 yazdığınız ekrana bu kez 396 yazıp "next scan" butonuna basarsınız. Böylece yan listede bu kez tek bir değer olduğunu ve onda da 396 yazdığını görürsünüz.

Ona çift tıkladığınızda programın altındaki listeye geçer. Burada "Value" bölümü altındaki 396'a tıklayıp "999" yapar ve "frozen" bölümü altındaki kutucuğu işaretli hale getirirsiniz. Böylece o oyuncunun enerjisi bi daha düşmez. Tabi oyunu ya da programı kapattığınızda frozen yani değeri dondurma etkisi de kalkacaktır.

Umarım faydalı olur arkadaşlar. Şu an bu konuyu çekmekte olduğum diş ağrısına rağmen hazırladım. Sorularınız olursa yardım etmekte gecikebilirim onu şimdiden belirteyim. Fakat benim yaptığım gibi google'yi kendi sorularınıza cevap bulmakta kullanırsanız kısa sürede çok yol katedersiniz.

İyi forumlar...

Konu Cyber-Warrior tarafından (03-23-2010 Saat 10:53 ) değiştirilmiştir..
cyberstrike isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 12-05-2009, 13:21   #2 (permalink)
Heroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Code Developer®
Tecrübe Puanı: 100 Heroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant future

Güzel bir paylaşım teşekkürler.Bu programı kullanıyordum ama ct 2 için hiç kullanmamıştım.

Tüm hack oyunlar©¥m©¥n bulundugu ozel b©¥r blog , ©¥nd©¥rmek ©¥steyenler buyursunlar
Heroy isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 12-05-2009, 13:35   #3 (permalink)

Ben önüme gelen hemen her oyunda bu programı kullanırım. Ne de olsa oyun oynamyı pek sevmem işte hilelerle biraz zevkli oluyor. Program kimi oyunda işe yarıyor kimisinde yaramıyor ama mantığının sınırsız olduğunu söyleyebilirim.
Alt 12-05-2009, 15:56   #4 (permalink)
BEST

Bunun yerine de HEX editorle bile yapabilirsin

Alt 12-05-2009, 16:39   #5 (permalink)

o da mümkün tabi. :)
Alt 12-05-2009, 16:47   #6 (permalink)
BEST

Sen bizm siteyi nerden buldun sorabilrimiyim acaba ?

Alt 12-05-2009, 17:15   #7 (permalink)

Bir ara aklıma nerden bilmiyorum şu robinli oyun tecmo cup falan geldi. Ataride oynadığım zamanlarda tam en güzel yerde makine donardı. O yüzden ben de onu bulup oynayayım dedim. Baktım türkçesi var. Sonra onu indirdim ve aklıma cheat engine geldi. :D Onu denedim ve baktım olunca bunu ct2'de de deneyeyim dedim. Tabi bu sırada captan tsubasa'nın ilk sezon bölümlerini izliyordum. Orada tsubasa ile ilgili bir site adı vardı bi zamanlar üye olduğum falan. Bakayım dedim ama kapanmıştı. Onu google'de ararken başka bir sitede bu sitenin adının geçtiğini gördüm. Senin anlayacağın o şekilde buldum ama bilmediğim bir site de değildi. Uzun oldu kusura bakma. :)
Alt 12-05-2009, 19:34   #8 (permalink)
tusubasa_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Başkan Yrd.
Tecrübe Puanı: 100 tusubasa_can isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

Bunu hex editörlede yapabilirsin Best"in dediği gibi bu programı bende duymuştum Metin 2 de de işe yarıyordu bi aralar.bu arada Mustafa bu soruyu neden sorduğunu anlamadım ama neyse tanışma faslında tanıtabilirsin kendi yeri bura değil ama ((((hoşgeldin

Konu BEST tarafından (12-05-2009 Saat 21:07 ) değiştirilmiştir..
tusubasa_can isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-05-2009, 19:51   #9 (permalink)

zaten kendimi tanıtmadım ama yine de tşk'ler. :)
Alt 12-05-2009, 21:20   #10 (permalink)
tusubasa_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Başkan Yrd.
Tecrübe Puanı: 100 tusubasa_can isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

İşte bende böyle diyorum. Kendini tanıtsan iyi olur =)
tusubasa_can isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil