"images/sto/misc/logo.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.
images/sto/misc/menu.jpg
images/sto/boxlogo.jpg
Duyuru Bölümü.

Duyuru Ekle.

>> Eklenicek Olan Duyuru veya Grafik
Speed Links.
» Kategori Basligi.
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  »Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
» Kategori Basligi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
Link Değisimi
  » Milon4.Com
  » TurkvB
  » Site Ekle
  » Site Ekle

Geri git   TsubasaTR® > PC OYUNLARI - HİLELERİ > PC Oyunları > Eğlence & Zeka & Küçük
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

Eğlence & Zeka & Küçük Küçük boyutlu oyunlar

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-08-2009, 20:16   #1 (permalink)
(*UnDeRTaKeR*) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :As Takım
Tecrübe Puanı: 47 (*UnDeRTaKeR*) is just really nice(*UnDeRTaKeR*) is just really nice(*UnDeRTaKeR*) is just really nice(*UnDeRTaKeR*) is just really nice(*UnDeRTaKeR*) is just really nice

Icon9 süper zeka bunu çözer ancak..

Çok mantıklı ancak sanki bir şaşırtma varmış gibi görünen bilmeceyi aşağıda sunuyorum:

Padişahın çok güzel bir kızı varmış. Padişah kızını evlendirmek istediğinde ortaya çıkan talipler arasından kız üç delikanlıyı beğenmiş. Ancak karar verememiş. Bunun üzerine Padişah gidin bir yıl boyunca dünyayı gezin; kızıma en değerli, önemli hediyeyi getirerek önerene kızımı vereceğim demiş.

Delikanlılar yola çıkmışlar üç gün kadar beraber seyahat etmişler. Daha sonra ayrılmaya, ancak bir yıllık sürenin bitimine üç gün kala aynı yerde buluşup memlekete birlikte dönmeye karar vermişler.

Kararlaştırıldığı gibi sürenin bitimine üç gün kala aynı yerde buluşmuşlar. Birbirlerine sormuşlar sen ne getirdin diye?

Bir tanesi “Ben bir ayna getirdim. Dünyada nereyi istersen anında orayı gösteriyor” demiş. Buna Aynacı diyelim.

İkincisi “Ben bir uçan halı getirdim. Üstüne binip nereye gitmek istersen anında oraya götürüyor” demiş. Buna Halıcı Diyelim

Üçüncüsü “Ben bir elma getirdim. Her türlü hastalığa iyi geliyor. Ölmek üzere olan bile bu elmayı yese iyileşiyor” demiş. Buna da Elmacı diyelim.

Memlekete dönmek üzere hep birlikte yola çıkmadan önce, Aynacı demiş ki “Şu aynadan bakalım memlekette durum nasıl?”. Bir de bakıyorlar Padişahın kızı ağır hasta ölmek üzere. Halıcı Diyor ki “Buyurun halıya atlayın gidelim”. Anında memlekete varıyorlar. Elmacı diyor ki “Padişahın kızı, al elmayı ye”. Hakikaten elmayı yer yemez Padişahın kızı iyileşiyor.

Padişah kızını hangisine vereceğini şaşırıyor.

Aynacı “Ayna olmasa bizim olan bitenden haberimiz olmayacaktı. Buraya yetişmek için acele etmeyecektik. Kız da ölecekti”. Kız benim hakkım demiş.

Halıcı “Halı olmasa görsek de bir faydası yoktu. Buraya yetişemeyecektik. Kız da ölecekti”. Kız benim hakkım demiş.

Elmacı “Görsek de yetişsek de elma olmasa bir faydası yoktu. Kız elmayı yiyemeyecek ve ölecekti demiş.

Soru: Padişah kime verecek kızını...
(*UnDeRTaKeR*) isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 11-08-2009, 22:49   #2 (permalink)
_UltiMate_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Yeni Transfer
Tecrübe Puanı: 22 _UltiMate_ Yakında Ünlü Olacak :)

bunu 2-3 sene önce türkçe ders kitabında okumuştum ama bir türlü karar verememiştik ama ben elmazı ya demiştim çünkü hayatını kurtarmış o elma
_UltiMate_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 11-09-2009, 20:12   #3 (permalink)
yasarumit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :As Takım
Tecrübe Puanı: 115 yasarumit is a glorious beacon of lightyasarumit is a glorious beacon of lightyasarumit is a glorious beacon of lightyasarumit is a glorious beacon of lightyasarumit is a glorious beacon of lightyasarumit is a glorious beacon of light

Bana da elmacı gibi geliyor. Çünkü aynacı istediği zaman kızı görecek kadar severken, halıcı da istediği zaman yanına gidecek kadar seviyor; fakat elmacı onu ölüm döşeğinden bile döndürecek kadar sevdiğini gösteriyor...

Sizin için avatar yapmamı istiyorsanız:
Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?

Gladiatus karakterime destek için:

FaceBook Naruto karakterimle aynı takımda olmak için:
yasarumit isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-09-2009, 21:21   #4 (permalink)
tsubasa_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Başkan Yrd.
Tecrübe Puanı: 100 tsubasa_hakan is a jewel in the roughtsubasa_hakan is a jewel in the roughtsubasa_hakan is a jewel in the roughtsubasa_hakan is a jewel in the rough

Alıntı:
yasarumit´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana da elmacı gibi geliyor. Çünkü aynacı istediği zaman kızı görecek kadar severken, halıcı da istediği zaman yanına gidecek kadar seviyor; fakat elmacı onu ölüm döşeğinden bile döndürecek kadar sevdiğini gösteriyor...
güzel açıklama banada elmacı gibi geliyor.diğerleinede bi kaç altın vermiştir hatta.
tsubasa_hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-09-2009, 21:48   #5 (permalink)
Eric[P]onti` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Yeni Transfer
Tecrübe Puanı: 109 Eric[P]onti` is just really niceEric[P]onti` is just really niceEric[P]onti` is just really niceEric[P]onti` is just really niceEric[P]onti` is just really nice

Baştan Sona Kadar Okdum Güzeldi Saol

Her Biri Kendine Göre Haklı Sepebler De Bir O Kadar Caydırıcı Hiçbirirne Vermesin :P

Eric[P]onti` isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu aç  Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil