"images/sto/misc/logo.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.
images/sto/misc/menu.jpg
images/sto/boxlogo.jpg
Duyuru Bölümü.

Duyuru Ekle.

>> Eklenicek Olan Duyuru veya Grafik
Speed Links.
» Kategori Basligi.
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  »Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
     » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
» Kategori Basligi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
    » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
  » Kategori Ismi
Link Değisimi
  » Milon4.Com
  » TurkvB
  » Site Ekle
  » Site Ekle

Geri git   TsubasaTR® > Captain Tsubasa Paylaşımları > Hex Editör Bölümü
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

Hex Editör Bölümü Hex Editör İle İlgili Hilelerin Paylaşıldığı Bölüm

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-24-2008, 00:56   #1 (permalink)
Hiena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Başkan Yrd.
Tecrübe Puanı: 100 Hiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud of

Standart Hex Editör Nedir? Hex Editör ile Nasıl Oyun Hacklenir?

Burada Hex Editör kullanımına ilk defa başlayacak arkadaşlarımız için, hex editör hakkında temel bilgi vermek ve resimli birkaç konu anlatımı ile birlikte, bilgilerinizi pekiştirmenizi sağlayacak bilgiler verilecektir.

Hex Editör; bilindiği üzere, oyunlar üzerinde kodların el verdiği ölçüde, belli özellikleri değiştirmemize olanak sağlayan bir programdır. Hex editör programı ile herhangi bir oyunu açtığımızda, o oyunundaki tüm özellikleri belli bir kod mantığı ile düzenli bir şekilde sıralar.
Oyundaki tüm özellikler, belli bir kod sırasına göre ve genel olarak birbirine yakın kod aralığında dizilirler. Bu kodların yerini, uygun kodlarla değiştirerek oyuna bambaşka bir şekil verebiliriz.
Doğru bir şekilde tüm kodlar çözümlerseniz, bu kodları değiştirerek oyunu baştan yaratabilirisiniz.
Tecmo Firmanın çeşitli teknolojik sistemler ve programlar kullanarak ürettiği bu oyunları, onların kullandığı teknolojik sistemler gibi olmasa da, ona yakın ölçüde bu editör programları ile kendinize göre kurgulayıp, oyunu baştan yaratabilirsiniz.

Birden fazla sayıda fakat aynı mantıkla çalışan, aynı amaç için kullanılan, onlarca editör programı vardır. Bunlar içerisinde başlıca birkaç tanesini sayarsak: Benimde en çok kullandığım
HxD Hex Editörü, Hex Workshop, Hex Editör [ HxD Editöründen farklıdır ], Nes Palette Edit, Tiles Editör,
Groovy Hex Editör gibi belli başlıcalarını sayabiliriz.
Bu editörlerin hepsi aynı amaçla kullanıllır. Açtığınız oyundaki kod sıralaması tüm editörlerde aynıdır. Sadece kullanım farklılığı vardır. Kimi kullanışlı, kimi daha karmaşık bir yapıya sahiptir.
Yanlız bunlar içerisinde tiles editör, daha çok oyundaki şekil ve renkleri değiştirmemize olanak sağlayan bir programdır. Bu editörün kullanımı ile ilgili bilgi, daha sonra tarafımdan burada verilecektir.

Bu editör programları içerisinde benim ve birçok arkadaşımızın kullandığı ve sitemizde ilk kullanımına başlanan HxD Editörü'dür. Sade bir yapısı olduğundan dolayı diğerlerine göre daha çok tercih edilir.

Aşağıda kendi kullandığım editörün linkini veriyorum.. Ayrıca Hex editör kullanımı ile ilgili resimli bir link koyuyorum.. Bu resimli anlatım içerisinde çözümlediğimiz birkaç özelliğin resimli anlatımını bulacaksınız. Başlangıçta her ne kadar karmaşık görünse de, vereceğim basit birkaç uygulamayı yaptıktan sonra, sizde farklı değişiklikler yapabileceksiniz.

Hex editör programını ilk defa Burhanok nickli arkadaşımla beraber, Captain Tsubasa 2 oyununu üzerinde bazı değişiklikler yapmaya başlayarak kullandım.. Ve şu an itibariyle bir süredir CT 2 oyunu üzerinde amatör olarak başladığımız çalışmaların devamı süresince birçok kod çözümlememiz oldu..
Ve bu tarih itibariyle CT 2 de, oyundaki mevcut özellikleri değiştirerek yepyeni bir oyun tasarlayacak bilgilere ulaştık. Oyunda, neredeyse her noktayı değiştirebiliyoruz.. Kendi belirlediğimİz senaryo, hikaye ile orjinalinden bağımsız kendi oyunumuzu yaratabiliyoruz..

Hex editör ile CT 2 oyununda çözümlediğimiz belli başlı özellikler arasında;

Takımların forma renklerini değiştİrme

Özel oyuncuların şutları esnasında çıkan yakın görünümdeki forma renklerini değiştirme

Müzik kodlarını değiştirme (Takımların müziklerini ve ara sahnelerdeki müzikleri değiştirme)

Takım kadrolarımızı değiştirme

Rakip takım kadro, taktik ve oyun sistemini değiştirme

Oyunculara, başka oyuncuların şutlarını ekleme (Birden fazla sayıda şut)

Oyuncuların level ve enerji değerlerini ayarlayabilme

başlıca sayacağımız özelliklerdendir. Ki bu saydıklarımdan daha fazlasını çözümlemiş bulunuyoruz ve hala çözümlenmeyi bekleyen onlarca özellik daha var.

Şimdi ilk olarak yapacağınız; aşağıda verdiğim 1.linkteki hex editör programını indirmek, ardından 2. linkteki resimli anlatımı indirerek, orada adım adım anlatılan bilgileri aynen uygulamak..

Başlangıçta size karışık gelebilir ama birkaç deneme yaptıktan sonra ve işin mantığınıda kavradıktan sonra bizim dahi çözümleyemediğimiz bazı özellikleri bulup çözümlemeniz içten bile değil. Sadece zaman ve sabır isteyen bir iştir. Biraz uğraştırır, zaman öldürür ama çok keyifli bir uğraştır.

Lİnkleri indirip, resimli anlatımla verdiklermizi uygulayın, sonrasında takıldığınız bir yer olursa da buraya yazabilirsiniz. Tekrar anlatırım.

Ayrıca bu bölümde yeni paylaşılan özelliklerin kodlarını da kullanarak işin özünü, mantığını kavrayarak daha profesyonel çalışmalar yapabilirsiniz.

HxD Hex Editör Programı:

Hex Editörde Kod Kullanma (Resimli Anlatım):

Rar Şifresi: www.tsubasatr.net

Not: Bu resimli anlatımda temel bilgiler verilmiştir. Daha kapsamlı çalışmalarınız için; Forumun bu bölümünde paylaştığımız diğer konuları da inceleyerek bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz.

adlı başlıklardan, bu özelliklere ve bunların bulunduğu bölümdeki diğer tüm özelliklerin ofset kodlarına ulaşabilir, aynı zamanda bu konular içerisindeki resimli anlatımlarla da bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz.

Konuları Görmek için Kırmızı Renkteki Linklere Tıklayınız...

Konu Hiena tarafından (08-22-2010 Saat 17:02 ) değiştirilmiştir..
Hiena isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 07-24-2008, 09:32   #2 (permalink)
Cyber-Warrior - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :ChessMaster®
Tecrübe Puanı: 100 Cyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant future

Standart Ynt: Hex Editör Nedir? Hex Editör ile Nasıl Oyun Hacklenir?

saolasın tolga bunlar diğer arkadaşlarımızın işine fazlasıyla yarar
Cyber-Warrior isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 07-24-2008, 20:13   #3 (permalink)
hikaru.matsuyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :Yeni Transfer
Tecrübe Puanı: 36 hikaru.matsuyama Bir Yolda Daha :)

saol tolga abi hex ile ilgili bulduğun bütün bilgiler burda var değilmi?
Alt 07-24-2008, 20:30   #4 (permalink)

Tecrübe Puanı: 100 Hiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud ofHiena has much to be proud of

Belli bir kısmı var. diğerleri de kısa süre sonra paylaşılacak.

Yaklaştım iyice geliyorum
Her insan biraz ölüdür

Biz de biraz ölüyüz
Ölüler ki bir gün gömülür

İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler

İnsan yaşıyorken özgürdür

Konu Hiena tarafından (07-27-2010 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir..
Alt 08-03-2008, 15:16   #5 (permalink)

Tecrübe Puanı: 29 şerif_adaş Bir Yolda Daha :)

ben ısım nasıl degıstırılır bılbıyorum yanı oyunculara baska ısım vermeyı lutfen yardımcı olun...saygılarımla...ADANALI
şerif_adaş isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-03-2008, 15:59   #6 (permalink)

Şu altta verdiğim başlığı incele, orda verdim...

Link Görüntüleyemezsiniz Üye Olmanız Gerekiyor ?

Her insan biraz ölüdür

Biz de biraz ölüyüz

İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler

Konu Hiena tarafından (05-13-2009 Saat 16:49 ) değiştirilmiştir..
Alt 08-20-2008, 18:52   #7 (permalink)

hiena abi hani tsu2 de bazı maçları geçtikten sonra konuşmalar oluyorya onları degiştirmek için ofsetler felan varmı?eğer varsa siteye koyabilirmisin sana zahmet olmassa
Alt 08-20-2008, 18:59   #8 (permalink)
Cyber-Warrior - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvan :ChessMaster®
Tecrübe Puanı: 100 Cyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant futureCyber-Warrior has a brilliant future

Alıntı:
hikaru.matsuyama ´isimli üyeden Alıntı
hiena abi hani tsu2 de bazı maçları geçtikten sonra konuşmalar oluyorya onları degiştirmek için ofsetler felan varmı?eğer varsa siteye koyabilirmisin sana zahmet olmassa
ara sahne konuşmaları 6045 offsetinden başlar bnm verebileceğim bu gerisini tolga halleder
Cyber-Warrior isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-20-2008, 20:01   #9 (permalink)

Evet var. 2 güne kadar hem o ara sahneleri, hemde diğer bulduğumuz tüm kodları paylaşacağız.

Her insan biraz ölüdür

Biz de biraz ölüyüz

İçimizde ki ölüler
Dışımızda ki ölüler

Alt 08-21-2008, 19:24   #10 (permalink)

çok saol raiju mahir ve hiena abi sabırsızlıkla bekliyorum:D
Yeni Konu aç  Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil