Merhaba Arkadaşlar , Burada ilginç bilgiler ve videolar paylaşacağım ve başlıyorum
Küstüm Çiçeği (Mimosa púdica)
Bu çiçek türünün duyguları var. Yani anlıyoruz ki evrende herşeyin duyguları vardır. Bu çiçeğe dokunduğunuzda yada salladığınızda size küsüp kapanıyor. Aradan geçen 1-2 dakika sonra tekrardan açılıyor.
Bazı araştırmacılara göre aşk, beyindeki dopamin adlı kimyasalla bağlantılı bir duygudur. Beyinde üretilen melatonin hormonu dopamini bastıran etki yapar. Karşılık görmeyen romantik aşka yakalanmış birine melatonin verilmesi kişiyi tedavi eder.
Parmak izlerinin aslında hepsi %99.9 birbirine benzer. Sadece %0.01'lik bir kısım farklıdır. Bu yüzden herkesin farklı bir parmak izi vardır.
Bazı Fubolcular Neden Heyecanlarına Yenik Düşerler ?
İngiliz futbolcuları penaltı atışlarında neden bu kadar kötüler? Görünüşe göre bunların hepsi zihinsel bir şey. Sporcu kahramanlarımızın,beceriksiz olduklarını söyleyemeyiz ancak bu konuda kendilerine güvenmedikleri kesin. Araştırmacılar, okulda ya da spor yaparken bir şeyler üretmek gerektiğinde, başarısızlığı ya da başarıyı ummanın bu konuda anahtar olabileceğini düşünüyorlar. Exeter ve St Andrews Üniversitesi psikologları, bu psikolojik kalıpların başarıyı arttırabileceğini veya engelleyebileceğini söylüyorlar. İngiliz futbol takımı tarihinde, büyük turnuvalarda penaltıya kalan 7 maçtan sadece bir tanesini kazanabilmiş.Bu performans psikolojik olarak geçmişteki başarısızlıklarla birlikte bilinç altında yer ettiği için, penaltıların kaçmasının nedeni olabilir. Sonuç olarak araştırmacılar, psikolojik etkenlerin, kişiler ya da gruplar üzerinde pozitif etkileri olabileceğini keşfettiler. Örneğin, sürekli olarak biz en iyiyiz mesajı veren bir gruba dahil olduğunuzda, bu sizin kişisel başarınızı da artıracaktır. Bu da İngiliz futbolcuların önemli turnuvalarda penaltı kaçırmalarının, futbolcuların kabiliyetlerinden ziyade psikolojik etkenlerin bir sonucu olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
Konu Brave_man tarafından (09-12-2011 Saat 10:30 ) değiştirilmiştir..
Evet, bitkiler içerisinde en farklı yaradılışa sahip canlılardır ve diğer bitikelere göre insanla etkileşimi daha fazladır. hiç ilgilenilmediğinde veya olumsuz sözler söylenildiğinde bundan olumsuz etkilenip yetişemeyebiliyorlar ama buna karşılık güzel, hoş sözler söylenildiğinde ise daha çabuk olgunlaşabiliyorlar. Bunu unutumayalım ki; onlarda birer canlı..
Aşk hastalığının tedavi edilebilir olduğunu bende okumuştum (bazı bilginler açıklamıştı bunu) ama bunun için bir deney yapıldımı bilmiyorum.
Su ile şarj olayı ilginç! Suyun böyle bir kuvveti var yani? Peki, aranızda bunu deneyen oldu mu?
Evet, bitkiler içerisinde en farklı yaradılışa sahip canlılardır ve diğer bitikelere göre insanla etkileşimi daha fazladır. hiç ilgilenilmediğinde veya olumsuz sözler söylenildiğinde bundan olumsuz etkilenip yetişemeyebiliyorlar ama buna karşılık güzel, hoş sözler söylenildiğinde ise daha çabuk olgunlaşabiliyorlar. Bunu unutumayalım ki; onlarda birer canlı..
Aşk hastalığının tedavi edilebilir olduğunu bende okumuştum (bazı bilginler açıklamıştı bunu) ama bunun için bir deney yapıldımı bilmiyorum.
Su ile şarj olayı ilginç! Suyun böyle bir kuvveti var yani? Peki, aranızda bunu deneyen oldu mu?