Tsubasa Türkiye | Giriş yapmadınız veya üye değilsiniz. Sitemize tam erişim için Giriş Yapın veya Kayıt Olun

*

Herkese Merhaba

Bu konu; 7 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Jawbreaker
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#7
(16-10-2019, Saat: 13:04)Jun Misugi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 11 sene oldu dile kolay..Üye olduğumda Lise'ye gidiyordum şimdi ise Askerlik biteli 4 sene olduGülümseme
Anladığım kadarıyla daha çok Algoritmalar konusuyla ilgilisin.
Programlama konusunda kitaplar aldım okuyorum ama asıl istediğim konu üzerinde tam bir anlatım mevcut değil
Yani Java'dan örnek verelim int,if else gibi şeylerin dışında ben daha çok Tsubasa 2'yi 2 Player yapmak ve bu oyun üzerinde modlar eklemek istiyorum bu benim hedeflerimden biri.Bu da kitaplardan ziyade bu konuda uzman birinin bana yol gösterip yardımcı olmasından geçiyor.
Oyun biliyorsunuz ki Hikaye modu dediğimiz tek kişilik moda sahip ve Şifre bölümü de var.
Bu ekrana  2 Player modu eklenip daha sonra bu mod seçildiğinde 2 oyuncunun da takım seçebileceği-oyuncu ve taktik ayarlarını yapabileceği bir ekran açılması gerek.
Bu konuda ne yapılabilir? ya da hangi program ile yapılabilir?

Edx, Udemy, Coursera gibi yerlerden bedava online kurslar alabilirsin ya da Youtube'da da programlama ve algoritma üzerine eminim ki sayısız tutorial vardır. Herhangi bir dile yönelmek yerine ilk olarak kafadaki isteği gerçekleştirmenin ilk adımı olan algoritma kurmayı öğrenmek gerekiyor. Başlangıç için syntax(yazım kuralı) sınırlaması diğerlerine göre daha az seviyede olan Python dili ile başlayabilirsin, oldukça esneklik sağlıyor ve yeni başlayan birini önüne tonla kısıtlamalar koyarak işten soğutmuyor.

Yukarıda bahsettiklerini kodlama ile yapmak için öncelikle oyunun hangi dilde yazıldığı bilmek ve ikinci olarak da oyunun kaynak kodunun açık olması lazım ki bu kod değiştirilebilsin ve yeniden derlenebilsin. Hex editor ile yapılıp yapılamayacağı konusunda bir yorum yapamıyorum henüz zira hex editor'un elinin ayağının tam olarak nerelere uzanabildiğini kestirememekteyim. İşten güçten vakit bulup üzerine biraz zaman harcayabilirsem daha iyi cevap verebilirim sanki.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#8
(16-10-2019, Saat: 16:45)AlphaT®.NET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar hoşgeldiniz aramıza. Anılarınızı okurken güzel anlar canlandı bende de. Benzer şeyleri hemen hemen yaşadım. Sizi aramızda tekrar görmekten memnun oldum. Bende sektör değiştirip sizin bölüm ile ilgili kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Sap modülleri, SQL ve Abap ile ilgileniyorum.

Keyifli vakitler dilerim.

Teşekkür ederim, hoş bulduk. SAP için sektörde aramızdaki şu iğrenç ve sulu şaka hala döner: "Sapı tut bırakma sapta iyi para var." Evet farkındayım oldukça low-level bir ifade ahahaha. Bundan önceki işimdeyken Türkiye'deki en büyük SAP danışmanlık firması olan Itelligence tarafından davet edilmiştim iş görüşmesi için fakat süreci çok amatörce yönettiklerini düşündüğümden tekliflerine sıcak bakmamıştım. Sizlere de tavsiyem karşınızdaki kim veya hangi firma olursa olsun, sizi kendi arayışları neticesinde davet ettikleri bir iş görüşmesinde size verdikleri saatten yarım saat sonra sizi görüşmeye alıp hiçbir gerekçe belirtmeyip, özür bile dilemiyorlarsa bence orası ile devam etmeyin. Daha çalışan adayına bu tutumu sergileyen yer, çalışanının arkasında durması gereken hiçbir an bunu yapmayacaktır emin olun. Her şeyden önce çalışanın kendisine gösterilmesi gereken bir saygı var ve bu her çalışan bir araya geldiğinde kurumun sahip olduğu özsaygıya dönüşen bir olgu, bu sebeple bu tarz kurumlarda bunu bulamamak oldukça muhtemel.

Fakat bir diğer açıdan bakacak olursak, SAP devasa bir platform ve dünyadaki kullanan firma sayısına ve kullanan firmaların büyüklüğüne bakınca, yerini başka bir şeyin almasının oldukça uzun bir süre daha mümkün olmayacağını söyleyebiliriz bence. Tek bir alana yönelip, orada uzmanlaşarak "domain expert" diye tabir edilenlerden olmak istemekteyseniz SAP güzel hedef, çalışma imkanları ve teklif edilen ücretler de ülke ortalamasına kıyasla oldukça doyurucu şu anda fakat gün gelir de işten sıkılıp sektör değiştirmek isterseniz, senelerce SAP alanında çalışan birine diğer sektörlerde ve iş kollarında verilecek olan şans, diğer adaylara kıyasla biraz düşük olacaktır diye tahmin ediyorum. ABAP birazcık özelleştirilmiş bir dil olduğundan, uzmanı olan ve ilgili sistemin neresine nasıl uygulanabileceği konusunda bilgi ve fikir sahibi olabilmiş insanlar için çok güzel kariyerler mevcut.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Herkese Merhaba Hakan Y. 4 54 Dün, Saat: 04:45
Son Yorum: Makoto Soda
Merhabalar herkese thorodinson 3 66 19-03-2023, Saat: 18:06
Son Yorum: tsubasa_hakan
Merhaba Tisbir 5 74 19-03-2023, Saat: 14:57
Son Yorum: Karl Heinz Schneider
Herkese merhabalar beckham_km 5 85 11-03-2023, Saat: 16:49
Son Yorum: AlphaT®.NET
Merhaba Hasmetli 1 72 10-02-2023, Saat: 12:34
Son Yorum: Karl Heinz Schneider

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:


 
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi