"images/sto/misc/logo.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.
images/sto/misc/menu.jpg
images/sto/boxlogo.jpg
Duyuru Bölümü.

Duyuru Ekle.

>> Eklenicek Olan Duyuru veya Grafik
Speed Links.
» Kategori Basligi.
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  »Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
» Kategori Basligi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
Link Değisimi
  » Milon4.Com
  » TurkvB
  » Site Ekle
  » Site Ekle

Geri git   TsubasaTR® > Captain Tsubasa Paylaşımları > Hex Editör Bölümü > CT 2 Hex Editör Bölümü
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

CT 2 Hex Editör Bölümü Captain Tsubasa 2 Oyununa Ait Kodların Paylaşıldığı Bölüm

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-27-2008, 03:47   #1 (permalink)
Hiena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Başkan Yrd.
Tecrübe Puanı: 100 Hiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud of

Standart Ara Sahne Renk Ofsetleri (Videolardaki Renkler)

Bunlar maç öncesi ara sahnelerdeki, yani videolardaki forma renkleri...

Tüm ofsetler aşağıdaki link içerinde. En baştakiler yani diyalog dediğim başlık altındakiler, oyuncuların maç öncesindeki diyaloglarındaki forma renkleri.

Tsubasa ile Misaki'nin hem kulüp takımlarındaki hem de milli takımdaki ofsetleri bir. Yani Sao Paolo ile Nankatsu'daki ve milli takımdaki forma renk ofsetleri aynı...

Mesela bu D3D6 ofsetindeki kodlar Tsubasa ve Misaki'nin Japonya'daki forma kodları.

0F 0F 27 36 0F 0F 16 06 0F 0F 07 36 0F 0F 30 36

3. ve 4. sıradaki kodlar; ten rengi. 27 kodu koyu turuncu üst kısım, 36 kodu ten rengi alt kısım. bunun nedeni de; güneş alan ve gölgede kalan 2 kısmın olması. aradaki
0F 0F kodlarından sonra forma renk kodları geliyor. 16 formanın güneş alan 06 ise gölgede kalan kısmı. 9. sıradaki 07 kodu Misaki'nin saç rengi. yanındaki 36 ten rengi,
siyah saçlı oyuncuların saç renk kodu olmadığı için; Tsubasa'nın burda saç rengi yok...
sonraki 30 kodu göz çeperi, 36 koduda ten rengi.

Bir örnekte bir üsteki ofset olan ve Matsuyama'ya ait olan kodlardan vereyim:

0F 0F 27 36 0F 0F 37 27 0F 0F 10 36 0F 0F 30 36

Aynı şekidle 27 36 ten rengi, 37 27 formanın güneş alan ve gölgede kalan 2 kısmı, 10 kodu saç rengi, 10 gri renginin açık tonudur. 6 ten rengi diye gider.

Bu sıralama diyalog sahnesi bulunan tüm oyucularda hemen hemen aynıdır.

En son Gertize'den sonra, diğer sahneler dediğim başlık altındakiler de açılış sahnesinde; Tsubasa'nın koşusu, yakın görünümü, Hyüga'nın kayışı falan. bunlarda sıralama biraz daha farklı olur.

Link içerisinde yan yana verdiğim 2 ofset; D1B0 ve D540 ofsetleri: Sao Paolo takımında maç öncesi Tsubasa ve arkadaşlarının maçı kazanmak için şartlandıkları sahne.
burada D540 ofsetindeki kodlar Tsubasa'nın forma, ten renkleri,
D1B0 ofsetindekiler de diğer 3 oyuncunun forma ve ten renkleri ile havanın rengi.

Bunların tek tek içeriğini vermiyorum. çünkü konu çok uzar. zaten neyin ne olduğuda bellidir. renk kodlarını biliyorsunuz, ona göre hangi kodun, bir sahnedeki oyuncunun hangi rengi (forma, ten rengi) olduğunu anlarsınız. bende oyun yaparken öyle rastgele tahmini değiştiriyorum. siz de bu şekilde bir, iki değişlikle bunları bulabilirsiniz. isterseniz, her kodun neye (forma, ten rengi, havanın rengi) denk geldiğini not alabilirsiniz.

Ofset Kodları: Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?

Şifre: www.tsubasatr.net

Yaklaştım iyice geliyorum
Her insan biraz ölüdür

Biz de biraz ölüyüz
Ölüler ki bir gün gömülür

İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler

İnsan yaşıyorken özgürdür

Konu Hiena tarafından (10-03-2011 Saat 23:57 ) değiştirilmiştir..
Hiena isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 09-27-2008, 13:46   #2 (permalink)
Cyber-Warrior - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :ChessMaster®
Tecrübe Puanı: 100 Cyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant future

ya harikasın tolga ya bunlarda aradığım kodlardı çok teşekkürler emeğine sağlık
Cyber-Warrior isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 09-27-2008, 15:15   #3 (permalink)
tusubasa_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 100 tusubasa_can isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

saol tolga abi
tusubasa_can isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-04-2008, 00:53   #4 (permalink)
salthuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Yeni Transfer
Tecrübe Puanı: 27 salthuk Bir Yolda Daha :)

Saol hiena bilgiler çok güzel. Fakat renk değişikliği pek mutlu etmiyor. Ben World Pad da açtım ve diyalogları buldum . Oradaki yazıları silip kendi kafama göre yazı yazdım . Oyunu nes te açtığım da gri bir görüntü oluştu . Bunun sebebi harf fazlalığı yada harf eksikliği olabilirmi ? Eğer harf eksikliğiyse fazladan görünmeyen harf yazarsak olurmu ?

Yada zahmet olmazsa bir konuda diyalogları değiştirmeyi anlatırmısın ?

Hex editör adlı başlıkta yok sanırım . Diğer başlıklardada rastlamadım .
salthuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-04-2008, 01:07   #5 (permalink)

Tecrübe Puanı: 100 Hiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud of

O renk değişikliğinin nedeni bazı dialoglardan önce ve sonrasındaki kodlardan kaynaklanıyor. burdaki bazı kdolar renk değişikliğine neden olabiliyor. mevcut metindeki karakterlerden fazlasını girmek her metin öncesi ve sonrasındaki sahnelerin kdolarının üzerine girmek oluyor. buda bu gibi renk değişikliği bazen de hatalara yani iç içe geçmiş karakterlere, sahnelere, karışık renklere neden oluyor.

Ara sahne kodların ıdaha paylaşamadım. bazı eksikler vardı onalrı tamalayıp bugünlerde paylaşırım. bunalrla beraber o konu da yazıların düzenini de anlatırım.

Her insan biraz ölüdür

Biz de biraz ölüyüz

İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler

Alt 10-04-2008, 22:57   #6 (permalink)

Konuyla alakası yok ama şunu sormak istiyorum. Her takımı yendiğimizde bize karışık bir şifre veriyor. O şifrelerden her birini birer harf yapamazmıyız ?
Alt 10-04-2008, 23:28   #7 (permalink)

Nasıl yani. harf yapamazmız derken neyi kastettin anlamadım.

Her insan biraz ölüdür

Biz de biraz ölüyüz

İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler

Alt 10-04-2008, 23:37   #8 (permalink)

Yani şifrelerdeki kodların daha kolay yazılabilecek şekilde verilmesini sağlayamazmıyız ?
Alt 10-05-2008, 02:06   #9 (permalink)

Yok o bölümü daha bulamadık. bulursak dediğin gibi istediğimiz şekilde, istediğimiz sayıda karakteren oluşan şifreler yaratabiliriz. örneğin 3 tane M harfinden. zamanla inşallah onuda buluruz.

Her insan biraz ölüdür

Biz de biraz ölüyüz

İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler

Alt 10-05-2008, 16:07   #10 (permalink)
kral_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :As Takım
Tecrübe Puanı: 49 kral_89 is a jewel in the roughkral_89 is a jewel in the roughkral_89 is a jewel in the rough

galıba ben buldum gıbı kardes amaa denerım oraysa sızlerle paylasırım
ok?

-Edıt--

sanırım orası deılmıs kusurz bakma kardes ama fıkrın guzel

insanlarıda para gibi ışığa tutun içinde ATATÜRK yoksa SaHTeDiR...!

Konu kral_89 tarafından (10-05-2008 Saat 16:14 ) değiştirilmiştir..
kral_89 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu aç  Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil