Arkadaşlar,
Rapidshare ve benzeri sitelerden upload yapıp siteye link verdiğimizde biliyorsunuz ki bazı linkler çok uzun olabiliyor ve bu da görüntü kirliliğine neden olabiliyor. bazen sayfanın sonuna kadar uzun bir link bazen de alt satıra kadar taşmasına neden oluyor.
işte smf, php vb. benzer formattaki bazı sitelerin bu konuda önemli bir özelliğ var. linkleri kısaltmak için kullanacağımız kodla bu linki istediğimiz ölçüde kısaltıp istediğimiz ismi verebiliriz. Örneğin; ''Download'' veya bunun yerine ''İndir'' gibi kısa isimler verip linklerin güzel görünmesini sağlayabiliriz.
şimdi burada size bunun yöntemini anlatayım...
şimdi ilk olarak rapidshare veya herhagi bir siteden bir dosya uploadladınız diyelim. uploadlama işlemi bittikten sonra mesaj bölümüne kopyalıyıp yapıştırmadan önce mesaj bölümüne;
Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?olsun. sonra [/url] yazıp kapatıyoruz.
bu kadar. aşagıdaki örnekte gördüğünüz gibi
[ url =
Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?. ] Download [ /url ]
şeklinde yazıyorsunuz.
[ url =
Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ? linki buraya yapıştırıyoruz ] Download [ /url ]
Burda bu ( ) parentezi değil. [ ] bunu kullanıyoruz.bunuda Alt Gr + 8 ve Alt + 9 tuşları ile yapıyoruz.
Alt gr tuşu; Q klavyede, space (boşluk) tuşunun yanındadır.alt gr' ye bastıktan sonra 8 tuşuna basıyoruz. tabii burda sağ taraftaki rakamları kullanmıyoruz.harflerin üstündeki rakamları kullanıyoruz.
Alt gr yapıp 8'e bastığımızda [ parantezi alt gr yapıp 9'a bastığımızda bu ] kapama parantezini kullanırız.
kısaca yapmanız gereken şu: [ url = ] [ / url ]
Tekrar ele alıcak olursak:
Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?url yazıp kapatıyoruz.bu kadar.
Gördünüz gibi benim toho soccer oyunun linki bu şekilde kısaldı ve daha güzel bir görünüm aldı.
Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?
başlangıçta size zor gelebilir ama bir de defa yaptınız mı çok kolay olduğunu göreceksiniz.zaten çok detaylı bir anlatım da yaptım. bunu denemek için yaptıktan sonra mesajı gönder değil yanındaki ön izlemeye tıklayarak olup olmadığını görebiliriniz.veya özel mesaj bölümünden kendi mesajınıza cevap verin kendiznize gönderin.böyle birkaç deneme yapın muhakkak olacaktır.
Tabii burada bu şekilde bu kodları kullanınca yazdığınız şeyde kısaltılmış oluyor. o yüzden yazmanız gereken kodlar görünmedi. aşagıdaki linkte word belgesine yapıştırdım onu indirin ordan daha iyi anlarsınız.
Buradan: Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?
Yaklaştım iyice geliyorum
Her insan biraz ölüdür
Biz de biraz ölüyüz
Ölüler ki bir gün gömülür
İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler
İnsan yaşıyorken özgürdür