Tsubasa Türkiye | Giriş yapmadınız veya üye değilsiniz. Sitemize tam erişim için Giriş Yapın veya Kayıt Olun

*

Captain Tsubasa (1980)

Bu konu; 2 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Karl Heinz Schneider
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1
Captain Tsubasa

[Resim: 68k212f.png]

Efsanenin başladığı ilk sayfanın taranması...

Yazar: Yoichi Takahashi

Yayımcı: Shueisha

Orijinal Koşu: 5 Mayıs 1980 (oneshot, 1 Nisan 1980)

Dergi: Weekly Shonen Jump #18 (1980)

Demografik: Shonen

Captain Tsubasa, Japonya'da genellikle Captain Tsubasa Yomikiri Ban (İNG: Captain Tsubasa one-shot version, TR: Kaptan Tsubasa Tek Seferlik Versiyon) ve Batı'da Captain Tsubasa Chapter 0 (Kaptan Tsubasa Bölüm 0) olarak anılır, bu isimle ilk hikaye, o zamanlar 19 yaşında olan mangaka Yoichi Takahashi'nin ilk çalışması ve Captain Tsubasa serisinin pilot bölümüdür. İlk olarak Shueisha'nın Weekly Shonen Jump dergisinde 1 Nisan 1980 (1980'in #18'i, kapak tarihi 5 Mayıs 1980) tarihinde yayınlandı.

Hikayenin varlığı ilk olarak, 10. Taze Atlama Ödülü'nün kazananlarının açıklandığı Weekly Shonen Jump #13 (1980) aracılığıyla halk tarafından biliniyordu. Mangaka Shinji Hiramatsu'nun asistanı olarak çalıştığı sırada Takahashi, Captain Tsubasa hikayesini Shueisha'ya sundu. Hikaye, Takahashi'nin ilk profesyonel çıkışı olması için Weekly Shonen Jump'ta yayınlanmasını sağlayan 10. Fresh Jump Ödülü'nün kazananlarından biriydi.

Serinin kendi cildi olmasa da Weekly Shonen Jump özel derleme dergisi Captain Tsubasa Netto Special'da 10 Ağustos 1985'de yeniden yayınlandı. Ayrıca 15 Şubat 1986 tarihinde tankobon 100m Jumper: Yomikiri Kessakushu'da ve 7 Şubat 2014 tarihinde 100m Jumper: Takahashi Yoichi Kessakushu'da derlendi, her ikisi de Takahashi'nin birkaç kısa mangasını derledi.

Bu oneshot, Taro Tsubasa adlı bir ortaokul çocuğunun hikayesini, daha önce hiç yenemediği çocukluk arkadaşı ve rakibi kaleci Genzo Wakabayashi'yi yenmeye çalışmasını, aynı zamanda sevdiği Aki Yamazaki'yi elinde tutma mücadelesini anlatıyor. Hikaye ortaokulda geçiyor.

Hikaye

Nankatsu ve Shutetsu, ulusal ortaokul futbol şampiyonasının finalini yağmur altında oynuyorlar. Nankatsu'nun kaptanı Taro Tsubasa, aynı zamanda çocukluk arkadaşı ve rakibi olan Shutetsu'nun kaptanı ve kalecisi Genzo Wakabayashi'yi yenmeye kararlıdır.

Günler önce, turnuvanın ilk turunda Taro, takımına başarıyla kaptanlık ederek final aşamasına ulaştırır. Taro'nun takım arkadaşı Ryo Ishizaki, Aki onların sadece çocukluk arkadaşı olduklarında ısrar etse de, Aki Yamazaki ile neredeyse bir çift gibi geçindiği konusunda şaka yapar. Taro ve Aki'nin eski çocukluk arkadaşı olan Genzo ortaya çıkar ve Taro'nun başarılarıyla dalga geçer. Genzo başından beri başarılı olan büyük becerilere sahip bir dahidir, Taro'nun ise doğal bir yeteneği yoktur ancak şimdi biraz başarı bulmuştur. Genzo ise tam tersine o kadar iyi ki ceza sahası dışından hiç gol yemez, bu yüzden Taro kendisini Genzo'ya rakip olarak görmüyor. İlkokulda ikisi de Kickers isimli bir futbol takımına katılmak için teste girmişti, Genzo yeteneği sayesinde seçilmekte zorluk çekmemişti ama Taro başaramamıştı. 

Yarı final sırasında Aki, nazik kişilikli olan koça Taro'yu neden Nankatsu'nun kaptanı yaptığını merak edip sorar, çünkü Taro sahada takım arkadaşlarına gereken emirleri veremiyordur, ayrıca Taro'nun Genzo'yu hiç yenemeyeceğini düşündüğü için bu göreve layık olmadığını söyler, koç erkek arkadaşı hakkında böyle konuşmaması gerektiğini söyler, bu Aki'yi çıldırtır. Ekip, Ishizaki'nin aile hamamında rahatladıktan sonra eve dönerken Taro, Genzo'nun Aki'ye olan sevgisini ona itiraf etmesini görür. Genzo, Taro'ya karşı maçı kazanırsa Aki ile çıkmak istediğini ve sadece yenilirse vazgeçeceğini söyler. Bundan sonra Taro eve döndüğünde üçünün futbol oynamadan önce nasıl iyi arkadaş olduklarını hatırlar.

Finalde Taro ve Genzo birebir mücadeleye girer, çarpışırlar ve top boşta kalır. Boşta kalan topa Taro, Genzo ve Ryo saldırır, sonunda Genzo golü savunmayı başarır. Bu süreçte Taro yaralanır. Ryo ve Aki, koçtan Taro'yu değiştirmesini ister, ancak Taro reddeder ve sadece bacağının sarılmasını ister. Koç, Taro'nun isteklerine uyar ve Aki'ye onu bandajlamasını emreder. Ryo ve diğerleri savunma için ellerinden geleni yaparken Aki, Taro'ya neden oynamaya devam etmekte ısrar ettiğini sorar. Taro, Genzo'yu çocukluklarından beri bir kez bile yenemediğini söyler. Aki, neden bacağını daha da fazla yaralama riskine girdiğini hala anlamaz. Bu noktada Taro'nun gerçek kararlılığı su yüzüne çıkar ve daha önce Genzo'ya kaybederek yeterince aşağılanma yaşadığı görülür. İşte o zaman koç, Taro'nun kaybetmekten her şeyden çok nefret ettiğini ve bu yüzden Taro'yu kaptan yaptığını açıklar. Buna rağmen koç ona lisede tekrar denemesini de söyler ama Taro, Aki'nin Genzo'yla çıkmak zorunda kalmasını istemediği için reddeder. Bu noktada Aki, Taro'ya yanlışlıkla sevdiğini söyler. Oyunun son dakikasında Nankatsu, Ryo'nun kullanmaya hazır olduğu bir serbest vuruş almayı başarır, ancak Taro sahaya girer ve şut çekmek ister. Ryo, Taro'nun yaralı bacağından şikayet eder, fakat Taro kaptan olarak yetkisini kullanır ve Ryo'dan kenara çekilmesini ister. Bunu gören Genzo, ceza sahası dışından şutu durdurmak için baraja ihtiyacı olmadığını söyleyerek ekibinden bariyeri kaldırmasını ister. Tsubasa sert ve hızlı bir şut çeker. Genzo topu yakalar ama tüm çabalarına rağmen elinden kaçırır ve top kaleye girer. Nankatsu oyunu ve şampiyonluğu kazanır. Bundan sonra Genzo, yaralı Taro'yu sırtında taşır ve ikisi de gelecekte tekrar oynamayı kabul eder.

Notlar

Pilot bölümden, normal mangada yalnızca Genzo Wakabayashi ve Ryo Ishizaki yeniden ortaya çıkıyor.

Genzo'nun fiziksel görünümü biraz değişiyor, en dikkate değer değişiklik pilot bölümde kullandığı favorilerin kaldırılması. Çocukluk arkadaşlarına sahip olması ve aşık olması dışında kişiliği çoğunlukla aynıdır.

Ryo'nun görünümü ve genel tavırları normal serideki ile aynıdır, ancak bu pilot bölümdeki becerileri normal Ishizaki'nin üzerindedir.

Taro Tsubasa, hem Tsubasa Ozora hem de Taro Misaki'nin bir prototipidir, ancak bu ikisinin aksine, Taro'nun futbol için hiçbir doğal yeteneği yoktur ve ana dürtüsü sadece futbol sevgisi değil, Aki'ye olan sevgisi ve kaybetmeyi sevmemesidir.

Aki Yamazaki, ilgi alanları ve kişiliği Sanae'den farklı olsa da, Sanae Nakazawa'nın bir prototipi olarak görülebilir. Aki, başından beri Taro'ya aşıktır ve futbol takımının menajeridir, Sanae ise Nankatsu'ya gelip orada futbol oynamaya başladıktan sonra Tsubasa'ya aşık olan bir amigo kız olarak görülmüştür. Ayrıca Sanae, ilk görünüşte bir erkek fatma olarak tasvir edilirken Aki öyle değildir ve Sanae, sağlığı için her zaman endişe duysa da, Tsubasa'nın futbol sevgisini ve kararlılığını herkesten daha iyi anlar.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
           
Yukarı Çık Cevapla
#2
@Karl Heinz Schneider konu içeriği için teşekkürler.
İlk okuduğumda 11 12 yaşlarındaydım. Türkçesi de yoktu yada ben denk gelemedim. Hey gidi zaman.. Pilot bölümde çok meraklandığımı hatırlıyorum üzgün
      2007-2010 Webmaster
          2010-2013 Forum Görevlisi
2013-2014 Admin
         2014-2017 Emekli yönetici
2017-2020 Admin
            2020-         Danışman yönetici

[Resim: HeNriS.png]
Delilik öyle kolay olmuyor, ben yıllarımı verdim 
DjBaşkan | AlphaT®
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#3
Başlangıçta ana karakter olarak Misaki ile başlayıp sonra Tsubasa'ya dönüştürmüşlerdi, değil m?
-----
İmza:
Dile kolay sitemiz 17 yıllık bir süreç geçirdi. İlk kurulduğu 2007 yılında, kasım ayı gibi siteyle tanışıp belli dönemlerde bazı uzun aralar versem de başlangıcından bugüne kadar burada bulunup bu tarihi anlara şahitlik etmeye devam ettim.  Gülümseme   
2007 - 2017 @Hiena
2022 - 2024 @Blade
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Captain Tsubasa Road to 2002 Go for 2006 [Türkçe] SacMisaki 2 4,209 12-12-2021, Saat: 10:18
Son Yorum: Vuqar fərzi
Captain Tsubasa: Kaigai Gekitou-hen in Calcio - Hi Izuru Kuni no Giocatore [Türkçe] takeshi_tatsumi 7 4,031 23-09-2017, Saat: 21:48
Son Yorum: MompresaN
Captain Tsubasa Millenium Dream 2000 Full Türkçe _[Emre]_ 14 6,522 08-05-2017, Saat: 21:14
Son Yorum: julio salinas
Captain Tsubasa Saikyou no Teki! Holland Youth [Türkçe] SacMisaki 2 2,187 23-07-2015, Saat: 15:59
Son Yorum: SacMisaki
Captain Tsubasa Final Countdown [Türkçe] SacMisaki 0 1,606 23-07-2015, Saat: 11:22
Son Yorum: SacMisaki

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:



Konuyu Okuyanlar
1 Kullanıcı Bu Konuyu Okudu:
Hakan Y. (27-03-2024, 23:16)
 
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi