Tsubasa Türkiye | Giriş yapmadınız veya üye değilsiniz. Sitemize tam erişim için Giriş Yapın veya Kayıt Olun

*

Tomeya Akai

Bu konu; 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : KaTiL_KaaN1998
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1
NOT: Birazdan okuyacağınız karakter incelemesi, World Youth mangasını okumayanlar için spoiler içerir. TsubasaTR ahalisine duyurulur! Süper

[Resim: 1708386642.jpg]

Lakap: Korkunç Kızıl Stoper
Uyruk: Japon
Doğum Günü: 10 Mayıs
Takım: Japonya, Sampdoria Primavera, Sampdoria
Mevki: Defans
Numara: 2 (Sampdoria Primavera) / 23 (Japonya) / 26 (Sampdoria)
İlk Görünüş: World Youth, Ekstra Hikaye: Bölüm 33.5

Tomeya Akai, adam adama savunma konusunda ustalaşmış bir stoperdir. Şu anda Serie A'da Sampdoria takımında oynamaktadır.

Akai, orta okuldan sonra İtalya'ya gitmiş ve Sampdoria Primavera* takımında oynamaya başlamıştır. Mangada ilk görüldüğü sırada Ruud Gullit'in tercümanlığını yapmıştır. Gullit, kendisinin Chokkaku Feint hareketini öğrenmek isteyen Shingo Aoi'yle tanışır. Gullit, Aoi'ye bu hareketin nasıl yapılacağını öğretir ve Akai bu hareketi test eden kişi olacaktır. Aoi, Akai'yi bu yeni tekniğiyle kolayca geçer. Aoi ve Akai iyi birer arkadaş ama iyi birer de rakip olurlar. Bu ikili, Inter Primavera ve Sampdoria Primavera takımlarının arasında yapılan maçta tekrar karşılaşırlar. Bu maçı takım oyunu sayesinde Inter kazanır. Maçın ardından Akai, Aoi tarafından Japonya Genç Takımı'na davet edilir.

Japonya Genç Takımında ilk süre alışı, Gece Yarısı Güneşinin 4 Şövalyesinin lideri olan Stefan Levin'in kaptanlığını yaptığı İsveç karşısında, çeyrek final karşılaşmasında olur. Akai, bu maçta nişanlısı trafik kazası geçiren Hikaru Matsuyama'nın yerine oynamıştır. Akai'nin görevi, Levin'i marke etmektir. Bir çaylak olmasına rağmen Akai iyi bir oyun sergiler ve maçın ikinci yarısında Levin'in en büyük silahı Levin Shoot'a omzunu, karnını ve yüzünü siper ederek sakatlanmayı göze alır ama Japonya'nın kalesini gole kapatır. Akai'nin ağır sakatlığı, Levin'in de bir ders çıkarmasına ve oynadığı futbolun yanlış olmasını anlamasını sağlamıştır.

Golden 23 Mangasında, Sampdoria A takımının Serie A'ya çıkmasında büyük rol oynadığından bahsedilmiştir fakat ne yazık ki lig bittikten sonra ağır bir şekilde sakatlanmıştır.

Özel Teknikleri

Chokkaku Defense

[Resim: eXDd00.png]

Aurora Defense

Gammen Block



Çeviri bana aittir arkadaşlar. Hatam varsa bildiriniz lütfen ;)


*Bizim ülkemizdeki A2 takımı gibi bir şey.


Kaynak 1: Tomeya Akai - Captain Tsubasa Wiki

Kaynak 2: Captain Tsubasa World Youth Manga



Arkadaşlar, uzun süredir forumda yoktum ve karakter incelemelerini paylaşamıyordum. Forumda olmadığım bu süreç içerisinde bir sürü karakter incelemesini daha yaptım ve hepsini düzenleyip paylaşacağım. Süper
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla


Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:


 
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi