Başlıktan da anlaşılacağı üzere
şutların şeklini ve seslerini değiştirmenizi sağlayacak kodları veriyorum. Ofsetler, aşağıdaki link içerisinde. Her şut için yaklaşık olarak şu kodlardan oluşuyor.
Örneğin bu 23B6E ofsetindeki Drive şuta ait kodlar bunlar: 02 05 32 13 0E 00 FB F9
Drive şutun bir de 2. sahnesi var. Bu üstte verdiğim 1. sahne idi.
Bu da 2. sahnenin ofseti 23B76 kodları da bunlar: 02 04 3C 00 0F 00 FB F9
Şimdi ilk kod olan 02 kodu, her oyuncunun şutunun başında bulunur. Zorunlu kodtur, onu değiştirmiyorsunuz. 2. Sıradaki kod, şut sesinin kodudur. Yani, o şut sırasında çıkan sesin kodu. Mesela bu 2 .sıradaki kod yerine, bir takım müziği örneğin 38 Almanya takımının müziğini girin; bu oyuncu şutu vurduktan sonra, top kaleye giderken bu müzik çalar. Tabii takım müziği girmenize gerek yok. Şut sesleri genel olarak 01 kodundan, 19 koduna kadar gider. Bu aralıkta bulunur. Mesela 11 veya 0E güzel bir şut sesidir. 0E kodu: Çin takımındaki Lee Hanne'nin şutunun kodudur. Bu şekilde istediğiniz kodları deneyip, istediğiniz şut sesini verebilirsiniz.
Sonraki 3. 4. ve 5 kodlar, şutun şeklini değiştirmek içindir.
Mesela 23BB0 ofsetindeki Sidewind şutun 5. kodu olan 1D kodu yerine, 1A kodunu girerseniz, bu şutu vurduğunda, hani topun arkasında mavi perdeler vardır ve top kıvrılarak yukarı doğru çıkar ya, işte 1A kodunu girdiğinizde, top düz şekilde, önce sağa, sonra sola doğru gider. Yani kıvrılma olmaz..
Bir örnek daha vereyim: Schneider'in Fire şutunun ofseti olan 23BC8 ofsetindeki 3. ve 4. kodlar yerine, 3C 4B kodlarını yazın. Arka plana kırmızı perdeler gelecektir.
Tsubasa'nın Drive şut ve Drive pası aynı ofsettedir. Çünkü ikisininde çıkardığı ses ve topun kaleye gidişi aynıdır.
Souda'nın Razor şutu ve Pası da aynı ofsete sahip.. Çünkü onların da şekli aynıdır.
Bazı şutların ofsetleri birdir. Örneğin 23BA0 Ofseti; Banana, Mach, Mirage ve Razor şuta aittir.
Fire şut, Slider ve Double Snake şutu da aynı ofsete sahiptir. Çünkü bunların şut sesleri aynıdır. Bu şut sırasında aynı sesler çıktığı için, bunları hex editör programı, bu şekilde bir olarak gösterir.
Genel olarak bu bölüm şutların seslerini değiştirmek için ama bir nebzede olsa şutların arka planını ve şeklini değiştirebiliyorsunuz. Bir de farklı yerden topa ilk vuruş anı, topun kaleye gidişi falan, her sahnesini değiştirmek için kodlar var; onları da ayrıyetten paylaşacağım.
Tekrar ele alacak olursak: 2. kod şut sesi ve şut şeklini değiştirmek için... Şut şeklini değiştirmek için de; 3. 4. ve 5 kodları değiştiriyorsunuz. Artık rastgele kodlar veya başka bir şutun bu sıradaki yani 3.4. ve 5 kodlarını girip, farklı şut şekilleri elde edebilirsiniz.