Tsubasa Türkiye Platformu

Tam Versiyon: Hitap edilen kelimeler.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar Captain Tsubasa Anime (Türkçe dublaj olmayan J serisi Gibi) yada Captain Tsubasa Filmleri`ndeki gördüğüm bir şeyi size sormak istedim konuşmalarda kullanılan Kun-San-Chan-Senpai gibi hitap kelimeleri var.Bunlar neye göre deniliyor ?.Mesela şöyle Tsubasa Misaki`ye seslenecekse Misaki Kun diyor fakat Sawada ise Hyuga`ya seslenirken ''San'' kelimesi var.Bunlar neye göre söyleniyor ?.Asıl merak ettiğim ise ''Chan'' ve ''Senpai''.Bu konuyu açıklığa getirirseniz sevinirim.Kararsız
Bu ekler Japoncada çok yakın ve samimi olduğun kişilere söyleniyor diye biliyorum. Bey-hanım "cik" gibi anlamlar taşıyor diye duymuştum. Ama tam emin değilim. Senpaininse üstad gibi bir anlamı olması lazım. Senden yetenekli veya büyük birine söyleniyor.
Nitta ve Sawada, Tsubasalardan (Tsubasa, Misaki, Hyuuga, Wakabayashi, Wakashimazu vs) 1'er yaş küçüktür. Bu nedenle Nitta, Tsubasa'ya, Sawada da Hyuuga'ya -san diye hitap ederler. Saygı göstergesi.
Peki ''Chan'' veya ''Senpai'' ?. Kararsız
Senpai de efendi anlamında kullanılıyordu bildiğim kadarıyla. Gülümseme
Senpai, üst demek.

Mesela bir arkadaşın senden önce üniversiteden mezun olmuşsa o kişiye senpai diye hitap edersin.

CT üzerinden örnek vermek gerekirse, Tsubasa diğer Japon oyunculardan daha önce yurt dışına gitmiştir, ve bu açıdan diğerleri Tsubasa'ya senpai derler.

chan ve kun

- Genel olarak - Kızlar için chan ve erkekler için kun kullanılır.

Matsuyama-kun, Fujisawa-chan gibi.
Sayfalar: 1 2