Tsubasa Türkiye | Giriş yapmadınız veya üye değilsiniz. Sitemize tam erişim için Giriş Yapın veya Kayıt Olun

*

CT2 - Takım İsimlerini Değiştirme

Bu konu; 38 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Hiena
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1
Bu konu var diye biliyordum ama yokmuş.

Maç Öncesi ve Maç içi takım isimlerini değiştirmek için gereken ofsetleri veriyorum.

1 ve 2. linkler maç öncesi ve maç içi takımların isimlerinin ofseti.

Bu mevcut takım isimleri yerine istediğiniz takım ismini yazabilirsiniz. Tabi sığdığı ölçüde. hex editör programı oyundaki özellikleri belli bir kod mantığına göre açtığı için tüm bu takımlar sıralı ve her takım arasında bir sonraki takımla isminin karışmasın önleyen ü harfi yani FC kodu bulunur.  Bu kod, tüm takımları birbirinden ayırır. Bu ü yani FC kodu tüm maç öncesi diyaloglar ile oyuncu ve şut isimleri ve maç içerindeki spikerin diyalogları da dahil, tüm metinler arasında bulunur.  Bu sayede konular iç içe girmez ve pencereden taşmamış olur.

Şimdi normalde her bu takımların isimleri sıralı gider arada ü harfi vardır. Bazı takımların isimleri öncesinde 2-3 harflik boşluklarda vardır. Ama siz bu boşlukları görüp, takımın ismini bu ilk boşluktan itibaren yazayım, bu sayede daha uzun isim veririm diye düşünmeyin olmuyor.  Çünkü maç öncesi olsun maç içi olsun her takımın bu isimlerinden önce bu ofsetlerde olmasını sağlayan burayı gösteren kodlar vardır. Yani asıl kodlar. İşte bu asıl içerik diye altta belirdiklerim asıl kodlar. Normal takımların isimlerinin hangi ofsetten başlayacağını gösteriyor.

Mesela maç öncesi takım isimlerinden 3DB8 ofsetindeki F2 BD kodu Sao Paolo takımın kodu. Biliyorsunuz şut ofsetlerinde de böyle bir şey vardı ve bu asıl kodları tersten okuyoruz yani BD F2 şeklinde. Bu 10000' den önceki ofsetler farklı bir koda karşılık geliyor. Farklı bir yer belirtiyor. Burada ofsetin başındaki ilk kod B kodu 3 oluyor.

Yani 3DF2 ofsetini gösteriyor ve her zaman gösterdiği ofsetten bir alt bölüm yani 16 kod sonrası oluyor. Yani Sao Paolo takımının ismi 16 kod sonrası ile 3E02 ofsetinden başlıyor.

Bir örnek daha vereyim:

3DD2 ofsetindeki 59 BE kodları Furano takımın kodu… Tersten okuduğumuzda
BE 59 kodlarını oluşturuyor.  Bu bölümde Baştaki B,  3000'li bölümlere karşılık geliyor demiştik. Yani 3E59 ofsetini oluşturuyor. 16 kod sonrası olarak da 3E69 ofsetini gösteriyor ve Furano takımının ismi bu ofsetten başlıyor.

Bu mantıkla bir takıma istediğiniz uzunlukta isim verebilirsiniz. Biliyorsunuz birçok takımın isimlerinden önce birkaç tane boşluk var. İşte bu 2. Asıl içeriği gösteren ofsetlerdeki kodları kullanarak takımın ismini bu ilk boşluktan itibaren yazıp oradaki bu bölümü gösteren asıl ofsetlerin bulunduğu yerden takımın ismini yazdığınız ilk boşluktan itibaren bu kodları da birkaç kod öne alarak takıma daha uzun bir isim verebilirisiniz.

Ayrıca mesela orijinal oyundaki takımların yer aldığı bir hack yapacaksınız ama takımların sıralamasını değiştireceksiniz diyelim. Mesela Hollanda'yı 25. takıma, İngiltere'yi de Hollanda yerine 30. takıma vereceksiniz diyelim. İsimlerini silip yeni bulunduğu yere yazmak yerine sadece bu asıl kodlar yerine İngiltere'ninkini Hollanda'nın kodu ile Hollanda'nınkini de , İngiltere'nin kodu ile değiştirerek basit bir şekilde aynı uzunlukta ismi ile yeni takım sırasına verebilirisiniz

Maç içi takım isimleri de aynı mantıkla... Onda da takımların ismini gösteren asıl kodları kullanarak daha uzun isimler verebilirsiniz. Yalnız maç içi takım isimleri arasında boşluk yoktur ve genelde her biri 3 harften oluşuyor. Ama siz bu asıl kodları kullanarak boş bölümlerden örneğin 3BE20 ofsetini gösterin ve oraya istediğiniz uzunlukta takım ismi girin.

İyi Eğlenceler Dilerim...


Buradan İndiriniz;

Dikkat ! Linkleri Gormek Icin Yorum Yazmaniz Gerekmektedir. Gereksiz Spam Mesaj Atanlar Yasaklanacaktir. Emege Saygi Gosterdiginiz Ve Anlayisiniz Icin Tesekkurler

Yukarı Çık Cevapla
#2
Abi biraz yeniyim de boş offsetleri nasıl gösteriyoruz?Baktım ama bulamadım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#3
@1i1znkronos

http://www.tsubasatr.net/konu-Tum-Bos-Ko...mleri.html

Buyur istediğin konu bu sanırım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#4
@ジャイロメ59 teşekkürler GülümsemeGülümseme
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#5
teşşekürler
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#6
saoul
Stefan levin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Şut, Pas, Çalım vb. Tekniklerin İsimlerini Değiştirme ジャイロメ59 41 2,642 25-03-2024, Saat: 21:37
Son Yorum: hanihh88
Çorap Renklerini Değiştirme Hiena 50 2,646 15-03-2024, Saat: 20:28
Son Yorum: hb1998q
Forma Renklerini Değiştirme AlphaT®.NET 115 6,995 11-03-2024, Saat: 20:10
Son Yorum: Lenib180
Serbest Vuruşlarda Rakip Takım İstediğimiz Oyuncunun Vuruşu Kullanması bakgal 9 983 27-02-2024, Saat: 18:56
Son Yorum: hb1998q
Taktik - Bilgi Ekranında Hava Rengini Değiştirme Hiena 10 905 20-02-2024, Saat: 02:24
Son Yorum: hb1998q

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:


 
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi