Tsubasa Türkiye | Giriş yapmadınız veya üye değilsiniz. Sitemize tam erişim için Giriş Yapın veya Kayıt Olun

*

Oyunculara Birden Fazla Çalım Ekleme

Bu konu; 42 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Hiena
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1
Arkadaşlar bugün burada size şutlarda olduğu gibi bir oyuncuya birden fazla çalım eklemeyi anlatacağım. 6 Çalımın hepsini bir oyuncuya ekleyebileceğimiz gibi isterseniz 2 veya 3 çalım da ekleyebileceksiniz.    

Oyuncuların 2 kodu ile tüm özel hareketlerinin gösterildiği bir yer var. Hani özel hareketi olmayan oyuncularda 07 8F ile 38F17 ofseti gösterilir ya, işte o bölümden hemen önce 38E27 ofseti var ve orada şu kodlar vardır: EE 30 04

İşte bu kodlar tersten 0430 kodlarını oluşturur. Bu virtuanes emulatöründe hile kodu ile 043C kodlarına denk geliyor.

Şimdi bu 38E27 ofsetine boş bölümlerden mesela 10 FD yazın ve 3FD20 ofsetine gidip döküman içerisinde verdiğim kodları oraya yazın. Bu sayede Tsubasa ya tüm çalımları şutlarda olduğu gibi alt alta sıralı olarak eklemiş oluyoruz.

Tabi bu özelliği istediğiniz sayıda oyuncuya ekleyebilirsiniz. Orada hemen C9 dan sonraki 01 kodu Tsubasanın oyuncu kodudur. Onun yerine başka bir oyuncunun kodunu girerseniz ona eklemiş olursunuz.

Hem Tsubasa ya hemde başka bir oyuncuya eklemek içinde baştaki ilk 6 kod haricinde C9 dan itibaren aynı kodları sondaki 60 kodu hariç olmak üzere eklerseniz bu sayede ham Tsubasa hemde eklediğiniz diğer oyuncunuz birden fazla çalıma sahip olacaktır. Tabi orada C9 dan sonraki oyuncu kodu 01 dir. işte onun yerine mesela Hyuga ya ekleyecekseniz onun 1A oyuncu kodunu girmelisiniz.

Bu şekilde belirttiğim o C9 dan itibaren o kodları sondaki 60 kodu hariç olmak üzere 3. oyuncu, 4. oyuncu şeklinde istediğiniz sayıda oyuncuya ekleyebilirsiniz.

Bu arada en sondaki 60 kodu bu özelliğin kapama kodudur. Araya eklemek istediğiniz her oyuncu için 60 kodu öncesine o kodları girmeniz gerekiyor. En son kod 60 kodu olacak.

Bu çalımların o oyuncunuzda gözükmesi için önce o oyuncunuzda herhangi bir çalımın mevcut olması gerekiyor. Tsubasa da, Hyuga, Jitou da bu var ama mesela Misaki de bu yok. Onun için daha önce paylaştığım

Oyunculara Öze Hareket Ekleme

adlı dökümandan Misaki ye herhangi çalımı eklemeniz lazım.


Misaki nin ilk ofseti 38F35 ofseti şutları için yer gösterim kodudur. Sonrasındaki 2 kod pas için yer göstermedir ve ondan sonraki 2 kod yani 38F39 ofsetide çalım için. İşte bu ofsete 10 94 ile Tsubasa nın heel lift çalımın yeri göstermeniz yeterli olur.
Kararsız
Birde eğer hiç özel hareketi olmayan bir oyuncuya bu çalımları ekleyecekseniz mesela Babington için oyuncunun 7 hareketinin bulunduğu yer birçok oyuncu ile ortak olduğu için ona boş bir yer gösterip 7 tekniği için 14 kodu o boş bölüme gireceksiniz.

38E3D ofsetine gidip oraya boş bölümlerden mesela 20 BD yazın sonra ve 3BD30 ofsetine gidip 7 özel hareket için 00 00 00 00 10 94 00 00 00 00 00 00 00 00 bu kodları yazın ve bunun 3.sü olan 2 kod ile çalım için yer gösterin. Mesela bu şekilde 10 94 olarak girin.

En baştaki 2 kod şut, 2.si pas. 3.sü de çalım kodları için yer gösterme oluyor.

Bu şekilde istediğiniz sayıda oyuncuya tüm çalımları ekleyebilirsiniz.

Birde şu var arkadaşlar; Heel Lift, Force Drib, Nei nin ve Isurasu nun çalımları yakın görünümsüz olduğu için onlarda sorun yok ama oyuncunuz Carlos ve Kaltz' ın çalımlarını yaptığında onların kendi yakın görünümleri çıkacaktır. Bunun içinde altta verdiğim konudan yaralanarak Tsubasa veya hangi oyuncunuza bu çalımları ekleyecekseniz F3 40 ile başlayan kodları kullanarak her çalım sırasında kendi oyuncunuzun yakın görünümün çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Bir Şutu Her Oyuncuya Kendi Yakın Görünümü ile Ekleme

Çalım Editleme


Aynı şekilde oyuncunuz yakın görünümü yoksa -Babington gibi- o oyuncunuz içinde F3 40 dan sonraki 2 kod yakın görünümü olmayan oyunculara ait, işte o 2 kod il yer gösterme yapıp o çalımların yakın görünüm sonrasındaki kodlarını göstereceksiniz veya farklı bir çalım şekli yapmak isterseniz boş bir bölüme yer gösterip orada o yeni çalımınızı tasarlayacaksınız.  


Bu özelliği eklerken ihtiyacınız olan diğer 3 özelliğe ait kodları aynı zamanda link içerisindeki dosyada paylaştım. Ve buradan yönlendirme linki ile bu konulara ulaşabileceğiniz gibi diğer 3 özelliğe ait döküman içerisinde altta örnek anlatımlar/açıklamalarda mevcut.

Dikkat ! Linkleri Gormek Icin Yorum Yazmaniz Gerekmektedir. Gereksiz Spam Mesaj Atanlar Yasaklanacaktir. Emege Saygi Gosterdiginiz Ve Anlayisiniz Icin Tesekkurler

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#2
Eline sağlık abi. Güzel paylaşım olmuş. Hep merak ettiğim bir konuydu. Birde sana bir sorum olacak abi. Bir örnekle hemen anlatayım. Ct2 de 11 kodlu Bir tane Misaki var.Nankatsu maçlarında forma beyaz diğer maçlarda turuncu oluyor. ( Bu söylediğim yakın görünüm içinde geçerli ).Acaba oyunda bir yerlerde bu C9 koduyla kontrol mu ediliyor. İşte Nankatsu Maçı ise beyaz olsun. Diğer maçlarda turuncu olsun. Böyle bir komutu C9 ile oluşturabilir miyiz? Misaki de olan bu özellik Tsubasa da var. Sadece bu ikisinde var. C9 11 ve C9 01 kodunu arattım. İşe yarar bir şey bulamadım. Şayet diyelim oyunda bu özellik farklı bir yolla oluşturulmuş olsun. Biz Bu C9 kodlarını kullanarak diğer oyuncular için böyle bir özellik oluşturabilirmiyiz? Bence teorik olarak oluşturabiliriz. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konu hakkında bir bilgin varsa yardımcı olurmusun.

Bir sorum daha var. Diyelim C9 kullanarak bir kod yazıyoruz

3FD20 ofsetinde de işimize yarayacak bir kod yazdık ve 10 FD ofseti ni bu C9 kullanarak yazdığımız yerde nasıl bağlantı kuracağız yani sormak istediğim şey C9 ile başlayan bir kod da yer gösterimi nasıl yaparız. F2 , yada FB kullanıyoruz. Yoksa başka bir şey mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#3
Aynı mesajda birden fazla cevaplama olmuş. Sanırım pc de teknik bir sorun var Gülümseme

Bunu 2 yıl kadar önce paylaşmıştım. Sanırım sen o kadar konu arasında bunu görememişsin. Aşağıdaki konuyu incele orada oyuncuların hem normal genel görünümü, hemde yakın görünümleri için kodlar mevcut.


http://www.tsubasatr.net/konu-Forma-Renk...B6l%C3%BCm


Evet, bu C9 mantığın doğru. Bende zamanında bu forma renk olayını bulabilmek için C9 sonrasındaki kodları değiştirmiş ve hiç umudum yokken bu şekilde bulmuştum. Bazı şeylerde C9 birkaç kod sonra gelen A9 kodunun yanında oluyor. A9 un yanında 00 veya 01, 02, 05 gibi kodlar bulursun. işte onları değiştir bu sayede farklı şeyler bulabilirsin.

Son bahsettiğin ise biraz farklı.. Yani C9 ve sonrasında bir özelliğe ait olan kodlar öncesinde bir yerlerden o özelliğe ait yer gösterme kodlarıyla oluşuyor. Daha ziyade önemli olan o bölümdür. Tıpkı bu çalım konusunda olduğu gibi.. 38E27 ofseti ile yer gösterme yapılıp oraya bu özelliğin 3 kodunu oluşturan EE 30 04 kodları yazılıyor ve sonrasında C9 dan sonra oyuncu kodu ve bunun çalım mı, pas mı, kombi mi olacağı için yine bir C9 dan sonraki ve A9 dan sonra 01, 02, 03 gibi kodlar kullanılıyor.

Mesela bu döküman içerisinde verdiğim kodları incelersen C9 dan sonra nasıl bir mantıkla sıralanıyor bunu daha iyi anlarsın. Ayrıca diğer paylaşımlarda da aynı şekilde C9 dan sonraki kodları incelersen ona göre bir çıkarım yapabilirsin.

Mesela geçenlerde Son 5 dakikadan başlama adlı bir konu paylaşmıştım. O son 5 dakikadan başlama olayı farklı bir program ile kinglines return adlı oyuna eklenmiş ve hex editörde oyunu açtığımızda yer gösterme ile o özelliklere ait kodlar boş bölümlerde oluşmuştu. Mesela ben orada C9, A9 ve A2 sonrası kodları değiştirdim ve birçok şey buldum.

Zaman süresinin hangi kod ile ifade edildiğini, bizim ve rakibin avans gol sayısını ifade eden kodun hangileri olduğu ve takım kadroları falan bunların hepsini o mantıkla buldum.

Mesela ben bu çalım kodlarını bulduğumda, aklıma bunu paslar içinde uyarlayabilir miyiz diye düşündüm ve C9 dan 3FD2E ofsetindeki 01 kodunu ve 3FD3A ofsetindeki A9 dan sonraki 01 kodunu 02 gibi yaptım ve bu sayede bunu paslar içinde uyguladım. Hatta Kombinasyon (paslaşma) kodu da 03 olabilir mi diye denedim ve oldu. Birazdan o konuyu da paylaşacağım.

İşte bu şekilde bugüne kadar gerek benim gerek sizlerin yaptığı paylaşımları incele ve o kodların yanında, öncesinde, biraz daha aşağısında ve biraz daha üstündeki kodları incelersen bişeyler bulabilirsin. Zira birçok özelliğin kodları birbirine yakın ve birbiri ile bağlantılıdır.

Bahsettiğin o F2 veya FA gibi yer gösterme sağlayan bağlantı kodları da 22000 li bölümlerdeki şutlar ve bazı özellikler için geçerli. Diğer yerlerde biliyorsun 4C bağlantısını kullanıyoruz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#4
(31-10-2016, Saat: 17:41)Hiena Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aynı mesajda birden fazla cevaplama olmuş. Sanırım pc de teknik bir sorun var Gülümseme

Bunu 2 yıl kadar önce paylaşmıştım. Sanırım sen o kadar konu arasında bunu görememişsin. Aşağıdaki konuyu incele orada oyuncuların hem normal genel görünümü, hemde yakın görünümleri için kodlar mevcut.

Ben bu 4C kodunu bilmiyordum. C9 ile başlayan bir kod yazıp FA F2 ile yer gösterimi yapınca sürekli hatalar çıkıyordu
Demek 4C yi kullanmak gerekiyormuş. Oyuncu forma ofseti gelince ben o paylaştığın paylaşımı görmemişim abi. Site de o kadar çok konu var ki bazı konular gözden kaçabiliyor. Hep aradığım bir konuydu paylaşımın için sağolasın. Diğer söylediklerini de deneyeceğim



http://www.tsubasatr.net/konu-Forma-Renk...B6l%C3%BCm


Evet, bu C9 mantığın doğru. Bende zamanında bu forma renk olayını bulabilmek için C9 sonrasındaki kodları değiştirmiş ve hiç umudum yokken bu şekilde bulmuştum. Bazı şeylerde C9 birkaç kod sonra gelen A9 kodunun yanında oluyor. A9 un yanında 00 veya 01, 02, 05 gibi kodlar bulursun. işte onları değiştir bu sayede farklı şeyler bulabilirsin.

Son bahsettiğin ise biraz farklı.. Yani C9 ve sonrasında bir özelliğe ait olan kodlar öncesinde bir yerlerden o özelliğe ait yer gösterme kodlarıyla oluşuyor. Daha ziyade önemli olan o bölümdür. Tıpkı bu çalım konusunda olduğu gibi.. 38E27 ofseti ile yer gösterme yapılıp oraya bu özelliğin 3 kodunu oluşturan EE 30 04 kodları yazılıyor ve sonrasında C9 dan sonra oyuncu kodu ve bunun çalım mı, pas mı, kombi mi olacağı için yine bir C9 dan sonraki ve A9 dan sonra 01, 02, 03 gibi kodlar kullanılıyor.

Mesela bu döküman içerisinde verdiğim kodları incelersen C9 dan sonra nasıl bir mantıkla sıralanıyor bunu daha iyi anlarsın. Ayrıca diğer paylaşımlarda da aynı şekilde C9 dan sonraki kodları incelersen ona göre bir çıkarım yapabilirsin.

Mesela geçenlerde Son 5 dakikadan başlama adlı bir konu paylaşmıştım. O son 5 dakikadan başlama olayı farklı bir program ile kinglines return adlı oyuna eklenmiş ve hex editörde oyunu açtığımızda yer gösterme ile o özelliklere ait kodlar boş bölümlerde oluşmuştu. Mesela ben orada C9, A9 ve A2 sonrası kodları değiştirdim ve birçok şey buldum.

Zaman süresinin hangi kod ile ifade edildiğini, bizim ve rakibin avans gol sayısını ifade eden kodun hangileri olduğu ve takım kadroları falan bunların hepsini o mantıkla buldum.

Mesela ben bu çalım kodlarını bulduğumda, aklıma bunu paslar içinde uyarlayabilir miyiz diye düşündüm ve C9 dan 3FD2E ofsetindeki 01 kodunu ve 3FD3A ofsetindeki A9 dan sonraki 01 kodunu 02 gibi yaptım ve bu sayede bunu paslar içinde uyguladım. Hatta Kombinasyon (paslaşma) kodu da 03 olabilir mi diye denedim ve oldu. Birazdan o konuyu da paylaşacağım.

İşte bu şekilde bugüne kadar gerek benim gerek sizlerin yaptığı paylaşımları incele ve o kodların yanında, öncesinde, biraz daha aşağısında ve biraz daha üstündeki kodları incelersen bişeyler bulabilirsin. Zira birçok özelliğin kodları birbirine yakın ve birbiri ile bağlantılıdır.

Bahsettiğin o F2 veya FA gibi yer gösterme sağlayan bağlantı kodları da 22000 li bölümlerdeki şutlar ve bazı özellikler için geçerli. Diğer yerlerde biliyorsun 4C bağlantısını kullanıyoruz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#5
Birde şunu ekleyeyim; kendimiz bu şekilde boş bir bölüme C9 dan sonra kodlar girebiliriz ama girdiğimiz kodların bu özelliği sıkıntısız aktif edebilecek doğru kodlar olması lazım. Yani mesela rastgele C9 01 D0 A9 03 ... bu şekilde girersek bir sonuç alamayız. Öncesinde bir özelliğe ait o bölümde buluna doğru kodları bu boş bölüme girmemiz gerekiyor.

Mesela düşünsene 4C 10 FD ile boş bir bölümün kodlarını girip orayı gösteriyorsun ve oraya bir takım kodlar giriyorsun.. Bunu yaptığımız zaman asıl bölümü ile bir alakası kalır mı; kalmaz elbette. O yüzden ne yapıyoruz, yada nasıl oluşuyor o kodlar ve asıl yeri ile bağlantısı ne oluyor; aynen 38E27 ofsetindeki EE 30 04 şeklindeki çalım kodlarının 3FD20 ofsetinde ilk olarak oluştuğunu ve hemen yanında -genel olarak birçok özellik için bu böyledir- bu özellikle alakalı 20 F5 C4 gibi 2 veya 3 bağlantı kodu oluşur. Sonrasında C9 ile başlayan o özelliğe ait asıl kodlar oluşur. Ve bu kodların mantığı kavradığımız zaman birden fazla oyuncuya ekleme gibi devamına benzer kodları girerek bunu sağlayabiliyoruz.

Mesela her maçta takım kadrolarımızı değiştirme konusuna bakarsan, orada bu şekilde aynı kodları yazıp sadece yer gösterme kodlarını kullanarak farklı bir yeri gösterip, oraya kadromuzu giriyoruz ve her bir maçta farklı bir kadro oluşturuyoruz.

Bu, geçenlerde paylaştığım her maçta hava rengini değiştirme konusunda da böyle. Her maçta farklı bir hava veya sürekli değişen bir hava ve gök gürlemeli bir hava yapabiliyoruz.

Olayın mantığı bu şekilde. Sadece dediğim gibi o kodları biraz incelemek gerekiyor ve ilgili olabileceğini düşündüğümüz bölümleri değiştirmekle bir şeylere ulaşabiliyoruz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#6
Eline Sağlık..Çok Önemliydi Bu Mesela Bir Şutu Birden Fazla Oyuncuya Kendi Yakın Görünümleriyle Ekleme Konusu Gibi Müthiş Bi şey Bu Sayede İstediğimiz Oyuncuya 2 3 Tane Çalım Ekleyip Yakın Görünümlerinide Her Oyuncuda O Oyuncuya Ait Yakın Görünümde Ekliyebileceğiz Tekrardan Çok Teşekkürler...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Enter Tuşu ile Kalecilere Her Maç Farklı Kurtarış Ekleme bakgal 11 991 16-04-2024, Saat: 10:58
Son Yorum: Kian
kalecilerimize alt tuş seçeneği ile özel kurtarış ekleme Askerullah 59 2,291 14-04-2024, Saat: 17:54
Son Yorum: Martin_Diaz
Kalecilere Wakabayashide olduğu Gibi Sinirlenme Ekleme bakgal 55 3,543 14-04-2024, Saat: 17:18
Son Yorum: Martin_Diaz
İstediğimiz Şut, Pas, Çalım vb. Teknikleri Farklı Oyunculara Farklı İsimle Verme bakgal 23 1,585 14-04-2024, Saat: 15:26
Son Yorum: Martin_Diaz
Her Maçta Şut, Pas, Çalım vb. Tekniklerin İsmini Değiştirme Hiena 18 1,824 14-04-2024, Saat: 15:14
Son Yorum: Martin_Diaz

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:



Konuyu Okuyanlar
2 Kullanıcı Bu Konuyu Okudu:
DiegodeArgentina (04-04-2024, 23:14), Kian (16-04-2024, 10:58)
 
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi