Son zamanlarda 2 dev firma tarafından 2 yeni fps oyunu yapıldı.battlefield 3 ve Call of Duty: Modern Warfare 3.Battlefield ı senaryo bakımından zayıf bulduğum için pek sevmiyorum,sıkıyor biraz beni.ama başından beri takipçisi olduğum call of duty serisi son oyunuyla beni çok etkiledi.
modern warfare 1 den itibaren muhteşem bir senaryoya sahip olan seri her oyununda adrenalin dozunu biraz daha artırdı.özel operasyonlarla başladığımız seri 3. dünya savaşıyla noktalandı.bu süreçte ana karakter cpt price ve soap la bir çok tehlikeli görevde bulunduk.gerek oynadığımız gerekse yanımızda savaşan takım arkadaşlarımızdan çoğu öldü.her bir ölüm sahnesinde duygulanıyorsunuz ve bu da oyuna kendinizi ne kadar kaptırdığınızı gösteriyor.şayet ben son oyundaki olaylarda nerdeyse ağlıycak gibi oldum.bu kadar kaptırmışım kendimi yani.

Oyunda olaylar kuru kuruya adam öldürerek gelişmiyor.Film sahnelerinde dahi benzerine az rastlayacağınız aksiyon dolu anlar var.öyleki son oyunda sınırlar oldukça zorlanmış.sürükleyiciliği muhteşem.zaten görevin içinde cpt price gibi baba bir karakter varsa heyecan kaçınılmaz oluyor.
serinin eksik yönleri genelde battlefieldla kıyaslanarak oluşturulmuş.grafik ve multiplayer yönünden daha zayıf bulunuyor.multiplayer da pek takılmadığım için bir şey diyemiycem ama grafik hastalarının bunu neden bu kadar çok önemsediğini anlamıyorum.ve sırf bu yüzden mw serisini karalayanlarda halt ediyor bence.
özetleyecek olursam hikayesiyle aksiyonuyla ve sürükleyiciliğiyle modern warfare serisi kesinlikle baştan itibaren anlamaya çalışarak oynanması gereken bi oyun.
burda da fps tarzı sevenler varsa şu ana kadar oynadığınız oyunlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.