Tsubasa Türkiye | Giriş yapmadınız veya üye değilsiniz. Sitemize tam erişim için Giriş Yapın veya Kayıt Olun

*

Karl Heinz Schneider

Bu konu; 33 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : KaTiL_KaaN1998
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1
NOT: Birazdan okuyacağınız karakter incelemesi, ilk manganın J Boys' Challenge Arc'ından itibaren bütün mangaları kapsayan bilgi içermektedir. Dolayısıyla içerisinde spoiler vardır. TsubasaTR ahalisine duyurulur. Süper

[Resim: eXB5LR.png]


Lakap: Genç Kaiser, Kaiser*
Uyruk: Almanya
Doğum Günü: 4 Temmuz (İyi ki doğdun, Kaiser! Güzel)
Boy: 179 (Güncel veri değildir, World Youth verisidir)
Kilo: 66 (Güncel veri değildir, World Youth verisidir)
Takım: Hamburg Genç Takımı, Batı Almanya U-15 Takımı, Bayern Genç Takımı, Almanya U-18 Takımı, Bayern Münich, Almanya, Almanya Olimpiyat Takımı
Mevki: Forvet
İlk Görünüş: Captain Tsubasa (1981) Manga, Bölüm 85: Yeni Bir Mücadele Başlıyor!


Karl Heinz Schneider, Almanya'nın kaptanı ve as forvetidir. Ayrıca kendisi, Genzo Wakabayashi'nin Almanya'daki en çok beğendiği, hayran kaldığı futbolcudur. Gerçek hayattaki Bayern Münich forveti Karl Heinz Rummenigge'den esinlendiği düşünülür.

Schneider, saha dışında oldukça kibar birisidir. Ailesine sıkı sıkıya bağlıdır, özellikle de anne-babasının yakın zamanda boşanmalarının ardından. Buna rağmen saha içinde bambaşka bir Schneider görürüz. Schneider, özellikle takımı zor durumdayken çok ciddileşip acımasızlaşabilir. Buna rağmen asil bir oyuncudur.


J Boys' Challenge Arc Öncesinde

Schneider'in babası, Rudi Frank Schneider Hamburg koçuydu ama Schmidt adlı bir oyuncuyla anlaşmazlık yaşadığı için kovulmuştu. Bu yüzden Schneider çoğu zaman "Beceriksiz Koçun Çocuğu" olarak çağrılmıştı. Schneider bu tip şeyleri kafasına takmadı çünkü o futbol oynamayı seviyor ve dünyanın en iyisi olmayı istiyordu.

Schneider ve Wakabayashi ilk olarak Hamburg Genç Takımının antrenmanında karşı karşıya geldiler. Wakabayashi, Schneider'in ilk şutunu suratıyla durdursa da sonraki şutlar karşısında elinden bir şey gelmedi. Sonrasında Schneider, Wakabayashi ve Hermann Kaltz üçlüsü Hamburg Genç Takımını Batı Almanya'nın bir numaralı takımı yapmayı başardılar.


J Boys' Challenge Arc
Avrupa Hazırlık Maçları

Schneider ilk olarak Bayern Munich'e transferini duyururken görülür. Sonrasında Wakabayashi'yi Hamburg'da son bir düelloya davet eder. Schneider düelloyu kazanır ve böylece durum 50'ye 50 berabere olur. Düellodan sonra Hamburg'da son bir maç oynayacağını söyler. Bu maç, uzun süredir beklediği Japonya Genç Takımı karşısındaki maçtır.

Anne babası ayrı yaşayan Schneider, her ikisine de maçı izlemeye gelmelerini söyleyerek onları tekrar bir araya getirmeye çalışır. Ama annesi çalışması gerektiğini söyleyerek maça gelemeyeceğini belirtir, ayrıca babası da maçta görünmez.

Maç günü Schneider maçın başlamasından hemen önce sahaya ulaşır. Maç başlar başlamaz Kojiro Hyuga topu Schneider'in üzerine doğru sürmeye başlar. Fakat Schneider hiç oralı olmaz çünkü o sırada anne babasını görme umuduyla etrafına bakınmaktadır. Bu yüzden Hyuga, basit bir verkaçla Schneider'i geçer. Bu durum Hyuga'yı sinirlendirir ve bu yüzden Schneider'e, Japon Genç Takımını hafife almamasını söyler. Hamburg Genç Takımı, Wakabayashi'nin isteği üzerine maçın ilk dakikalarında gerçek oyunlarını oynamazlar ve Japon Genç Takımı oyuncularının şut çekmelerine, topla oynamalarına izin verirler. Fakat Wakabayashi Japon Genç Takımının özel şutlarını birbir durdurduktan sonra bunun kendilerini denemek için yapıldığını, Hamburg'un asıl gücünü şimdi göreceklerini söylemiştir. Böylece Schneider'de hünerlerini sergilemeye başlayacaktır. Hyuga, Wakabayashi'nin bu sözlerine öfkelenir ve topu Hamburg oyuncularından alıp kaleye doğru ilerlemeye başlar. Karşısına çıkan Schneider topu ondan kolayca alıp Hyuga'yı havaya uçurur. (Evet, cidden havaya uçuruyor. Süper ) Bunun ardından Japon oyuncuları birbir geçen Schneider ilk golü atar.

İlk golün ardından özel şutu olan Fire Shot ile bir gol daha bulur. Ardından takım arkadaşı Klaus için bir fırsat yaratır ancak kaleci Wakashimazu tehlikeyi önler. Kaltz topu çalıp hemen Schneider'e paslar ve Schneider topuğuyla bir şut çeker. Fakat Ken Wakashimazu, özel tekniği Sankakugeri Defense ile topu yakalamayı başarır. Ardından Hyuga şut fırsatı yakalar fakat Schneider onu engelleyip topu Hyuga'nın karnına doğru sert bir biçimde gönderir. Ardından hemen oradan, kalelerinin önünden bir Fire Shot gönderir. Wakashimazu bu şutu da yine bir özel tekniği olan Shuto Defense ile savuşturmayı başarır. Ardından Wakabayashi, Hyuga'nın çektiği Tiger Shot'u kurtarır. Kontratak için top Schneider'e verilir ve kız kardeşi Marie'nin kendisini izlemekte olduğunu fark eden Schneider Japon Genç Takımını kelimenin tam anlamıyla ipe dizip Wakashimazu'yla karşı karşıya kalır ve onun sağ elini sakatlayarak bir gol daha bulur. Böylece Hat-trick yapmıştı.

Üçüncü golün ardından Schneider'de dahil herkes Tsubasa Oozora'nın saha kenarında kendilerini izlemek üzere vardığını görür ve Schneider, Tsubasa'nın; Wakabayashi'nin kendisine bahsettiği özel kişi olduğunu anlar. Her şeye rağmen Japon Genç Takımı Tsubasa'nın oynamasına izin vermez. Bunun ardından Schneider topu alıp Tsubasa'ya bir bakış attıktan sonra topu Kaltz'a paslar ve Wakashimazu'nun elinin artık iş göremeyeceğini bildirip şut çekmesini söyler. Wakashimazu, Kaltz'ın şutunu durdurmayı başarır fakat eli kanamaktaydı. Bu yüzden Yuzo Morisaki onun yerine kaleye geçer. Morisaki kaleye geçtikten sonra Schneider iki gol daha atar. Maçın bitimine yakın, Schneider'in pası ilk kez Hikaru Matsuyama tarafından kesilir. Skor 5-1 Hamburg Genç Takımı lehineyken maç sonuçlanır.

Schneider, Münich'e tam da Bayern Münich Genç Takımı, Japonya'yla bir dostluk maçı yapmak üzereyken varır. Schneider, Bayern oyuncularına Japon Genç Takımını hafife almamalarını önerir. Tsubasa bu maçta oynar ve Japonya kazanmayı başarır. Böylece Schneider, Japon Genç Takımının; Tsubasa önderliğinde nasıl oynadıklarına şahit olur.


Genç Takımlar Turnuvası

Turnuvadaki ilk maçlarında Batı Almanya, Kanada karşısında 4-0'lık bir galibiyet alırlar. Schneider ve Manfred Margus ikilisinin yönettiği Alman ileri hattı çok aktiftir. Schneider bu maçta hat-trick yapar.

Gruptaki ikinci maçlarında Almanya, Portekiz'i 4-1 mağlup etmeyi başarır. Schneider yine bir hat-trick yapmıştır.

Yarı finallerden önce Schneider, ailesine finaller için bilet yollamıştı. Kendinden o derece emindi. Uruguay maçı öncesi Schneider, Wakabayashi'ye neden hala oynamadığını sorar ve eğer Fransayı hafife alıp Wakabayashi'yi oynatmazlarsa Japon Genç Takımının kaybedeceğini söyler. Schneider'in bu sözleri Wakashimazu'nun zoruna gider. Almanya, Ramon Victorino'nun maçın başlangıcından 50 saniye sonra attığı golle birlikte 1-0 yenik duruma düşer. Ama Schneider hemen bir Fire Shot ile durumu 1-1 eşitliğe getirir. Ardından Victorino ile birebir mücadeleye girişip onu alt etmeyi başarır, Schneider'in Victorino'yu alt etmeyi istemesinin en büyük nedeni Avrupa futbolunun da Güney Amerika futbolu gibi kendine has tekniklerinin bulunduğunu göstermek istemesidir. Victorino'yu geçtikten sonra tek başına topu sürmeye başlayan Schneider, bir Fire Shot daha çeker ve golünü atıp durumu Batı Almanya lehine 2-1 yapar. Çelik Dev Deuter Müller, Uruguay frikik kullanacağı sırada kaleye geçer ve baraj istemediğini söyler. Schneider, barajdaki oyunculara Müller'in talimatına uymalarını söyler. Victorino bu duruma çok sinirlense de Müller, onun şutunu kolaylıkla durdurur. Kontratak sırasında Schneider, topu Margus'a paslar. Margus bir kafa vuruşuyla topu direğe vurur. Dönen topu takip eden Schneider golü atıp durumu 3-1'e getirir. İkinci yarıda Schneider Fire Shot ile bir gol daha atar ve 4. golünü atarak son darbeyi indirir. Maç 6-1 Almanya lehine sonuçlanır.

Almanya, finalde Japonya ile karşılaşır. Santradan sonra Schneider, Franz Schester'a geri pas atarak işleri takım arkadaşlarına devreder. Japonya topu hemen kapar çünkü Wakabayashi, takım arkadaşlarına Alman futbolcuların oyun stilleri hakkında geniş bilgiler vermişti. Schneider bu olayı fark etmiştir.

Schneider'in maçta ilk yakaladığı fırsat, Müller'in hücuma çıkan iki Japon savunmacıyı fark edip bundan yararlanmak için sahanın bir ucundan öbür ucuna yolladığı pastı. Fakat Wakabayashi böyle bir şey olacağını öngörmüştü, bu yüzden Schneider'ın vole şutunu savuşturur.

Bu pozisyondan sonra Schneider'in ailesi stada varmıştı. Bunu fark eden Schneider daha da hırslanır ve orta sahaya kadar geri dönüp kendi takım arkadaşına atılan bir pası keser ve tek başına Japonya kalesine doğru topu sürerek dört Japon oyuncusunu geçer. Ardından Fire Shot çekerek bir gol bulacağını ümit eder fakat Wakabayashi bu şutu kurtarır. Schneider, bir sonraki şutunun gol olacağını söyler.

Schneider, takım arkadaşlarına Wakabayashi'nin hepsinin oyun stillerini bildiğini ve bunu diğer Japon oyunculara da açıkladığını hissettiğini açıklar. (Bu sefer de Schneider'den bol açıklamalı cümleler. Doğru yoldasın evlat! Süper ) Japonya'nın bir atağı sırasında Tsubasa'nın şutu, Müller tarafından net bir şekilde savuşturulur. Böylece Almanya için bir kontratak şansı daha doğar. Müller topu ileri gönderir, havada topu kapmak için mücadeleye giren Margus ve Jito'nun, Wakabayashi'nin görüş alanını engellediğini fark eden Schneider, bu ikilinin çarpışması sayesinde uygun pozisyonu bulup topu Japonya kalesine yollar ve açılış golünü atmış olur.

Müller, Tsubasa ve Hyuga'nın Drive-Tiger İkiz Şutu'nu kurtardıktan sonra Schneider topla tekrar buluşur fakat Japon savunması ona şut şansı vermez. Bunun üzerine Schneider, topu Schester'a paslar fakat Wakabayashi, Schester'ın şutunu savuşturur.

Japonya'nın beraberliği yakalamasıyla birlikte Schneider daha da hırslanır. Kaltz'la birlikte hücuma çıkan Schneider, bunun sonucunda Wakabayashi'yle karşı karşıya kalır. Schneider, Japonya kalesine bir Fire Shot daha yollar ama Wakabayashi'nin suratına da çarpan top bunun etkisiyle direkleri döver.

İkinci yarıda, Margus'tan gelen pasla Schneider ceza sahasının dışından bir Fire Shot daha yollar fakat Wakabayashi topu yumruklamayı başarır. Kornerle birlikte Schneider bir şut şansı daha bulur fakat Japon oyuncular kalelerini gole kapatmayı başarır.

Japonya Genç Takımı kontratağa çıkınca Schneider defansa koşar ve Tsubasa'yla birebir mücadeleye girişir. Schneider, Tsubasa'ya geçit vermez fakat giriştiği mücadeleden dolayı bacağı sızlamaya başlar. Bu yüzden Hyuga'nın Japonya adına golle sonuçlanan Neo Tiger Shot'unu engelleyemez. Fakat Schneider galibiyet almaya kararlıdır. Takım arkadaşlarına topu kendisine vermelerini söyler. Japonya kalesine doğru top sürerken kendini engellemeye gelen Taro Misaki'yi resmen uçurur fakat çektiği Fire Shot bir kez daha SGGK tarafından durdurulur.

Maçın bitimine 10 dakika kala Klatz, Margus ve Schester'in ortak çabası sonuç verir ve Schneider için bir kez daha gol şansı doğar. Çektiği Fire Shot bu kez de Ryo Ishizaki'nin Ganmen Block'u ile durdurulur. Fakat Margus dönen topu Schneider'e geri yollar. Bu sefer de Tsubasa'nın kendisini engellemeye geldiğini fark eden Schneider, şut pozisyonunu bozar ve topla birlikte zıplayıp Tsubasa'dan sıyrılır. Tsubasa tekrar zıplar fakat bunu da fark eden Schneider sol ayağıyla Non Fire Shot çekerek durumu 2-2 yapar.

Schneider daha sonra yine Tsubasa ile mücadeleye girişir. Ceza sahasının dışından çektiği Fire Shot Wakabayashi tarafından yine durdurulur. Son dakikaya girerken Schneider, topa yükseklik kazandırarak Japon defansını gafil avlamayı başarır böylece Wakabayashi ile yine karşı karşıya kalır. Wakabayashi sağa doğru hamle yapar fakat Schneider topu sola yollamıştır. Ama Wakabayashi, tehlikeyi Wakashimazu'nun özel tekniği Sankakugeri Defense ile savuşturmayı başarır. Wakabayashi'nin kurtarışından sonra Japonya hızla kontratağa kalkar. Schneider defansa gelip Tsubasa'nın şutunu bir kez engelleyebilmiştir fakat nihayet Tsubasa Japonya için zaferi getiren golü atmayı başarır.

Almanya finali kaybetse bile Schneider'in ailesi tekrar birlikteydi ve babası koç olarak kendisi ise oyuncu olarak Bayern Genç Takımına katılacaktı.


A-Takıma Yükselişi

Schneider kısa sürede Bundesliga'da mücadele eden Bayern Münich A Takımına girmeyi başarır. Hamburg ve Bayern arasındaki ilk maçta Hamburg 2-0 üstündür. Schneider ikinci yarı oyuna dahil olarak bir gol atar ve durumu 2-1 yapar. Ama Wakabayashi, sakatlanan Budenski'nin yerine oyuna girer ve Hamburg'un 2-1'lik üstünlüğüyle maç sonuçlanır.


Battle of World Youth Arc
Saikyou no Teki! Holland Youth

Uluslarası Gençler Şampiyonası ve U-19 Önelemeleri arasında oynanan bir maçta Hollanda Genç Takımının, Almanyayı 3-1 mağlup ettiğinden bahsedilir.


U-19 Şampiyonası

Avrupa Önelemelerinden sağ salim çıktıktan sonra Kaltz ve Schneider, Asya’dan çıkacak iki temsilciyi gözlemlemek üzere Jakarta’ya varırlar. Burada Japonya-Irak maçı sırasında sakat olduğundan dolayı oynayamayan Wakabayashi ile karşılaşırlar. İkisi, Wakabayashi’yi dünyanın dört bir yanından gelen rakiplerle alakalı bilgilendirir. Maç Japonya’nın üstünlüğüyle bittiğinde Schneider, Wakabayashi’ye sakatlığı konusunda iyi dileklerini iletir.

Şampiyona öncesindeki partide yanlışlıkla içtikleri alkolün etkisiyle sarhoş olan Salvatore Gentile ve Shingo Aoi bir düelloya tutuşmuşlardır. Aztek Güneşinin Beş Savaşçısı Suarez, Lopez, Saragosa, Alvez ve Garcia’da onlara katılmak üzereyken Tsubasa ve Schneider öne çıkıp olayları yatıştırmış ve futbolcular için savaş alanının futbol sahası olduğunu, kozlarını sahada paylaşmalarını belirtmişlerdir.


Almanya gruplardaki ilk iki maçını kolayca kazanır fakat son maçlarında Stefan Levin önderliğindeki İsveç tarafından 5-3 mağlup edilirler. Ayrıca bu maçta Çelik Dev Dieter Müller, Levin Shoot yüzünden her iki elinden de sakatlanmıştı. Almanya, çeyrek finalde Arjantin’i 3-2 ile geçer fakat yarı finalde Brezilya’ya 5-0 mağlup olarak turnuvaya veda ederler.

Road to 2002 Arc

Schneider artık Bayern Münich’te Levin ve Sho ile birlikte oynuyordu. Wakabayashi’nin sakatlığı bittiğinde onu Bayern’e davet etmiştir fakat Wakabayashi bu daveti reddetmiştir.

Hamburg-Bayern Münich maçında Schneider, küçük bir hoşgeldin hediyesi olarak Wakabayashi’ye başlama düdüğünün hemen ardından bir şut çeker. Schneider’in de beklediği gibi Wakabayashi bu şutu kurtarır. Ardından Schneider dahil bütün Bayern oyuncularını sürprize uğratarak bir Top Spin Pass ile topu ileri çıkmış olan Kaltz’a doğru gönderir. Böylece Kaltz, Hamburg’u kolayca attığı golle 1-0 öne geçirir. Bu golün ardından Kaltz, Schneider’i yakın markaja almışken Bayern Münich, Storm of Shoot taktiğini kullanarak gol bulmaya çalışır fakat Wakabayashi bütün şutları savuşturur.

Durum böyle devam ederse maçı kazanamayacaklarını anlayan Schneider, Kaltz’a bir oyun oynamaya karar verir. Top diğer oyuncular arasında dönüp dururken Schneider, Kaltz’la eski zamanlardan muhabbet etmeye başlar ve bu sırada orta sahaya kadar geriler. Kaltz ise görevi Schneider’i yakın markaja almak olduğundan dolayı farkında olmadan onunla birlikte orta sahaya kadar gelir. Schneider, Kaltz’dan kurtulup kaleye doğru koşmaya başlar ve bir kafa vuruşuyla gol atmaya çalışacakken Wakabayashi’nin bu topu tutabileceğini hisseder bu yüzden topu kontrol edip ceza sahasının içinden bir şut çekmeye karar verir. Bu sırada Kaltz, Schneider’e yetişmişti ve topu kesmek üzere hamle yapar fakat Schneider daha hızlı davranarak şutunu çeker. Wakabayashi, bu topu da tutar. Böylece Bayern, ilk yarıyı 1-0 geride kapatır.

İkinci yarının başında Schneider’in babasının taktiğiyle Bayern hızlıca golü bulur. Bu taktiğin adı Dragon's Roar’dur. Dragon's Roar, Stefan Levin’in Levin Shoot’u, Sho Shunko’nun Han Dou Shuu Soku Jin Hou’su ve son olarak Schneider’in Fire Shot’unun bir birleşimidir.

Bu golün ardından Hamburg defansif bir oyun stili benimser. Schneider, oynadıkları futbolun sıkıcı olduğunu söyleyince Kaltz’ın tepesi atar ve Schneider’e saldırır, bu da kırmızı kartla oyundan atılmasına sebep olur.

Kayıp zaman oynanırken Hamburg, tehlikeli bir noktadan frikik kullanacaktır. Wakabayashi kaleden depara kalkarak frikiği kullanır fakat top Sho tarafından uzaklaştırılır. Wakabayashi kalesinde pozisyon alamadan önce Schneider uzaklaşan topa vurup kaleye yollar ve maç, Bayern’in üstünlüğüyle 2-1 sonuçlanır.


Golden-23 Arc
Schneider, Bayern için ardarda tam beş maçta gol atmıştır. Wakabayashi ve Hamburg koçu Zeaman arasındaki anlaşmazlıkları duyan Schneider, Zeaman onu oynatmazsa Wakabayashi’nin mümkün olan en kısa süre içerisinde Bayern’e katılması gerektiğini düşünür.

Özel Teknikleri

Yüksek Teknik: Schneider, gerek ofansif gerek defansif anlamda tekniği çok yüksek bir oyuncudur.

Straight Line Dribble: Schneider, aynı Hyuga gibi gücünü kullanarak düz bir hat üzerinde top sürebilir.

Fire Shot: Schneider, topu ateş gibi yakan sert bir şut çeker.

Neo Fire Shot: Fire Shot’un gelişmiş bir varyantı.

Non Fire: Schneider, falsolu bir şut çekmek için sol ayağını kullanır.

Dragon’s Roar: Ryuu no Houkou, Stefan Levin’in Levin Shoot’u, Sho Shunko’nun Han Dou Shuu Soku Jin Hou’su ve son olarak Schneider’in Fire Shot’unun bir birleşimidir.

Sert Defans: Schneider, sağ ayağıyla rakibini engeller ve rakip mecburen yandan geçmeye çalışırken, Schneider sol ayağıyla topu yukarı doğru gönderir ve top rakibin karnına isabet edip onu havaya uçurur. Bu tekniğin mangada bir ismi yoktur fakat bazı oyunlarda Emperor Tackle, Kaiser Block ve Kaiser Tackle olarak karşımıza çıkar.

Jumping Volley



Çeviri bana aittir arkadaşlar, bir hatam olduysa bildiriniz. Süper Ayrıca bazı yerlerde cümleleri direkt çevirmek yerine kendi bilgimle harmanladım yani ufak tefek hatalar olmuş olabilir, düzeltmekte özgürsünüz. Güzel


Kaynak 1: Karl Heinz Schneider - Captain Tsubasa Wiki

Kaynak 2: Captain Tsubasa (1981) Manga - J Boys' Challenge Arc

Kaynak 3: Captain Tsubasa - World Youth Manga

Kaynak 4: Captain Tsubasa - Road to 2002 Manga
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#2
Bir yandan döküman hazırlarken bir yandan bunu okudum, valla diyebilecek tek kelimem yok, klavyene sağlık. Kalp - Sevgi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#3
Bu önemli bilgiler için teşekkür ederim. Tsubasa ile birlikte en sevdiğim karakter olan Schneider hakkında birçok bilgi edindim.

'Schneider düelloyu kazanır ve böylece durum 50'ye 50 berabere olur.'

J Boys' Challenge Arc bölümünde bahsedilen düelloda 50' ye 50 beraber demişsin de buradaki düello 100 şut çekimi üzerine mi oluyor?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#4
(05-07-2017, Saat: 00:36)Hiena Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 'Schneider düelloyu kazanır ve böylece durum 50'ye 50 berabere olur.'

J Boys' Challenge Arc bölümünde bahsedilen düelloda 50' ye 50 beraber demişsin de buradaki düello 100 şut çekimi üzerine mi oluyor?

Aynen öyle, Hiena-san ;) Schneider 49 şutu atmışken 50 şutu atamamış, son düelloda da kazanınca durum eşitleniyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#5
Vay be Wakabayashi ye 50 gol attı ha? Gülümseme Penaltı noktasından şutlarını kullandı sanırım?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#6
Burada da görebildiğimiz gibi ceza sahasının dışından atmış son şutunu. Ama önceki 99 şut? Kararsız
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Karl Heinz Schneider SacMisaki 8 2,750 03-07-2015, Saat: 22:47
Son Yorum: SacMisaki

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:


 
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi