"images/sto/misc/logo.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.
images/sto/misc/menu.jpg
images/sto/boxlogo.jpg
Duyuru Bölümü.

Duyuru Ekle.

>> Eklenicek Olan Duyuru veya Grafik
Speed Links.
» Kategori Basligi.
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  »Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
» Kategori Basligi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
Link Değisimi
  » Milon4.Com
  » TurkvB
  » Site Ekle
  » Site Ekle

Geri git   TsubasaTR® > Captain Tsubasa Paylaşımları > Hex Editör Bölümü > CT 2 Hex Editör Bölümü
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

CT 2 Hex Editör Bölümü Captain Tsubasa 2 Oyununa Ait Kodların Paylaşıldığı Bölüm

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-06-2009, 13:34   #1 (permalink)
Heroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Code Developer®
Tecrübe Puanı: 100 Heroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant future

Yeni CT 2 Ye Başka bir Oyundan Müzik Ekleme!(Kodlar Gelmiştir İçeri)

İşte sizlere süper bir yeniligin anlatımı;
Ct2 ye başka bir oyundan müzik aktarmak için ilk önce müzik ofsetlerini bulmalısnız.Bunu anlamak çok kolay.İstediginiz oyunun .nsf dosyasını indirirsiniz 0000080 ofsetinden itibaren müzik kodları karşımıza çıkar.
Ben tecmo cup soccer game(Robinli) müziklerini bu şekilde buldum.
.Nsf dosyasını indirdim ve 80 den itibaren müzik kodları çıktı.Müzik kodları nı ordan alıp da yapmadım yanlız orda kafa karışıklıgı olur.Ordaki E0 Kodlarını görünce zaten hemen anlıcaksınız orada müzik kodlarının oldugunu.
***İlk Yapılması Gereken İşlem****
.Tecmo cup soccer game(robinli) .Nsf dosyasından kopyaladıgımız E0 lu kodları Tecmo cup soccer game .news dosyasında arattırıp .nes dosyasındaki ofsetiini buluyoruz.

**********Kodların Anlamı***************
.Ct 2de hangi müzigin nerde oldugunu anlamak için Arattırma yaparak E0 yu yazdım ve E0 lu ofsetlerin oldugu yeri buldum bunlar 18010 -1FFFF arasındadır.

->34 Kodlu Müzigin Ofseti : 1A41B
1AC89 daki kodlara baktıgımızda hiç bir şey anlamayabiliriz gayet normaldir.Ama biraz inceleyince az çok bir şeyleri çözebilirsiniz burda.Burdaki kodları yazalım şimdi,

04 64 A4 05 18 A4 06 12 A5 07 82 A5 FF E3 08 98 0C E2 00 E0 09.........
kırmızı ile çizidigim kodlar yani FF koduna kadar bir alt satırlardaki müzik kodlarını gösteren bölümdür.
->Gösterme nasıl yapılmış onu ögrenelim
04 64 A4 kodlarındaki 04 her zaman Müzigin başlangıcıdır. 64 A4 kodları ise Ters çevrildiginde 1A474 olur.
05 18 A4 kodlarındaki 05 her zaman müzigin 2. başlangıcıdır. 18 A4 kodları ise Ters çevrildiginde 1A428 olur.
06 12 A5 kodlarındaki 06 her zaman müzigin 3. başlangıcıdır. 12 A5 kodları ise Ters çevrildiginde 1A522 olur.
07 82 A5 kodlarındaki 07 her zaman müizgin 4.başlangıcıdır . 82 A5 kodları ise Ters çevrildiginde 1A592 olur.
Gösterilmiş olan yerleri bulduk.Bu gösterilmiş olan kodlara baktıgınıda bir çok kod vardır.Bunların içinde gene gösterme işlemi vardır.Örnek 06 12 A5-> 1A522 dir.E0 lu kod gösterilmiştir.Bu 1A522 den önce de 6A A4 kodları var.Bu da 1A47A ofsetini göstermiştir.Yani anlıcagınız ilk önce 04 .. .. , 05 .. ..,06 .. .. ,07 .. .. FF kodları ile gösterme işlemi yapılır daha sonra gösterilen kodları içi kontrol edilir.Gene gösterilme yapılmışmı diye.Nereye kadar kontrol edicegimiz zaten belli 07 .. .. kodları belirtilmiş en son ofset belli. Buraya kadar kontrol edilir eger en son ofsettde de gösterme varmış diyelim bu kodlar da daha da aşagıları gösterebilir.En son FF kodu ile kapatılır.

***34 Kodlu müzigin yerine Tecmo Cup Soccer Game den Müzik Ekleme***
Tecmo cup soccer game 6619 ofsetine gidin.
Burda nasıl gösterme yapılmış onu anlayalım.
04 16 E6 05 62 E6 06 6E E6 07 B4 E6 FF E0 01 E2 40 E3...
04 16 E6 -> 6000 li ofsetde oldugundan 16 E6 kodları 6626 ofsetini göstermiştir.Yani 16 =26, E6=66
16=26 Olmasının nedeni bir alt satıra indirmek
E6=66 Olmasının nedeni E =6 dıdır. Diger 6 zaten aynı kalıyor.
05 62 E6 -> 6672 ofsetini göstermiştir.
06 6E E6 -> 667E ofsetini göstermiştir.
07 B4 E6 -> 66B4 ofsetini göstermiştir.
Bunların dışında gösterme olan yerler de var .Bunlarda göstermiş oldugumuz ofsetlerin içinde saklı.
İlk olarak yapmamız gerek şey
Biz 04 16 E6 .. dan itibaren en son göstermiş oldugumuz ofsete kadar gidip kopyalamak daha sonra Bizim oyunun müzik kodlarına yapıştırmak.
34 kodlu müzigimizin üzerine geldik 1A41B ye.Buraya yapıştırdık.
Şimdi yapılması gerekenler 04 16 E6, 05 62 E6 ,06 6E E6 ,07 B4 E6 kodlarının gösterdigi yerleri bizim oyuna göre uyarlamak.
Bunu yapmak çok basit.İlk olarak
04 16 E6 tecmo Cup da hangi kodu göstermiş onu buluyoruz.6626 ofsetine gidip baktık tecmo cup soccer game de.Önümüze çıkan kod ise E0 01 E2 40.. kodlarıdır.Hemen bizim oyuna yapıştırdıgımız kodlara bakıp nerede oldugunu buluyoruz.Bizim oyunda ise 1A428 ofsetinde imiş.Bizim şimdi burayı göstermemiz lazım.
Yani 04 16 E6 yerine 04 18 A4 yazıcaz.Ne olucak 1A428 olmuş olucak.
Daha sonra gene aynı işlemler,
05 62 E6 yerine tecmo cupda hangi kodlar gösterilmiş ise bizim oyunda da onu göstermemiz lazım hemen buluyoruz 6672 de olan kodlar E0 01 E2 40.. bizim oyunda nerdeyse orayı gösterelim.
1A474 de imiş.Hemen 05 62 E6 yerine 05 64 A4 kodlarını yazıyoruz
06 6E E6 Bu kodlar nereyi göstermiş tecmo cupda 667E yi burdaki kodlara bakıp bizim oyunda nerde olduklarını anlıyoruz.E0 0A 8A kodları varmış 667E de. bizim oyunda ise nerde 1A480 de imiş.Hemen
06 6E E6 kodları yerine 06 70 A4 kodlarını giriyoruz.
07 B4 E6 kodları 66C4 ofsetini göstermiş tecmo cupda burdaki kodlar ise E0 12 E3 06.. hemen bizim oyunda nerdeyse orayı gösterelim 1A4C6 da imiş.Hemen,
07 B4 E6 yerine 07 B6 A4 yazıyoruz.Ve müzik kodları gösterilmiştir.
Şimdi gösterilmiş olan ofsetlerin içini arıyoruz buldugum .. E6 lı kodları düzeltiyıoruz çünkü .. E6 lı kodlar tecmo cupda belli kodları göstermiş durumdadır bizim oyunda gösterilmek zorundadır.
Bu şekilde yapmak zorundasınız.Anlatımı kısa kesiyorum çünkü bu mesajıma sıgmıcak.Sizlere Captain Tsubasa 2 Nin buldugum müzik ofsetlerinin linkini veriyorum bunların bulundugu yerlere gidip tecmo cupun müziklerni ekleyebilirsiniz.Gösterme işlemlerini düzgün yaptıgınız takdirde!

Bazı müzik ofsetlerinde gösterimler bildiginiz gibi degildir.Yani 1A..müzik ofsetleri ct2 de A4,A5,A6 diye gösterilmiş ama 1C... li ofsetler ise C5,C6,C1.. diye gösterilmez 1C... li ofsetleri A1,A2,A3.. diye gösteririz mesela.Bu tür önemli şeyler alttaki linkte var.

Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?

Tüm hack oyunlar©¥m©¥n bulundugu ozel b©¥r blog , ©¥nd©¥rmek ©¥steyenler buyursunlar

Konu Tiara tarafından (08-06-2011 Saat 23:18 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Link
Heroy isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 11-06-2009, 13:41   #2 (permalink)
BEST

Tebrikler:):) bende bu konu üzerinde uzunca arştırmalar sonucu Goal 3 ün bir kısmını Ct2 ye aktarmıştım ama birazcığını:)
Sen heralde tamamını aktardın ve bunun nasıl yapıldığını bizimle paylaşırsan Mükemmel olur Serkan abi:)
Tekrar Tebrik ederim seni....

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 11-06-2009, 13:45   #3 (permalink)

Tecrübe Puanı: 100 Heroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant futureHeroy has a brilliant future

daha önceden ben aktarıyordum ama mustafa şöle bi şey var aktardıyorduk hep yarım ve bozuk oluyordu.Şimdi ise tam olarak aktardım.Ve kendim degişiklik yaparak kodlarla uygun hale getirdim.

Tüm hack oyunlar©¥m©¥n bulundugu ozel b©¥r blog , ©¥nd©¥rmek ©¥steyenler buyursunlar
Alt 11-06-2009, 13:46   #4 (permalink)
BEST

Allah Allah!
Nasıl yaptın bana anlatırmısın bi?

Alt 11-06-2009, 14:00   #5 (permalink)

Ünvan :Kadro Dışı

Tecrübe Puanı: 0 Maestro Yakında Ünlü Olacak :)

off ct3 teki muzıklerı koyabılıcez yanı harıka olur
Maestro isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-06-2009, 14:07   #6 (permalink)

Maestro kodları degiştirerek yaptım.Eğer ct3 müzik yerini bulursam ve uyarlaya bilirsem olabilir

Alt 11-06-2009, 14:37   #7 (permalink)

Tecrübe Puanı: 20 onurr_ Bir Yolda Daha :)

mükemmelsin ya ne ilginç şeyler buluosun
onurr_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-06-2009, 14:43   #8 (permalink)

Bilen var ise nasıl çektigim videonun müziginin de çalmasını sağlayabillirim ?
Yani ekran kayıt programı var ve kayıt yapıyorum ama sesi çıkmıyor videoyu izleyince bunu nasıl çözebilirm?

Alt 11-06-2009, 16:59   #9 (permalink)
Jack Kerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :KraL AdmiN ®
Tecrübe Puanı: 100 Jack Kerr is a splendid one to beholdJack Kerr is a splendid one to beholdJack Kerr is a splendid one to beholdJack Kerr is a splendid one to beholdJack Kerr is a splendid one to beholdJack Kerr is a splendid one to behold

ohoo ilginc ve bi o kadarda güzel bi olay..bekliyom

Ulan dargınım işte sana
Zaten kırık döküktü herşey
Birde acı biberi oldu bu dargınlık
Bakışlarında yokluk
Gülüşlerinde sessiz bir elveda…
Şimdi , şimdi demişken ;
Yıllar.. hani o yıllar…
Sana bana bize neler katmıştı.?
Sorular hep kudurur içimde
Yanıt veren yok
Şiirler sadece şiir oldukları için var.
Peki ya sorular….?
Yalan olduğuna inandırdım kendimi
Herşeyi olduğu gibi kabullendim
Neydi ben deki bu değişim ?
İnan, inan ki hangi soruyu sorsan,
Hangi tümleci koysan özne yerine,
Yine yanıtsız , yine kelamsız…
Bardak bardak- oluk oluk akıyor birşeyler…
Yalnızca yıllarmıydı bizden geçen,
Yoksa acı tatlı hatıralar mı…?
Hiç plaktan müzik dinledin mi dargınım?
Ben dinledim… Bom boş bakışlarda dinledim hemde…
Her dinleyişte birşeyler ürperdi benliğimde…
Tek bir cevap için ne kadar çabalasamda…
Geç kalıyorum her zaman yarına..
Şehrin kuru gürültüsünden bir ‘’hav’’ duyar gibi
İstanbul’un karanlığında kendimi hırpalar gibi
Gecenin suküt etmesini beklerken,
Sonu olan yine ben oluyorum…
Bana bir kez sorsaydın eğer,
Kızgın bir bakışta yeterdi konuşmam için
Yada bir güvercin, yada yada yada…
Ama bilki ;
Bil ki söylerdim …
Herşeyin, ama tüm herşeyin;
Anın, zamanın, günün , tarihin, saatin, yılın, beklemenin, ağlamanın, gülmenin… ve belkide öksürmenin…
......................

J.K 16-03-2012 04:17
Jack Kerr isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-06-2009, 17:27   #10 (permalink)
tsubasa_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Başkan Yrd.
Tecrübe Puanı: 100 tsubasa_hakan is a jewel in the roughtsubasa_hakan is a jewel in the roughtsubasa_hakan is a jewel in the roughtsubasa_hakan is a jewel in the rough

Alıntı:
Heroy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilen var ise nasıl çektigim videonun müziginin de çalmasını sağlayabillirim ?
Yani ekran kayıt programı var ve kayıt yapıyorum ama sesi çıkmıyor videoyu izleyince bunu nasıl çözebilirm?
kayıt yaparken ses kaydıda yap sonra birleştir.
tsubasa_hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu aç  Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil