Evet arkadaşlar
sonunda yeni oyunumuz hazır.. Bir süredir üzerinde çalıştığım proje sonunda bitti.. Bu, şu ana kadar ki en kapsamlı çalışmam, doğal olarak da uzadı.. Ama ortaya görsel açıdan güzel şeyler çıktı.. Oynanabilirliği açısından ise, yorumu size bırakıyorum..
Oyuna başta eğlenceli bir çalışma olarak başladım.. Şu ana kadar bulduğumuz tüm kodları kullanarak farklı eğlencesine bir rom olarak başladım.. Bunları yaparken, ortaya güzel şeylerinde çıktığını görünce, oyunun zorluk düzeyini de ekleyip, mücadelenin de üst seviyede olduğu bir çalışma yapmaya karar verdim.. Bütün bu özelliklerle beraber zorluk düzeyini, mücadeleyi dengelemek kolay olmadı ama sonunda tamamlandı..
Oyunun içeriği hakkında tahmin edeceğiniz gibi yine bilgi vermeyeceğim. Ama şunu söylemek gerekirse birçok yenilik var.. Yeni oyuncular, anime den bu oyunda hiç görmediğimiz ve görmeyi çok isteyeceğimiz oyuncular var.. Bu oyuncuların özel yetenekleri var. Anime den oyuncular ile orjinal CT 2 oyuncuları ve hayali kahramanlar yaratıp, bunların hepsini birarada harmanladım. Farklı bir hikaye işledim yani.
İlk 2 bölüm, yani klüp takımlarının olduğu bölüm tamamen farklı... Gerek bizim oyuncular, gerekse rakip oyuncular olsun birçok farklılık var... Yeni takımlar, yeni oyuncular... Milli takımlarda da yine rakipler farklı ve özel... Bizim takım kadromuzda değişti... Takımımızda yeni oyuncular var... Her takımda en bir tane özel oyuncu var... 1 takımda bile 1 özel oyuncu var... 17 ve 19. takımda da birer tane... Geri kalan takımlarda 2 ve üstü sayıda oyuncu var. Bu oyunda özel oyuncuya doyacaksınız. Her takımda normal sayısından fazla özel oyuncu var.
Senaryo, birçok yerde değişti.. Hemen açılış sahnesi ve 1. maç ile 2. maç sonrasındaki sahneler, oyuna olan ilginizi artıracak ve sizi ne gibi sürprizlerin beklediğini az - çok tahmin edebileceksiniz.
Maç öncesindeki bilgi ekranında, yeni şutların, hareketlerin değerini görebileceksiniz. Mesela Tsubasa ve Hyüga'nın yeni şutlarının değerini, Sano'nun şutunun ve Wakabayashi'nin özel kurtarışının ve diğer oyuncuların özel hareketlerinin ne kadar güç harcadığını görebileceksiniz.
İlk bölümlerde takımımızda asıl oyuncunun birde yardımcısı var.. Onun yeteneğine yakın bir oyuncu.. 2. bölümde de aynı şekilde.. Ayrıca, bu ikisi dışında 2 -3 tane daha özel hareketi olan oyuncumuz var.. Çünkü rakip takımlarda da aynı şekilde birden fazla çok yetenekli özel oyuncu var. Ayrıca bizim asıl oyuncularımız dışındaki özel hareketi olan diğer oyuncuların değerleri düşürüldü. Rakip kalecilerinde değerleri ona göre ayarlandı.
Oyunda, önemli özelliklerden biride; İran takımının özelliği olan kaymayla ve ceza sahasında hava topunda oyuncularımızın uçurulması... Şimdi bu sistem bizim takımda da var. Kayma ile değil ama ceza sahasından ve normal şut, pas, çalım ile oyuncu uçurma yani güç özelliği var. Tabi bu özellik rakip takımların özel oyuncularında da var. Burada daha çok güçlü olan ayakta kalır. Rakip takımdaki özel oyunculara karşı daha çok siz kaybedebilirsiniz. Ama sıradan oyunculara karşı genelde sizin oyuncular üstünlük kuracak. Tabii burada daha çok, en iyi oyuncularınız (Tsubasa gibi) daha çok üstünlük kurabilir. Yani burda sıradan oyuncular daha çok ezilecek.
Oyundaki bir diğer önemli özellikte; yeni ikililerin hatta üçlülerin olması... Mevcut ikililer değişti... Yeni ikililer var... Bu ikililerin özel kombinasyonları, ikili şutları, combinasyonları var.
Oyunda bir de devşirme oyuncular var.. O ülkenin liginde oynadıktan sonra o ülke milli takımını seçen oyuncular var.. Bunlar bazı rakip takımlar da olduğu gibi, bizim milli takımda da başka ülkeden böyle birkaç tane oyuncu var..
Ve en önemli özellikte; bugüne kadar hiç bir Hack oyununda görmediğiniz yepyeni şutlar var. Şutların şekli- şemali değişti.. Yepyeni şutlar oluştu.. Bu şutlarla beraber görsel açıdan çok güzel efektler göreceksiniz.
Son olarak, 1 ve 2. versiyon arasındaki farklı açıklayayım: 2. versiyonun 1.den farkı; en başta, bir oyuncu ile top sürerken alttaki maç pusulasındaki oyuncu No'su olarak gözüken şekilleri değiştirip, insan şeklini verdim. Ayrıca topun şeklide 1. versiyondan farklı. Bir de havanın rengi diğer bir fark. Ve güzel hoş bir görüntü sağlayan ve CT hack oyunları içerinde yine bir ilk olan bir özellik var;
kaleye gelen şutu yumruklamak isteyen kalecinin ilginç görüntüsü... Yumruklama seçeneğini seçtiğimizde, top kaleciye geldiği anda resmen çimlerin üzerine uzanıp topu çıkarmaya çalışıyor ve bu da çok güzel bir görüntü sağlıyor. Bu da oyundaki ilklerden ve ilginçliklerden birisi..
Çok farklı bir çalışma oldu. Bugüne kadar hiçbir Hack oyununda görmediğiniz birçok özellik var. Süprizlerle dolu bir oyun. Sizi daha fazla bekletmeyip sözü bitiriyorum ve size bir önceki oyunum olan Toho Soccerden bile daha iyi bir oyun olduğunu belirterek, size bu yeni çalışmamı sunuyorum...
Katkılarından dolayı Burhan arkadaşımıza teşekkür ederiz...
Hepinize, İyi Eğlenceler Dilerim...