Maç Öncesi ve Maç içi takım isimlerini değiştirmek için gereken ofsetleri veriyorum.
1 ve 2. linkler maç öncesi ve maç içi takımların isimlerinin ofseti.
bu mevcut takım isimleri yerineistediğiniz takım ismini yazabilirsiniz. tabi sığdığı ölçüde. hex editör programı oyundaki özelliklei belli bir kod mantığına göre açtığı için tüm bu takımalr sıralı ve her takım arasında bir sornaki takımla isminin karışmasın önleyen ü harfi yani FC kodu bulunur. bu kod tüm takımalrı birbirinden ayırır. bu ü yani FCkodu tüm maç öncesi dialoglar ile oyuncu ve şut isimleri ve maç içerindeki spikerin diaolglarıda dahil tüm metinler arasında blunur. bu sayede konular iç içe girmez ve pencerden taşmamış olur.
şimd normalde her bu takımların isimleri sıralı gider arada ü harfi vardır. bazı takımların isimleri öncesinde 2, 3 harflik boşlukalrda vardır. ama szi bu boşlukları görüp takımın ismini bu ilk boşluktan itibaren yazayım bu sayede daha uzun isim veririm diye düşünmeyin olmuyor. çünkü maç öncesi olsun maç içi olsun her takımın bu isimlerinden önce bu ofsetlerde olmasını sağlayan burayı gösteren kodlar vardır. yani asıl kodlar. işte bu 3. ve 4. linkte verdiklerim asıl kodlar. normal takımların isimlerinin hangi ofsetten başlayacağını gösteriyor.
mesela maç öncesi takım isimlerinden 3DB8 ofsetindeki F2 BD kodu Sao Paolo takımın kodu. biliyorsunuz şut ofsetlerinde de böyle bişey vardı. ve bu asıl kodları tersten okuyoruz yani BD F2 şeklinde. bu 10000'den önceki ofsetler farklı bir kodla karşılık geliyor. farklı birr yer belirtiyor. Burda ofsetin başındaki ilk kod B kodu 3 oluyor.
yani 3DF2 ofsetini gösteriyor. ve her zaman gösterdiği ofsetten 10 kod sonrası oluyor. yani Sao Paolo takımının ismi 10 kod sonrası ile 3E02 ofsetinden başlıyor.
bir örnek daha vereyim.
3DD2 ofsetindeki 59 BE kodları Furano takımın kodu. tersten okuduğumuzda
BE 59 kodlarını oluşuturuyor. Bu bölümde Baştaki B, 3000'li bölümlere karşılık geliyor demiştik. yani 3E59 ofsetini oluşturuyor. 10 kod sonrası oalrakta 3E69 ofsetini gösteriyor ve Furano takımının ismi bu ofsetten başlıyor.
bu mantıkla bir takıma istediğinzi uzunlukta isim verebilirisniz. biliyorsunuz birçok takımın isimlerinden önce birkaç tane boşluk var. işte bu 3. linkteki ofsetleri kullanarak takımın ismini bu ilk boşluktan itiabren yazıp 3. linkteki bu bölümü gösteren asıl ofsetlerin bulunduğu yerden takımın ismini yazdığınız ilk boşluktan itibaren bu kodlarıda birkaç kod öne alarak takıma daah uzun bir sism verebilirisiniz.
ayrıca diyelim orjinal oyundaki takımların yer aldığı bir hack yapacaksınız. ama takımların sıralamasını değişitreceksiniz diyelim. mesela Hollanda'yı 25. takıma, İngiltere'yi de Hollanda yerine 30. takıam vereceksiniz diyelim.isimlerini silip yeni bulunduğu yere yazmak yerine sadece bu asıl kdolar yerine İngiltere'nin kini Hollanda'nın kodu ile Hollanda'nın kinide , İngiltere'nin kodu ile değiştirerek basit bir şekilde aynı uzunlukta ismi ile yeni takım sırasına verebilirisiniz
maç içi takım isimleride aynı mantıkla. onda da 4. linkteki takımların ismini gösteren asıl kodları kullanrak daha uzun isimler verebilirisniz. yanzlı maç içi takım isimleri arasında boşluk yoktur. ve genelde heriri 3 harften oluşuyor. ama siz bu asıl kodları kullanrak boş bölümlerden örneğin 3BE20 ofsetini gösterin ve oraya istediğiniz uzunlukta takım ismi girin.
Bu şekildle 2 bölümde de takımlara daha uzun isimler verebilirsiniz.
Ofset Kodları: Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?
Not: Hepsini tek bir dosya halinde paylaştım arkadaşlar. içinde 4 tane belge var; ikisi takımların isimleirnin yazılı olduğu ofsetler; diğer ikisi de bu ofsetleri gösteren bölümler. Yani o ofsetler size istediğiniz boş bölümün ofsetini gösterip istediğiniz uzunlukta takım ismi girmenize olanak sağlayacaktır.
Yaklaştım iyice geliyorum
Her insan biraz ölüdür
Biz de biraz ölüyüz
Ölüler ki bir gün gömülür
İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler
İnsan yaşıyorken özgürdür