Tsubasa Türkiye | Giriş yapmadınız veya üye değilsiniz. Sitemize tam erişim için Giriş Yapın veya Kayıt Olun

*

Carlos Santana

Bu konu; 3 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : KaTiL_KaaN1998
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1
b]NOT:[/b] Birazdan okuyacağınız karakter incelemesi, World Youth'tan itibaren bütün mangaları içine kapsayan bilgi içermektedir. Dolayısıyla içerisinde spoiler vardır. TsubasaTR ahalisine duyurulur! Süper

[Resim: latest?cb=20130511192153]


Lakap(lar): Futbol Robotu, Tanrının Oğlu
Uyruk: Brezilya
Doğum Günü: 1 Mayıs
Boy: 177 cm
Kilo: 64 kg
Takım: Bara FC, Brezilya Genç Takımı, Valencia CF, Brezilya Olimpiyat Takımı
Mevki: Forvet
Numara: 10 (Bara FC, CR Flamengo) / 11 (Brezilya Genç Takımı, Valencia CF, Brezilya Olimpiyat Takımı)
İlk Görünüş: World Youth Manga, Bölüm 6


Carlos Santana, Brezilyalı bir futbolcudur. Dünyadaki en yetenekli futbolculardan biri, aynı zamanda Brezilya Milli Takımının da önemli bir oyuncusudur.

Geçmişinden dolayı, kalpsiz bir insan olmuş ve "Futbol Robotu" lakabını almıştır. Sonraları ebedi rakibi olacak olan Tsubasa'yla tanıştığından beri kendi kişiliğini bulmuş ve "Futbol Robotu" olmaktan çıkmıştır.


World Youth Öncesi

Santana, çok zor ve karanlık bir çocukluk geçirmiştir. Bir ailesi yoktu. Bebekken, Bahia'daki küçük bir futbol kulübü olan Bara FC sahasına bırakılmıştı. Yaşlı bir çift olan Eduardo & Katherine Santana, Carlos'u orada bulup büyüttüler. Carlos 7 yaşındayken, ikisi de bir trafik kazasında öldü. Santana için zor günler o zaman başlamıştı. Hiçbir akrabası veya tanıdığı olmadığı için Bara FC'nin sahibi Barsole Bara onu evlat edindi. Fakat Bara hiçbir zaman Carlos'u oğlu gibi görmedi. Bara, Carlos'u kulüp binasının bodrumuna kilitledi ve günün 24 saati boyunca onu futbol antrenmanı yapmaya zorladı. Carlos, antrenörlerin ve zalim Bara'nın ellerinde duygusuz bir futbol robotuna dönüştü. Carlos, Luciano Leo ve diğer arkadaşlarını Bara'dan korumak için hepsiyle ilişkisini kesmek zorunda kaldı. Artık tek bir arkadaşı kalmıştı... Futbol topu...

Carlos, 17 yaşına geldiğinde basına verdiği bir demeçte ailesinin kökeni hakkında herşeyi açıkladı ve adının bundan böyle Carlos Bara değil, Carlos Santana olduğunu açıkladı. Buna rağmen, kalbi hala taş gibiydi ve hala bir futbol robotuydu.


WORLD YOUTH

The Strongest Opponent! Holland Youth

Santana, bu bölümde gözükmese bile Tsubasa tarafından 2 kere bahsedilmiştir. İlkinde, Munemasa Katagiri'ye yazdığı bir mektupta ikincisinde ise Japonya Genç Takımıyla olan bir konuşmasında. Tsubasa, Sao Paulo FC'nin 2 önemli maçı olduğunu söylemiş, bu maçlardan birinin Santana'yla olduğundan bahsetmiştir. Hollanda Genç Takımıyla olan üçüncü maçın ardından Tsubasa, Santana ve Brezilya Genç Takımının, Hollanda Genç Takımından çok daha zorlu bir rakip olacağını söylemiştir.

Futbol Robotu Santana Bölümü

Brezilya Ulusal Liginin şampiyonunu belirleyecek maç, Sao Paulo FC ve CR Flamengo arasındaydı. Sao Paulo, Tsubasa'nın röveşata vuruşuyla skoru çabucak 1-0'a getirir. Maçın tekrar başlamasının ardından Santana topu tek başına sürmeye başlar. Tsubasa'yı, Santana Dönüşü ile kolayca geçen Santana, Tsubasa'nın röveşata vuruşuna bir cevap olarak Rolling Overhead Kick vurur ve skoru eşitler. İlk yarının bitiminden hemen önce Tsubasa, Santana Dönüşü ile Santana'yı geçmeye çalışır. Fakat Santana bu hareketi bir röveşata ile engeller. Havada kalan topu Flamengo oyuncuları kazanır fakat hemen topu kaptırırlar. Tsubasa kendisine paslanan topu yeni tekniği Flying Drive Shoot ile gole çevirir ve takımının devre arasına 2-1 önde gitmesini sağlar.

Flamengo soyunma odasında, Santana bir konuşma yapar ve konuşmasında takım arkadaşlarına eğer kazanmak istiyorlarsa topu kendisine paslamalarını söyler. Takım arkadaşları Santana'yı dinlemezler ve ona pas atmayı reddederler. Buna rağmen Sao Paulo topu kolayca Tsubasa'ya ulaştırmaya devam eder ve Tsubasa hat-trick yaparak skoru 3-1'e getirir.

Skor 3-1 olduktan sonra CR Flamengo koçu Leo'yu oyuna sokar. Santana, Leo'nun ve özel tekniklerinin de yardımıyla skoru eşitlemeyi başarır. Santana, önce Long Flying Drive Shoot ve arından Golden Eagle Shoot vurarak skoru 3-3'e getirmişti.
Santana, hat-trick yapmasına rağmen tebessüm bile etmez. Bunu gören Tsubasa, Santana'ya futbolun eğlenceli olduğunu kanıtlamaya çalışır.

Santana, topu hızlıca Sao Paulo'dan alır ve Tsubasa'ya gönderip ona istediğini yapmasını, futbolun eğlenceli olduğunu kanıtlamasını söyler. Tsubasa, Heel Lift ile Santana'yı geçmeye çalışır fakat Santana onu röveşatayla engeller. Santana, Tsubasa'yı geri itmeyi başarır fakat Tsubasa yere inmeden önce topa yaptığı bir dokunuşla topun hala takımında kalmasını sağlar. Tsubasa yere inince, arkasındaki takım arkadaşı topu tekrar Tsubasa'ya paslar. Santana, topu Tsubasa'dan almak için kayarak müdahale dener. Bunun ardından Tsubasa yere düşer ve hakem bunu bir faul olarak görür. Tsubasa, frikikten Flying Drive Shoot çeker fakat Santana topu bloklar ve Tsubasa'ya dönüp ona futbolun sert bir oyun olduğunu göstereceğini söyler.

Hemen ardından Santana yine tek başına top sürmeye başlar fakat bu sefer tekniği ile değil gücü ile ilerlemektedir. Takım arkadaşları nihayet Santana'yı takip etmeye karar verir. Santana, topu Tsubasa'nın bacak arasından geçirerek onu küçük düşürür. Sao Paulo, Santana'nın ilerleyişini ancak faul yaparak durdurabilmişti. Frikik sırası Flamengo'daydı. Santana, Golden Eagle Shoot ile çoğu Sao Paulo oyuncusu gafil avlar fakat Tsubasa topu bloklamayı başarır. Fakat Santana geri dönen topa doğru koşar ve Tsubasa'nın hemen önünde topa sert bir şekilde vurur. Topun hızıyla, Tsubasa'nın bileğindeki üç misanga (bileklik) parçalanır ve dağılır. Top, direğe çarpıp geri döner ve Santana bir röveşata vurur. Fakat Tsubasa bu topu da yüzüyle engellemeyi başarır, ardından topu ileri paslar.

Takım arkadaşları topu Tsubasa'ya paslarlar, atağa kalkan Tsubasa'yı Santana takip eder. Santana ve Tsubasa omuz omuza bir mücadeleye girişir, Tsubasa yere düşer fakat tam yere düşmeden önce topa dönüş etkisi vererek ileri gönderir ve top birkaç metre öteye savrulup yere çarptıktan sonra Tsubasa'ya geri döner. Tsubasa, takım arkadaşı Leandro'ya bir geri pas atar ve Leandro topu bekletmeden şut çeker. Fakat Santana topu uzaklaştırır. Fakat uzaklaştırılan topa Tsubasa uzanır ve şut çekip skoru belirleyen golü atar; 4-3.

Maçın bitiş düdüğünün ardından Leo, Santana'ya Carlos Bara'nın duygusuz futbolunun Tsubasa karşısında kazanamayacağını, eğer Tsubasa'yı yenmek istiyorsa Carlos Santana'nın futbolunu geri kazanmasını söyler. Böylelikle Santana, eskisi gibi yalnız olmadığını fark eder ve buzdan kalbi eriyip, Carlos Bara'nın futbolunu terk eder.

World Youth Hazırlıkları

Santana, Tsubasa'nın çalıştırıcısı Roberto Hongo'nun koçluğunu yaptığı Brezilya Genç Takımına katılır. Asya Önelemelerinden sonra, Brezilya'da, Brezilya Genç Takımı ve Uruguay Genç Takımı arasında yapılan hazırlık maçında Brezilya, Uruguay'ı 10-0 mağlup eder.

Daha sonra Santana ve Pepe, Tsubasa'nın oyununa tanıklık etmek için Jakarta'ya giderler. İkisi de, Japonya'nın her maçın ardından güçlendiğini kabul eder.

Santana, Roberto'dan takımdaki 10 numaralı formayı ister fakat Roberto bu teklifi reddedip 10 numaranın zaten bir oyuncuya ait olduğunu, bu oyuncunun da Amazon'da yaşadığını söyler. Santana, bu oyuncuyu, Natureza'yı görmek için Amazon'daki köye gider. Fakat, Santana köye vardığında Natureza'nın birkaç haftadır ortalarda olmadığını öğrenir. Buna rağmen köyde birkaç gün konaklar ve Natureza'nın abisi, Santana'ya isminin bir lakap mı yoksa doğduğundan beri mi böyle konulduğunu sorar. Santana ise onu evlat edinen yaşlı çiftin Carlos ismini verdiğini söyler çünkü Santana'nın boynunda asılı olan haçta Carlos yazmaktadır. Cario, haçı Santana'dan alır ve annesinin hala hayatta olduğunu söyler.


World Youth: Turnuva

Brezilya, grup aşamalarındaki 3 maçı kolayca kazanır. Çeyrek finalde, daha önce 10-0 yendikleri Uruguay ile karşılaşırlar. Uruguay, eskisinden daha güçlü bir rakipti fakat hala Brezilya ile baş edecek güçte değillerdi. Brezilya bu maçı da 6-0 kazanır. Yarı finalde Almanya ile karşılaşan Brezilya, karşılarında Genç İmparator Schneider, Dinamo Kaltz, Çelik Dev Müller, Kontrol Kulesi Schester gibi güçlü rakipler olmasına rağmen maçı hiç gol yemeden 5-0 gibi bir sonuçla kazanır. Bu sonucun ardından, Brezilya toplam 30 gol atmış ve hiç gol yememişti. Ayrıca Santana, turnuvadaki bütün maçlarda hat-trick yapmıştı.

ROAD TO 2002

Santana ve annesi, Santana'nın Valencia CF'ye transfer olmasından dolayı İspanya'da yaşamaya başlarlar. Valencia'nın ligde karşılaşacağı ilk rakip Barcelona FC'dir. Santana, Tsubasa'nın Barça B takımına gönderilmesinden dolayı oynayamayacağını öğrendiğinde biraz hayal kırıklığına uğrar. Fakat yine de az da olsa mutludur çünkü Tsubasa yerine milli takımının ve dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Rivaul ile karşılaşacaktır. Rivaul'le karşılaşmak, Tsubasa olmadan bile Santana'nın eğlenmesini sağlayacaktı.

Maçın başlama düdüğünün ardından Santana pası aldığında, Rivaul onu marke etmek üzere oraya doğru gelir. Santana, Rivaul'u Santana Dönüşü yaparak geçmeye çalışır fakat Rivaul buna bir röveşatayla karşılık verir. Santana da zıplayıp röveşata pozisyonu alır ve o da topa dokunur. İkisinin de topa olan müdahalesi eşitti, uzaklaşan topu Barça'nın defans oyuncularında Gordoba Gonzales alır ve Barça atağa kalkar. Maçtaki ilk atak, Rivaul'un gol atıp Barça'yı 1-0 öne geçirmesiyle sonuçlanır.

Santana ise bu skoru kabullenemeyeceğini düşünür, çünkü bugün annesinin doğum günüdür. Santana, topu Barcelona'nın kaptanı defansif orta saha Grandios'tan almayı başarır ve ardından Rolling Overhead Kick vurmadan önce Barcelona'nın defans üçlüsü Pedro Fonseca, Marcos Almieja ve Gordoba Gonzales'i alt eder. Grandios, hızla geriye dönmüştür ve Santana'nın şutunu bloklamayı başarır fakat dönen top Santana'dadır ve Santana gol atıp skoru eşitlemeyi başarır. İlk yarı 1-1'lik beraberlikle sonuçlanır.

İkinci yarıda Barcelona'nın sert savunma yapması, Santana'nın gol atmasını önler. İkinci yarıda 30. dakika civarında Barcelona bir frikik şansı elde eder. Rivaul, yüksekten bir top gönderir ve top kale direğine çarpar. Rivaul'de, Santana'da dönen topa doğru hareketlenir ve havaya zıplayıp çarpıştıktan sonra ikisi de geriye savrulur. Santana topu alan tarafken Rivaul belinden sakatlanmıştı. Santana, atağa çıkar ve onu karşılamaya gelen Fonseca ve Almieja'yı Santana Dönüşü yapacağı konusunda kandırır fakat bu aslında ileride top bekleyen Aimor'a atılan uzun bir pastı. Aimor pası gole çevirmeyi başarır ve durum Valencia lehine 2-1'e gelir.

Sakat olmasına rağmen Rivaul oynamaya devam eder. Rivaul top sürerken Santana ona kayarak müdahale eder fakat Rivaul, topu Santana'nın bacağına çarptırıp bunu ileride duran forvet Luikal'a bir pasa dönüştürür ve Luikal skoru 2-2 yapıp eşitlemeyi başarır. Maç 2-2 sonuçlanır.

Maçtan sonra ilerleyen saatlerde Santana, Tsubasa ve Sanae ile birlikte akşam yemeğine katılır. Santana, Tsubasa'ya bir daha ki sefere seyircilerin arasında değil, oyuncuların arasında olmasını söyler. Ayrıca Dünya Kupasında Rivaul ile birlikte Brezilya Milli Takımına katılacağını da söyler.


GOLDEN-23

Sezonun ilk yarısı tamamlanmıştı. Valencia, lider Real Madrid'in 4 puan gerisinde 2. sıradaydı. Santana, attığı 15 gol sayesinde Atletico Madrid'den Fersio Torres ile birlikte gol krallığında zirvede bulunmaktaydı.

Sezonun ikinci yarısında da ilk rakipleri Barcelona'ydı. Tsubasa bu sefer oynayacaktı. Maç başlar başlamaz Tsubasa ve Santana havada ilk mücadelelerini yaparlar. İkisi de neredeyse eşitti fakat Tsubasa ilk mücadeleyi kazanan taraf oldu ve skoru 1-0 yaptı. Skorun 1-0 olmasının ardından Tsubasa, Eagle Shot ile bir gol attı ve durumu 2-0 yapıp Barça'yı iyice rahatlattı.

Santana, Gonzales ve Payol tarafından sıkı markaj altına alınmıştı bu yüzden top ona hiç ulaşamıyordu. Fakat ilk yarının uzatma dakikalarında Santana, Payol ve Gonzales'i defansa doğru koşup topu almasıyla şaşırtmayı başarmıştı. Santana, takım arkadaşından topu aldıktan sonra Rising Arrow Shoot ile gol atmayı başardı. İlk yarının skoru Valencia aleyhine 2-1 idi.

2. yarıda Santana, Payol tarafından marke edilirken topu alır ve hafifçe yukarı kaldırıp Payol'un kayark müdahalesinden kaçmak için kendisi de zıplar. Havadayken, Rolling Overhead vurur ve golü atar. Bu sırada, kramponlarıyla Gonzales'in yüzüne vurmuştu fakat gol kabul edildi. Çünkü hakeme göre Gonzales, şut tamamlandıktan sonra topa doğru hareketlenmişti. Böylelikle skor eşitlenip 2-2 oldu.

Tsubasa, geçici olarak Gonzales'in pozisyonunda durup Santana'yı savunacaktı. Santana, Tsubasa'yla 1 e 1 mücadeleye girer ve Tsubasa'nın Heel Lift'ini kullanıp topu yukarıya kaldırır, ardından kendisi de zıplar ve Rising Arrow Rolling Overhead vurur. Tsubasa ise bu şutu Arrow Overhead ile karşılar. Bu olayın ardından Barça, durumu 3-2'ye getiren golü atar ve ikinciliği Valencia'dan alır.


OVERSEAS FIERCE FIGHTS

Valencia ve Real Madrid, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya gelir. Santana, bu maçta hat-trick yapmayı başarır fakat Natureza da buna karşılık olarak 4 gol 1 asist yapar ve Real Madrid'in maçı 5-4 kazanmasını sağlar.


RISING SUN

Ligin sonlarında, Valencia'nın bir çaylak, Michael sayesinde CD Numancia'ya kaybettiğinden bahsedilir.

Santana, Brezilya Olimpiyat Takımının bir üyesidir. Belçika Milli Takımı karşısında bir gövde gösterisi yaparlar, Natureza da Santana da hat-trick yapar. İkisi de Tsubasa ile tekrar karşılaşmak ve tabii ki Michael'dan rövanşı almak istediklerinden bahsetmişlerdir.


Özel Teknikler

Heel Lift: Santana da Tsubasa gibi topu topuğuyla rakibinin üzerinden aşırtıp çalım atabilir.

[Resim: santana_heel_lift.jpg]

Santana Turn: Santana'nın kendi bulduğu özel tekniklerinden biri. Rakibine doğru yaklaşıp arkasını döner ve topu rakibin üstünden aşırtıp yoluna devam eder.

[Resim: Santana_Turn.jpg]

Rolling Overhead Kick: Havadayken dönerek yapılan röveşata vuruşu.

[Resim: latest?cb=20120310124701&path-prefix=de]

Arrow Shoot: Santana, topa vurmadan önce bacağını bir yay ve ok gibi tutar ve ardından şut çeker.

[Resim: hqdefault.jpg]

Rolling Arrow Jumping Overhead

Rising Arrow Shoot

[Resim: rising_arrow_shoot.jpg]

Rising Arrow Rolling Overhead

Golden Eagle Shot: Top, Matsuyama'nın şutu gibi yerden gider fakat çok daha hızlı ve sert bir biçimde yol alır.

Flying Drive Shoot

Sky Wing Shoot

Tornado Arrow Sky Wing Shoot

[Resim: tornadoarrowskywingshoot.jpg]

Twin Shoot (Natureza ile birlikte)

İkili Oyun (Leo ile birlikte): Leo ve Santana, Tsubasa ve Misaki gibi bir Altın İkilidir fakat Tsubasa ve Misaki gibi yan yana değil, arka arkaya giderler. Öndeki kişi top sürüp rakibin konsantrasyonunu bozarken, arkadaki kişi fırsatlar bulup gol atmaya yönelik oynar. Ayrıca, öndekinin kaybettiği topu arkadaki takip eder.





Çeviri bana aittir arkadaşlar. Hatam varsa bildiriniz lütfen. Süper


Kaynak 1: Carlos Santana - Captain Tsubasa Wiki

Kaynak 2: Captain Tsubasa: World Youth, Captain Tsubasa: Road to 2002, Captain Tsubasa: Golden-23, Captain Tsubasa: Oversea F.F En La Liga, Captain Tsubasa: Rising Sun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#2
Bence santana Tsubasa Michael Rivaul Natureza dan sonra en iyisi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#3
Bence en iyisi. Dil Çıkarma
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#4
eline sağlık santana ile ilgili tüm bilgileri aktardığın için.40 yıl düşünsem bunca bilgiyi bir arada toplıyamazdım.valla helal olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla


Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:


 
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi