Arkadaşlar,
hack oyunları için farklı bir editör programı var elimde. Bunu isteyen arkadaşlar olmuştu. Kullanımı zor, ama belki zamanla bu program sayesinde iyi şeyler yapabilirsiniz. Bu programı bulup bize kazandıran Burhan arkadaşımızdır. Kendisi bu program hakkında baya bilgiye sahiptir. Ben de ara ara bu programla bazı editlemeler yaptım.
Programın işlevi ve kullanımına gelince: Bu program diğer editör progrmalarından farklı olarak oyun içerisindeki şekilleri ve renkleri değiştirmemize olanak sağlayan bir program. Ama bunu diğer editörler gibi kodlarla değil, oyunu açıp herhangi bir yerinde durdurup o an ekrana yansıyan şekli, istediğiniz şekle dönüştürebilmenize olanak sağlayan bir program.
Örneğin, Tsubasa'nın yakın görünümü, koştuğu anı ve/veya Japonca tecmo yazısı yerine isminiz veya başka herhangi bir şey yazmanızı sağlar.
Kullanımına gelince: Programı arşivden çıkarın. Klasör içinde kullanım bilgisi var. Ve emulatörün içerisinde bir de 2 tane oyun var. Biri normal rom, diğeri de Burhan arkadaşımızla beraber editlediğimiz Toho Soccer oyunu. Mesela o romda, ben ve Burhan Tecmo yazısı yerine ismimizi yazıp, ortaya Türk bayrağı eklemiştik.
Şimdi kendi romunuzu editlemek için; önce o romu programın içine atmalısınız. Bu diğer editörler gibi başka bir bölümde bulunan oyunu göstererek açmaz. Romu içerisine atacaksınız... Ama romunuzun isminin kısa olması lazım; aksi taktirde uzun isimli bir romda emulatör hata verir ve kilitlenir. Mesela captain tsubasa 2.nes gibi veya CT 2 - Toho Soccer.nes gibi. Oyunu içine attıktan sonra Nes Tickle' yi çalıştırın; File/load adımını izleyin; içine attığınız romu göreceksiniz; orada onu açın ve F2 tuşuna basın. Oyun açıldıktan sonra herhangi bir sahnede P (Pause) ile durdurup, o sahnedeki şekli değiştirin. Pattern tablosunda çıkan puzzle şeklinde kareler olur. işte onları değiştirin. İşleminiz bittiğinde değişiklikleri kaydetmek için "File" menüsünden "Write Rom" seçenegini tıklayın.
Çok vakit alan, editlemesi zor bir program. Bir de sadece açılış sahnesi ve Kick off, Continue bölümü ile Tsubasa'nın Sao Paoloya ilk gelişindeki o sahneyi değiştirebiliyoruz. Yani maçlara başlayamıyoruz. Maç içerisine giremiyoruz. Bu yüzden pek kullanmıyorum. Çünkü benim için önemli olan maç içerisinde değişiklikler yapmak. Mesela maça girse, yakın görünümleri değiştirecem. Örneğin; Tsubasa'nın, Misaki'nin yakın görünümü sırasında oyunu durdurup, çene yapısını, gözlerini, saç kıvrımarını değiştirerek yepyeni oyunda hiç olmayan bir oyuncu tipi yaratırdım.
Çok uzun zaman önce bu muydu farklı bir program mıydı tam hatırlayamadım ama maça girmiş hatta Japon oyuncuların gol sonrası sevinme sahnelerinde oyunu durdurup Hyüga'nın formasındaki bir bölümü farklı bir şekile, Tsubasa'nın da yüzünün ufak bir bölümü farklı şekile sokmuştum. Sonra o programa ne oldu bilmiyorum, bulamadım.Bu da olabilir ama dediğim gibi maça girmiyor. Sadece açılış sahnesini değiştirebiliyoruz. Ama siz yinede bir deneyin belki bir yolunu bulursunuz.
Tiles Editör: